САЩ готвят Европа за ядрено оръжие срещу Русия!

Лавров: Съкратили сме ядрения си арсенал с над 85%
28 фев 2018 17:30, Елка Василева
94
САЩ готвят Европа за ядрено оръжие срещу Русия!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Военните в САЩ подготвят въоръжените сили на страните в Европа за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров на Конференцията по разоръжаването в Женева, предаде ТАСС.

"Ядреното разоръжаване се възпрепятства от запазването на американското нестратегическо ядрено оръжие в Европа, съпровождано от дестабилизиращата практика на "съвместните ядрени мисии". В рамките на тези мисии с грубо нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие неядрените членове на НАТО участват в планирането на използването на американски нестратегически ядрени боеприпаси и са привлечени към усвояването на съответните навици. Всички трябва да разберат, че самите военни на САЩ подготвят въоръжените сили на страните от Европа към използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия", подчерта Лавров.

"Русия няма разположено тактическо ядрено оръжие, не отработва неговото използване. Ние сме съсредоточили боеприпасите, които имаме, в централни бази за съхранение на своята национална територия", каза министърът.

"В тези условия наличието на готови за използване тактически ядрени въоръжения на САЩ в Европа са не просто остатък от Студената война, а явна агресивна позиция", допълни Лавров.

Той изрази надежда, че европейските граждани ще успеят да кажат твърдо "не" на разполагането на своя територия на оръжия за масово унищожение, които принадлежат на единствената страна, която вече е използвала това оръжие срещу населението на Хирошима и Нагасаки.

Лавров каза също така, че Русия е съкратила ядрения си арсенал с над 85 процента в сравнение с количеството, което е имала в разгара на Студената война. Той допълни, че това е станало в съответствие с Договора за мерките за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия.

Министърът каза, че САЩ са решили да запазят значителен брой ракети в нарушение на споразумението, предаде Ройтерс.

Лавров освен това обвини, че САЩ се стремят да създадат структура по биобезопасност, която да е под контрола на Вашингтон, предаде ТАСС.

"Не бива да се забравя и заплахата от биологическо оръжие, способно чрез смъртоносното си въздействие да надмине всички известни начини за унищожаване на човека", предупреди Лавров. Той каза, че заради позицията на САЩ остава блокирана разработката на механизъм за проверка на прилагането на Конвенцията за забрана на биологическо и токсично оръжие.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
30
 
8
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Трябва всеобща мобилизация за защита от руска агресия. Каракачанов да мобилизира всички мъже от 18 до 70 години. При интелектуалците и хората на изкуството да няма мобилизация.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение Русия за Китай е като Великобритания за САЩ след ВСВ.
21
7
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Само ти не си разбрал населението на земята ще се съкрати до 500 000 човека и ще се поддържа в тоя размер тия краварите и всички са един дол дренки, но строят бази и бункери на атлантика. Петрола е на привършване, а дълговете на всички държави са космически.
20
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров: Съкратили сме ядрения си арсенал с над 85%Ами увеличете си ядрения арсенал бе тавариш, ако мислиш че по този начин ще си спасите бандитската държава и вас самите увеличете си и вие ядрения арсенал.
19
9
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Лавров е арменец.
18
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До АнонименПо скоро има прилика с Тутанкамон...
17
32
 
9
 
! Отговори
Професор преди 6 години
НАТО трябва да разположи тактически атомни бомби в България за да ни защити от руската агресия.
16
4
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
За какво им е примирие на демократите бе *** я ни подсети, че не се сещаме ?
15
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ще жертватЕвопа!!!Честито на Либерастите!
14
16
 
5
 
! Отговори
рубашка преди 6 години
По-голяма глуппост не бях чувал.
13
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** матрьошки не разбраха, че атомна война няма да има. ТЯ Е БЕЗ ПОБЕДИТЕЛ.
12
14
 
34
 
! Отговори
Живущ в Москва преди 6 години
Това е брилянтен повод, Путин да изравни със земята *** наречена Европа.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много странно защо Лавров има доста сходни черти на лицето с Бенямин Нетаняху.Или Натаняху е руснак или Лавров евреин.
10
3
 
21
 
! Отговори
Тоест преди 6 години
Евреите, чрез САЩ.
9
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ искат да унищожат Русия с цената на Европейската кръв!!!
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не отстреляте оня предагел Горбачов бе *** значи Немцов може ама Горбачов не може защо разпаднахте СССР циркаджии сърбайте сега на краварите демокрацията.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Саддам нямаше химическо оръжие ама го свитнаха и какво от това ако не свитнете краварите оти е време те ще ви свитнат само Ким излезе най-умен, а вие си спретнете един джендърски гей-парад и се сврете под полата на Меркел.
6
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе съкратилисте с над 85 % арсенала си а краварите с толкова са го увеличили! Не сте за управници много се застояхте. Управник трябва да управлява максимум 3 години и след това шута. След тези 3 години се успива и забравя защо народа го е качил там! Горбачов ви насади на пачи яйца Лавров! Унищожи СИВ унищожи военният соц блок и ви остави в ръцете на краварите! Ами след като сте сами и нямате съюзници сваляйте гащета и разтваряйте бузките. До това положение ви докара другарят Горбачов!
5
17
 
15
 
! Отговори
Всеки ден преди 6 години
заплахи и закани от Лавров.А посланикът иска да участвуват руснаци във всичките ни енергийни проекти.И заселиха Черноморието.И обучават доброволци из Балкана.А ние сме страна от ЕС.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров е истински руснак... Ахааа да точно така... Мхммм.