Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече не са номер едно по въоръжение, те не ги броят вече и много сържави, Тръмп им разказа играта, но то си беше въпрос на време, държава осланяща се на плячкосване на други държави, черпеща ресурсите им, рано или късно загива и то ще е мнго бъзро, ама много. Те имат толкова дългове, че 100 години нямат изплащане. Генно модифицирана, угоена, психически нестабилна, мешана, държава, без ценности, единствената им ценност са хартийте, е това какво е?
249
12
 
14
 
! Отговори
Влади преди 6 години
В русия каквото и оръжие да се конструира, накрая все излиза Калашник. А хвалбите им за нови, тайнствени оръжия са си още от комунизма. Истината е, че оръжията им са евтин ***, които затова се продават.Дезинформацията си им е най-силното оръжие.
248
2
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
хахааха къде я видя тази колабираща икономика като има по добър ръст от европейския--------US Federal Reserve Chairman Jerome PowelПрочети доклада на Джером Пауел и не бъркай производството с "нефтената игла"-)))А, и не забравяй "внезапния" спад на борите преди няколко седмици!?
247
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е, че колабира икономиката на САЩ и то без санкции, а единственото решение на икономическата криза пред която са изправени САЩ е... Война!!!!!, при това Глабална!--------------------------хахааха къде я видя тази колабираща икономика като има по добър ръст от европейския
246
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
277 а панама пейпърс и онези 2 млрд на виолончелистта и те ли не са негови
245
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чехия няма да приеме нито един мигрант съгласно принудителните квоти на Еврокомисията". Това заяви днес премиерът в оставка Андрей Бабиш по време на парламентарно питане. DOLU FASHISTITE RASISTI OT HAZARSKATA MAFIA I TIAHNIAT FRONTMEN SOROS SASHO RASIST FASHIS KOITO ZELIAT UNISHOJENIE NA BIALATA EVROPESKA RASA SHREZ MULTIKULTURALZAMA
244
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чехия няма да приеме нито един мигрант съгласно принудителните квоти на Еврокомисията". Това заяви днес премиерът в оставка Андрей Бабиш по време на парламентарно питане.
243
15
 
8
 
! Отговори
до много преди 6 години
Тоя Путин много остарял изглежда. Да не се притеснява от украинците?------Укро------питеците в Киев са най -малката грижа на Путин!Просто работи човека в полза на държавата си, при това в трудни условия на санкции.а не като някои други, които "рабитят" единствено, за да напълнат личните си банкови сметки!
242
6
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ауууууу... Как са посмяли без разрешението на "великите сили"? :-O
241
10
 
8
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Проблема е, че колабира икономиката на САЩ и то без санкции, а единственото решение на икономическата криза пред която са изправени САЩ е... Война!!!!!, при това Глабална!Е, да се надяваме, че след речта на Путин (особено последните 30 минути) в Пентагона, Сената и Конгреса на краварите е имало достатъчно тоалетна хартия! -)))псНякой усилено търсиха "милиардите на Путин" - ето къде са били скрити!!!!!-))))
240
4
 
4
 
! Отговори
до 270 преди 6 години
До Анонимен: А защо харчат, повече отколкото произвеждат. И аз искам да си напечатам долара и да си ги дължа на себе си :)
239
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен262Много деца на елита от цял свят взимат част от обучението си навън, а не само руснаци. Това е опит за младите да научат различни култури и да се образоват по мултидисциплинарен метод. Има много чуждестранни студенти в България, но те не са всички тук защото мечтата им е да живеят у нас или че ние превъзхождаме техните държави. А между другото реших да проверя и дъщерята на Лавров е учила в Колумбия но вече не живее в САЩ както ти твърдеше, така че пропргандата ти не става.
238
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До do 240264, чети бе, не говори глупости. За Русия да дава пари на САЩ е спасителна котва за слабата рубла. Над 2/3 от дълга е вътрешен, САЩ го дължат на себе си. Русия е Нигерия в сняг.
237
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предизборната кампанияя на вожда върви. Научиха се да работят на КАмпютъъра и почнаха да летят хиперзвукови . Хахахахха
236
4
 
8
 
! Отговори
до 266 преди 6 години
До АнонименИ какво да разбирам, че си мазохист ли? Американците пръскат инфлация по целия свят с безспирното си печатане на долара, обаче на теб това ти доставя удоволствие
235
8
 
14
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Безаналоговите съвсем изтрещяха , икономиката им колабира те военни играчки сънуват
234
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
264 Ако руския балон се спука никой няма да го усети но ако американския се спука всички ще го усетят , това е разликата
233
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Чен Путин съкратено по корейски Влад Чен ***
232
12
 
6
 
! Отговори
do 240 преди 6 години
До Анонимен: ,,Този балон Русия скоро ще се спука!"Хаха - а онзи балон отатък, надут с има-няма 21 трлн долара, ще си остане здрав
231
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
261 тя Америка чака речи на Путин и паради за да се информира