Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхувам се от кучета. Не желая да ходя със страх, очаквайки някое гадно псе да изскочи от някъде. Твърдо ПРОТИВ бездомните кучета. МРАЗЯ ги. Тази земя е за ХОРА, а не за ОЗВЕРЕЛИ хищници!!!
34
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31 А *** в Ню Йорк или някъде другаде и отрови на някой стопанин кучето -влез в една ферма или частен имот и хвърли през оградата отрова и отрови на стопанина животното - ще те закопаят някъде в безименен трап ,а ако се разбере -дори властите ще проявят солидарност !!!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Костов е виновен бе!
32
14
 
7
 
! Отговори
cat преди 6 години
мразя кучета, обичам котки.
31
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията става дума за някаква балканска *** която ходи трови домашните кучета в дворовете на хората и някакви големи отворковци почват да плюят по "кучкарите" ... вие нормални ли сте? Като ви казвам, че сте балкански *** се сърдите ама сте точно такива.
30
3
 
7
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 6 години
Хубаво е когато има грижа за животните и новини като тази, която цели тяхната защита ! Но да обърнем внимание и на хората в тази държава. За дължимото и несъбрано ДДС за 16 милиарда лева, за което от гражданско движение БОЕЦ днес на пресконференция изнесоха информация, статия ще има ли ?
29
1
 
7
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
Целта не е кучето ,а лъскавите автомобили за оградата !
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34Ако реално си обиколил ще знаеш че кучета и котки има в цяла източна европа както и в русия.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отровили са го с НОВИЧОК. Заподзрян е президентът на Русия.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31Да ама в САЩ има нещо наречено Зоо Полиция което реално си върши работата. Докато в Балканската ни *** всеки прави каквото си иска.
25
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен в България никъде не съм видял кучета по улиците.Обиколил съм почти целия свят. Бил съм в 126 държави.
24
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходя в Ню Йорк. Куче да се движи по Манхаттан няма!!! Едно не съм видял. Който има го води на каишка и с намордник. Изцвъка ли се, прибира кифличката. Правил съм си експеримент, идва човек с куче, минавам от страна на кучето а той го премества ведна от другата страна. Не дай си Боже да ухапе някой, осъждането е за стотици хиляди долари. Идват, описват имущвството и го продават. Няма Кучелюбци, НПО, разни изкукали лелки, крадливи общинари. Ако до 14 дни не се осинови, евтаназира се.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
медала има 2 страни.а стрихнин не се произвежда от памтивека.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Не разбирам какво едното има общо с другото... Значи щом има улични кучета значи ела ми трови домашните така ли? Ти бавен ли си къв си?
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19 каква каишка в собствения му двор бе калун -не щеш ли и намордник да му слагат на куче като това на снимката което е с размерите на котка ?!?? Ах що не ми падне един такъв екземпляр та да го накарам да изяде това което е донесъл и смята да хвърля на кучето .
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Ей балканска ***. Кучето е било в двора. Каква каишка какви пет лева? Ти четеш ли нещо друго освен заглавието?
19
2
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Хората с отровените кучета може да очакват в близките дни да ги ограбят.Другият вариант - престъпника да е психично болен ми се вижда по-малко вероятен, но не е за изключване.
18
25
 
27
 
! Отговори
Психо преди 6 години
Кучкарлъка е тежка форма на психопатия...
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АпелАз тебе ако те набарам друга песен ще запееш ама така анонимно е много лесно да се правиш на мъж нали :) искаш ли да разбереш колко бързо бягаш?
16
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАТО КУЧКАРИТЕ НЕ РАЗБЕРАТ ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ВОДЯТ КУЧЕТАТА НА КАИШКА ТАКА ЩЕ БЪДЕ , КОЛКО ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ИМА НА ХАПАНИ , ТРАВМИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ