Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Ето това е логиката на типичния български ***. Какво общо имат домашните кучета с гората?
14
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканските селяни много се радват на подобни статии. То и за това цялата държава тъне в калта защото сте все много големи и много отворени. Добре, че изчезвате с бързи темпове.
13
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм от тези изтрещелите фанатизирани природолюбители и защитници на кучета и котки ,които поставят четириногите над човека и прекаляват с грижи и внимание спрямо животните ,но КАТЕГОРИЧНО не приемам домашни любимци да бъдат тровени по такъв криминален начин .Явно извършителя е садистичен тип и психически проблеми ,но и това не би го спасило ,ако такъв като него ми падне в ръцете .Кучето е зад ограда и се намира в частна собственост,което ми дава право да го таксувам като умишлено нападение!
12
10
 
15
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Ако са му видели рег. номер , да разберат кой е и да му подпалят таралясника.
11
38
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я не ни занимавайте с ГЛУПОСТИ!!!Като искате кучета идете в гората да живеете!!!
10
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Млад мъж трови кучета със стрихнин..."---А, един застаряващ индивид от БанкИ, заедно с отбора си трови живота на пенсионерите с мизерни пенсии ...
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер е, че сменят времето! Трябва всеки месец да се сменя! От март до юни с по 1 час напред, а след това до октомври с един час назад! После нормалната промяна!
8
10
 
15
 
! Отговори
Софийските кучета преди 6 години
- Ей, ще изядем някой професор - тъй да знаете!
7
38
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един добър човек с добро дело. Трябва повече такива като него и няма да има убити и ухапани. А всички кучета заминали на Онзи свят кучета, все добрички и възпитани, тюх да се невиди.
6
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз както живея на близо там ако го хвана тоя жална му майка.
5
14
 
30
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
По принцип си падам по котките, но пък подобна жестокост към такова невинно и сладко куче, особено порода Джак Ръсел, супер умни и готини кучета е изродщинa. Да беше отровил някой питбул на мутра, дето е готов да разкъса човек, даеба и ***. Дано го хванат и осъдят
4
31
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са виели ден и нощ, напълно го разбирам.
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подготовка за кражба от дома, за да елиминира евентуални проблеми с кучета. БМВ е любима марка на всякакви крадци, защото са големи гъзари след като пласират стоката.
2
44
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от кучета. Превърнахме се в кучкарник. 3-4 да има в един вход и става страшно. То не са косми, урина, джавкане... Какво им стана на хората...
1
35
 
37
 
! Отговори
Мазен Метю преди 6 години
А кученцата на каишка ли са или си щъкат на воля ?