"Прометей" брани руското небе! 600 км, бори 20 цели – едновременно

Зенитните системи ще пазят от въздушни, в бъдеще и от космически удари
9 мар 2018 09:15,
380
"Прометей" брани руското небе! 600 км, бори 20 цели – едновременно
Снимка: Политикус

Руските зенитни системи последен модел С-500 "Прометей" или "Триумфатор-М" се произвеждат вече серийно в новопостроените заводи на военнопромишления концерн "Алмаз-Антей" в градовете Киров и Нижни Новгород, информира в. "Известия", като се позовава на вицепремиера Дмитрий Рогозин.

Издание изтъква "доста високите характеристики" на новия комплекс - обсег до 600 км, възможност за сваляне на балистични ракети със среден обсег и бойни глави на междуконтинентални ракети във финалната фаза от полета им.

С-500 могат да обстрелват едновременно до 20 цели и да се интегрират с други подобни системи руско производство.

Това осигурява формирането на райони с концентрирана противовъздушна и противоракетна отбрана (ПВО и ПРО), чието "разбиване" изисква твърде големи усилия и крие риск от сериозни загуби за противника при липса на гаранции за успех, се казва в статията.

Големите възможности на С-500, надминаващи на моменти качествата на американските системи THAAD и "Иджис ашор" (Aegis Ashore), карат мнозина експерти да се питат може ли да бъде създадена руска национална система за ПРО.

Целта на новия комплекс обаче е друга. С оглед географското положение на Русия създаването на сигурна ПРО за цялата територия на страната е невъзможно и безсмислено. Затова пък С-500 ще осигури прикриването на цели райони от въздушни, в бъдеще и от космически удари. Така ще бъдат защитени от внезапни атаки критично важни инфраструктурни и военни обекти - позиции на ракетните войски, промишлени зони, флотски бази и др., пояснява изданието.

"Днес никой не може да постигне военно превъзходство във въздуха над САЩ" - това обяснява "много сериозното отношение" към ПВО, посочва всекидневникът и уточнява, че първите дивизиони С-500 ще пазят въздушното пространство над Москва.

Произвежданите в Русия средства за ПВО осигуряват на страната стабилен доход от износ на оръжия и появата на С-500 най-вероятно ще засили интереса към руските предложения на този пазар. Тези системи впрочем няма да са евтини, предупреждава "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
12
 
1
 
! Отговори
haha преди 6 години
булгария да се чете вулагрия.
218
4
 
9
 
! Отговори
haha преди 6 години
Натовските стратези от булгария защо не отидете в Сирия и там на място да покажете уменията си??? А сиктир стратези на днес сайта .
217
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Гута няма американци , каквото и да дрънкат руските плямпала , така че няма да има повторение Дейр-Зор
216
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 232 преди 6 години
Колега сащ никога ама никога не са ни вземали на сериозно.Говориш пълни глупости че проблема е в русофилите.Проблема е в продажното ни управление през последните 29 години.Никой не обича продажници и предатели.
215
0
 
12
 
! Отговори
Imagine преди 6 години
Представете си за момент свят, в който хората живеят мирно и не мислят всяка една секунда как да нападнат някоя държава, да я изпепелят, да се избият взаимно, да унищожат в крайна сметка цялата планета. Представете си също ако всичките тези трилиони долари, използвани за разработката и производството на оръжие, биха използвани за други цели, като например облагородяване на пустинята, изчистване на световния океан от мръсотия... Май съм твърде голям мечтател...
214
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2 дни в арабските сайтове се коментира, че военната операция в Гута е претърпяла пълен провал, има многобройните ирански и асадовски жертви, от въздуха Русия не е постигнала нищо освен разрушения на жилищни квартали, Асад и Иран молят Русия да се намеси по суша. Вероятно ще бъде изпратен отново Вагнер който е претърпял пълна ротация и попълване на състава с ново пушечно месо след погрома от Дейр-Зор. Само че бойния руски дух е под нулата и ще има повторение на случката от Дейр-зор.
213
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак прекръстиха С-300
212
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди избора на Елцин за президент на Русия, американска агенция го беше посъветвала да наблегне на това, че ще осигури мир. Какво се притеснявате, че Путин се перчи предизборно с оръжията си. Нали американците са дали токъв съвет на предшественика му.Пък каво оръжие има, ще разберат разузнавачите и не е наша работа да го коментираме.
211
13
 
8
 
! Отговори
Оффффф преди 6 години
Остаряла концепция , скъпа и безсмислена в ерата на дроновете . Целта и е да подхранва полюциите на русофилите . Я си спомнете какво направи C-400 срещу томаховките или срещу авиацията на Израел - НИЩО !
210
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обсегът от 600 км. доказва че земята е плоска
209
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВъпросКолко пъти ще ти казвам че САЩ на русофили няма да отменят визите. За N-ти път ти повтарям, когато русофилите в България паднат под 1% тогава САЩ ще отменят визите за българи.
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе като имат толкова добри ракети, защо само 2 раптора прекриваха иазбиването на ихтамнетовците?
207
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоббчо, всичко ври и кипи под краката на руснаците. Виждаш сам че тия хора са негодни да проведат една елементарна военна операция. Цялата им сирийска кампания се изчерпва с безразборно бомбандиране на жени деца, болници, училища и пазари.
206
4
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС. Въпросът ми е следният: спазват ли САЩ договора си с членката на ЕС България или открито се подиграват и плюят в лицето на българите? Предварително блатодаря за изчерпателните отговори.
205
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До срам и позор 224Господинчо има главорези в Сирия и това руснаците. Хубаво си го набий това в тъпата русофилска кратуна.
204
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 222Ако е стреляно с тежка картечница на 1000м от полосата то това е в района на вътрешността Руска БАЗА. Някъде около 2 км от полосата е вътрешната руска база следва поне 10 км зона контролирана от най-верните на АСАД войскиАфганистанската спирала е на 3-4 км от центъра на пистатаПросто не се връзва да е свален от картечница.
203
7
 
5
 
! Отговори
Ей преди 6 години
Няма край руската пропаганда.
202
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен до 214 преди 6 години
Българите трябва да си набият в дебелите глави, че докато се навеждаме пред сащ и ЕС нищо добро не ни чака.Продажните ни политици продават националните ни интереси.
201
0
 
7
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
До Анонимен 222Имайте малко чест и не пишете не доказани изявления на терористи и главорези.
200
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да де, но американците много добре видяха миналата седмциа в Сирия какво могат двата СУ-57 само за няколко часа. А колко американски войници зачистиха - това само американците си знаят.