Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 251Ти в пещера ли живееш?Синът на Медведев - в Масачузетския университет.Дъщерята на Лавров - Колумбийски университет, живее постоянно в САЩ.Децата на руските депутати - в най-елитните колежи и университети на Запад.Руснаците са най-активните чуждестранни купувачи на имоти в Европа. Купуват, защото така инвестират крадените си пари, нямат вяра в бъдещето в Русия.
229
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 250Аз видях и друго. Много се кефят да се къпят до канализацията изливаща се от хотелите в морето...ха.ха Свински работи...от руски с в и н а р н и к идват..ха.хаИнтересното за мен е ти какво си правил до канализацията, взимаше уроци по плуване ли?
228
5
 
15
 
! Отговори
Добря преди 6 години
Жужин кого ще бомби с тези ракетки на хартия?? Вилата и лозята на Медведев в Италия, имотите на гл. прокурор Чайка в Гърция, палатите на Абармович и Усманов във Великобритания, къщата на Дерипаска в Дания, апартаментите и къщите на дъщерите си в Холандия, Швейцария и Париж или дворците на Сечин във Финландия?!? Не че нещо ме притеснява, ама да предупреди собствените си милиардерчета да знаят преди да пусне бомбите. Пълен изтрещялник е дребния, вече му се смее цял свят! По-смешен е дори от КимЧо
227
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кокаиновия барон Путин плаши света с ядрено оръжие. Всъщност той вече го използва за да убие с полоний един от бившите си колеги издал го че е наркотрафикант и педофил.
226
10
 
11
 
! Отговори
ФФФ преди 6 години
До сега Путин беше много спокоен, не съм го виждал да е толкова директен и без обикновенната политическа коректност с тези които доскоро наричаше партньори, въпреки че всички знаехме че те не са му партньори. Нещо се пече и не мисля че България много мъдро избира политическите си приятели, както всъщност виниги е ставало.
225
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си дойдем на думата това не е информация за американските кучета на каишка у нас дето лаят за да се изхранват или за промити мозъцитова е информация за тези които взимат решенията в краваршингтон руснаците знаят че ако се оставят на милоста на краварчетата ще заприличат на ирак или либия и предпочитат да са хора с достойнствомного-малко пияни това е и оръжието е фактв света откакто съществува джепането определя правилатаако никой не се опъне на краварите всички ще станат като ирак и либ
224
6
 
13
 
! Отговори
руски клонинг преди 6 години
САЩ когато имат ново оръжие винаги е "строго секретно" и малко хора в държавата имат достъп до информация. Когато Русия има ново оръжие знаят всички медии защото технически е остаряло и няма никой който да им открадне "патента"..ха.ха
223
5
 
12
 
! Отговори
Кфк преди 6 години
Това анимационните оръжия, рекламирани с анимационни филмчета са голяма работа! Само в руската *** разполагат с рисувани оръжия, странното е, че се гордеят с тях. Американците, които са изостанали с разработките от 15 години имат безпилотни самолети с които избиват Вагнеровци за закуска, имат лазерни оръдия, безпилотен боен есминец.... а Жужин ги изпреварва с мултфилмите и рисуваните ракетки. Треперим руски другари, айде пуснете малко Ну, погоди да се успокоим. Пияници с *** президент
222
4
 
11
 
! Отговори
TT преди 6 години
Пу вече здраво го хапят щъркелите...Брежнев навремето ги дрънкаше такива умнотии в 4-5 часови речи...
221
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азиатски ценостиАз не разбирам каква гордост може да е една ядрена бомба , щом жените от Русия проституират по целия свят заради глад, мъжете алкохолици и пенсионерите ровят кошовете.???.И аз видях руснаците по черноморието как ровят кошовете а българина гуляеше в 5 звездните хотели. Ти със всичкия ли си?
220
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За някои 3 март е празник. Истината е Целта на Русия е била да сме под руско робство. Благодарение на Турция днес сме свободни. През 1944 година Русия ни окупира и за 45 години, до 1989 България е била под руско робство. Благодарение на САЩ Европа днес сме свободни
219
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРуски ненормалници! Децата, жените, парите, дворците им, са в САЩ, Англия, Франция, Италия.Много добре си информиран къде са руските дворци и пари. Откъде черпиш тази безценна информация?
218
5
 
10
 
! Отговори
азиатски цености преди 6 години
Аз не разбирам каква гордост може да е една ядрена бомба , щом жените от Русия проституират по целия свят заради глад, мъжете алкохолици и пенсионерите ровят кошовете.???.
217
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 243Путин ли ти каза, че сме окупирани от Америка ?!
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този кво? Ще ни плаши ли?Ами циркулацията на въздуха е такава, че това което е днес в България, утре отива в Русия. Какво ще кажат за ядреното замърсяване?
215
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време и СССР така се пъчеше пред САЩ на Рейгън. После увря.
214
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА по младите не знаят- до 1989 година България беше окупирана от Русия.А младите знаят ли че сега е окупирана от Америка?
213
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ. Лично Гурко е казал - вие българите в какво робство сте? Имате по големи къщи от нас, и сте по богати и по добре си живеете. Планът е бил тук да е руска територия - под руско робство. Благодарение на Турция и Европа днес сме свободни. А по младите не знаят- до 1989 година България беше окупирана от Русия.
212
2
 
5
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
На Путин НЕ му пукат санкциите !
211
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски ненормалници! Децата, жените, парите, дворците им, са в САЩ, Англия, Франция, Италия.. По тях ли ще пускат тези ракети? ***! Този балон Русия скоро ще се спука!