ЕС единен: Русия отговорна за нападението срещу Скрипал!

Лидерите от съюза подкрепиха оценката на Великобритания по случая
23 мар 2018 07:21,
313
ЕС единен: Русия отговорна за нападението срещу Скрипал!
Снимка: БТА

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е доста вероятно Русия да е отговорна за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

Лидерите от ЕС, които се събраха на среща в Брюксел, обсъдиха нападението и решиха да подкрепят оценката на Великобритания, че Русия е отговорна за него, въпреки че първоначално някои лидери имаха притеснения относно приписването на вина.

"Европейският съвет осъжда по възможно най-силен начин неотдавнашното нападение в Солсбъри, изразява най-дълбоко съчувствие към всички, чийто живот е бил заплашен, и дава своята подкрепа за продължаващото разследване", казаха лидерите в съвместно изявление.

"Той се съгласява с оценката на правителството на Великобритания, че е много вероятно Руската федерация да е отговорна и че няма друго правдоподобно обяснение", заявиха те.

Британската министър-председателка Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел също така се срещнаха в кулоарите на срещата и се съгласиха, че е необходимо да се отправи силно послание към Русия.

Тримата лидери "потвърдиха, че няма друго правдоподобно обяснение освен това, че руската държава е отговорна", каза британски правителствен говорител в изявление след срещата.

"Лидерите се съгласиха, че е важно да се изпрати силно европейско послание в отговор на действията на Русия", беше посочено в изявлението.

На срещата на лидерите на всички 28 страни от ЕС Мей запозна колегите си с нападението и им каза, че според Великобритания то е "част от модел на руска агресия срещу Европа и нейните близки съседи".

Тя благодари на останалите лидери за тяхната солидарност и подкрепа и каза, че с нетърпение очаква по-нататъшни обсъждания по темата.

Миналата седмица Великобритания реши да изгони 23 руски дипломати в отговор на нападението в Солсбъри.

Литовската президентка Далия Грибаускайте каза, че всички страни от ЕС обмислят мерки срещу Русия. Тя заяви, че ще вземе решение за налагане на мерки от страна на Литва срещу Русия в близко бъдеще.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е важно да се поддържат комуникационните канали с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
15
 
! Отговори
Ще се извинят преди 6 години
ли на Русия за обвиненията за манипулиране на изборите къде ли не! Сега истината лъсна но ТЕ мълчат като на...ни и продължават да обвиняват с "много вероятно" НОООО вече ЦАРЯТ Е ГОЛ!ИСТЕРИЯТА И ЦИНИЗМА ОБАЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ
226
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвободниятА какво им пречи да представят доказателствата? Просто това, че няма такива!!! Кой знае, колко са платили на двамата родоотстъпници да се правят на умиращи. Подлецът е подлец до гроб. А Британия от векове е вътрешен и международен престъпник. Убива кралете и кралиците си. Събира чуждестранни престъпници и ги организира срещу суверенни държави. Позор за Британия, разпространяваща в света престъпници, изпращала ги с кораби по другите континенти. А *** сега им "вярват"Позор!
225
0
 
29
 
! Отговори
снимката, снимкатаа! преди 6 години
Добре погледнете тримата бездетни. Неслучайно са избрани такива!!! Мерзавци, които не дават пет пари за бъдещето, защото те самите не са създали бъдеще.
224
0
 
26
 
! Отговори
Скептик преди 6 години
В този конфликт за да не си на страната на Русия трябва да си потомствен подлец - реститут на незаконно забогатели по време на войните от миналия век.
223
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Читател 22Да, най-добрите приятели на България са Британия, която обезумяло ревеше преди век да няма държава България, Франция - същото мнение чрез нейния външен министър, Франция - родината на гилотината, отменила я едва през 1976 година, Дания, която убива и разфасова жирафи пред очите на децата си, Германия - унищожила с фашизма си над 50 милиона хора, опичала ги живи, задушавала ги с газ ...И тези уродливи народи, свирепи, с кръв по устата, говорят за справедливост?! А ние - вярваме!
222
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвободниятСамо дето не дават доказателствата, "честните" сплетници, има "вероятност", "най-вероятно е", а къде са ви фактите, гадни западни хиени. Той и Наполеон беше организирал Европа, но мужиците с вилите ги изгониха от Русия, генералите му-*** се жалваха - "войната не се води по правилата". А мирът по правилата ли го правеха, мръсни интриганти западни, трябват им съвременни колонии... А бабешкерът с Алцхаймера от Лондон иска да ни изгори, не и пука - тя е сухо дърво, ни дете ни коте.
221
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е Зло за целият свят!Питайте съседните и държави, ако не вярвате.Поробвала е всичките си съседи.
220
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зарабатъвайте друзя!!!!
219
27
 
4
 
! Отговори
Читател 22 преди 6 години
До БЪЛГАРСКИЙНай-големият враг на България е Русия, или СССР, Московията-както и да я наричате, все едно-няма да има спасение за нашата Родина, ако продължава войната на русия срещу България!
218
3
 
30
 
! Отговори
Крим е руски преди 6 години
Наглосаксонците хем излизат от ЕС, хем искат да командват ЕС!!
217
3
 
25
 
! Отговори
Крим е руски преди 6 години
Къде са доказателствата, че руснаците са виновни???
216
2
 
21
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Крим не е руски 232Тогава Крим Чии е?Украински - Самите Украинци приеха закон че Това което е ставало по времето на Комунизъма не може да се счита за легитимно. А точно по времето на този Комунизъм и сегашна Украйна с е Пръкна и Крим го пришиха Към Украйна както и доста области на запад. Върнете ги и тях а?Татарски - Подобна Държава не съществува от Времето на Екатерина ВеликаОсманска(Турция съществува от 1908 година) - Империята е подписала МИРЕН ДОГОВОР И Е ПРИЗНАЛА КРИМ Е РУСКИ
215
1
 
19
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До св. троица"НЕОСПОРИМИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА СА БЕЗСПОРЕН ФАКТ ЗА ОБВИНЕНИЕ . Ясно ли е ??"Факт - Всичко е засекретено - ЗАЩО КОЙ ИМА КАКВО ДА КРИЕ?Факт - след излагане на БОВ Нервопаралитичен Газ без моментално третиране с Антидот и то ПОДХОДЯЩ АНТИДОТ съпроводено с последвало хоспитализиране - механично обдишване и прочие - практически винаги има ЛЕТАЛЕН ИЗХОД - Какво имаме двама ОЦЕЛЕЛИ, полицая се оправи, медиците не са засегнати - КОЙ Е СЛОЖИЛ АНТИДОТА? Или в Линейките във ВБ има стандартн
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сичките са маскари
213
33
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Не само ЕС но и цеееееееееееееееелия български народ сме сигурни в това. Руснаците ги знаем....яли сме им попарата!
212
4
 
26
 
! Отговори
До предложение 217 преди 6 години
По-безмозъчно предложение не бях чувал. Това е като от вица да си извадя едно око та на комшията да му извадят и двете. Къде ви раждат такива..., бе хора.Аааа, сетих се, произвеждат ви на семинари на ул. Козяк, ама за да попаднеш на семинар там, първо отиваш на конкурс: "кой е по-по T*Ъ*П". Спечелилите конкурса с особенни отличия, ги записват директно в Американско дипломатическо училище.
211
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвободниятФАНТАСМАГОРИЯ е "свободата" и "ценностите" на англосаксонците, в които вярваш.Англосаксът е най-подлия представител на хомосапиенс. Това е нация от робовладелци и пирати, така да знаеш!
210
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Предложение 217По-безмозъчно предложение не бях чувал. Това е като от вица да си извадя едно око та на комшията да му извадят и двете. Къде ви раждат такива..., бе хора.Аааа, сетих се, произвеждат ви на семинари на ул. Козяк, ама за да попаднеш на семинар там, първо отиваш на конкурс: "кой е по-по ***". Спечелилите конкурса с особенни отличия, ги записват директно в Американско дипломатическо училище.
209
21
 
3
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
227 Никой няма да си позволи лукса да фабрикува такива доказателства срещу ядрена сила и то точно сега да не говорим че е в разрезна всякакви правила и стандарти във въпросната или въпросните агенции. Англичаните знаят много добре какво правят и след като го правят значи имат доказателства другото са фантасмагории.
208
2
 
10
 
! Отговори
св. тройца преди 6 години
До Анонимен 226 Може и да има изфабрикувани в МИ 5 или другаде.