НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!

Шефът на пакта поиска нови решения на срещата на върха през юли
18 мар 2018 08:58,
298
НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!
Снимка: Reuters

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг", предадоха Ройтерс и БТА.

Столтенберг каза, че очаква германският канцлер Ангела Меркел и другите лидери от НАТО да внесат промени в подхода си на следващата среща на върха на алианса през юли в Брюксел, заради риска Русия поетапно да придаде повече тежест на ядрените си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни способности.

"Мисля, че канцлерът Меркел и нейните колеги, ние ще трябва да се изправим през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние трябва да сме нащрек и решителни", каза Столтенберг.

Още по темата

Миналата седмица той обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия, кибератака и прикрити действия, в това число и отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря в британския град Солсбъри.

"Винаги можем да направим повече и трябва да размишляваме върху това сега. Солсбъри следва, както всичко показва, един модел, който ние наблюдаваме от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна", заяви генералният секретар.

Русия отрича да има нещо общо с отравянето и казва, че алиансът е риск за мира в Европа.

"Русия не трябва да си прави погрешни сметки. Ние сме винаги готови да отговорим, когато съюзник е атакуван военно. Ние искаме правдоподобно разубеждаване. Ние не искаме война. Нашата цел е деескалация", каза Столтенберг.

Той допълни, че хибридната война може да бъде добавена в дневния ред на следващия съвет НАТО-Русия. Столтенберг призова също така Русия да се придържа към договорите за контрол на ядрените оръжия.

Генералният секретар посочи като доказателство за руската заплаха анексирането на Крим преди четири години, и подкрепата за сепаратистите в Украйна, както и военното присъствие в Молдова и Грузия, намесата в западни избори и в сирийската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А те откъде знаят какво има Русия като въоръжение, че да обвиняват и за това? От "великите" им подставени разузнавачи ли, които без доказателства говорят само измислици?! :)Те не могат да казват какви арсенали ще има и прави Русия!!! Смешни и жалки са в злобата си и бълват всеки ден купища фалшиви глупости от страх....
30
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова години НАТО се перчеше с ПРО, разполагаше ли разполагаше, руснаците им обясняваха, че ПРО е напълно безсмислена система, която лесно се преодолява, накрая си показаха новите ракетни технологии и НАТО ревна като детенце, на което са му взели близалката.
29
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нато да постави тактическо ядрено оръжие в Полша , Литва , Финландия , България , Румъния и др. Агресорите, ще млъкнатт един път завинаги. Стават вече досадни и наглии ...цял живот ще им слушаме за оръжията и за това как "победили" сами всички. Жалката нация.
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все трябва някой да дава отпор на агресивната американска /НАТО-вска/ политика. Иначе досега да са погълнали целия свят.
27
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Миналата седмица той обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия"Че кой си ти, че да казваш на Русия какви оръжия да имала и какви не? Въоръжението й си е лично нейно решение.
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пехотинецМного американски филми гледаш и са ти се отразили зле....
25
4
 
31
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Всеки път когато джендърите оплескат нещата вадят тоя червей от гардероба и го итзипосват във правилната медия да каже правилните неща . Сценарият вече се изтърка и на всички е ясно. че Путин може да ги отнесе тия като бръмбар сламка във Калининград има повече ракети отколкото на запад памперси
24
31
 
7
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Тук няма нужда от никакви думи! Ескадрила Тайфуни и ескадрила Ф 35 трябва веднага да излетят в посока Кремъл! След като доставят определен брой тактически водородни бомби, може да започне сухопътна операция 'Северно Джудже' с танкове Леопард, Чалънджър и М1А2 Абрамс! Като едновременно с това Британски и Американски подводници ще пробият северният лед. Ако се наложи може да се активира и ХААРП но няма да има нужда.
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, Русия е агресивна, има бази в Канада и Мексикокак така смеят да са силни и независими!не, не може..къде си Елцин???
22
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Хирошима русияя беше се спотайла и беше СЪЮЗНИК на САЩ :))) Шубето беше голямо ... Да не забравяме че САЩ ги пощади в онзи момент въпреки, че започнаха войната заедно с Хитлер.
21
0
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
дори и БЪЛГАРИЯ Е БИЛА СЪЮЗНИК НА ГЕРМАНИЯ
20
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно обратното - агресивни са САЩ и Великобритания!!!
19
7
 
30
 
! Отговори
Айдеееее преди 6 години
Русия е номер 1 и нато може само мечтае да има военната и мощ. ;)
18
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-Голямата сила в света си остава САЩ. Най-голямата в европа си остава ГЕРМАНИЯ. Другото си го дрънкайтее преди избори колко искате. Местим го.
17
7
 
17
 
! Отговори
Вагнер -богатир преди 6 години
До Анонимен 10Третополовите натовци са ***! Избиха ни като кучета за 10 мин.
16
4
 
34
 
! Отговори
@ преди 6 години
Защо Русия е най-голямата заплаха за НАТО?Военния бюджет на Русия за 2016 69.2 милиарда долара.Военния бюджет на европейските НАТО страни за 2016 е 254 милиарда долара.Военния бюджет на САЩ за 2016 е 611 милиарда долара.Имаме Русия с 69 милиарда за отбрана и общо НАТО с 865 милиарда долара.69 <> 865!Кой за кого е заплаха при този дисбаланс на военна сила г-н Столтенберг?Ако аз имам пистолет, а съседа ми има автомат, танк и боен вертолет, кой за кого е заплаха?Всичко е за ресурси.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7 Как ко праим, ами пълним гащите и праим *** торти! Ха ха ха ха а бе жалък *** е тоя.
14
4
 
27
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
явно много ти куца историята , германия не е била сама , с нея беше япония западна украйна дори и италия и още доста държави , но като видяха че руснаците ги намачкаха смениха байряка
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешника Столтенберг си повтаря мантрите. Ако НАТО е силна организация, защо не може да реши вътрешните си проблеми? Турция партньор ли е и на кого? САЩ какво очакват от Европа и дали е загрижена за друг, освен за себе си?
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е Русия се намира все по-плизо до многобройните нови бази на НАТО. Такава наглост и агресия направо чупят тупометъра.