ЕС единен: Русия отговорна за нападението срещу Скрипал!

Лидерите от съюза подкрепиха оценката на Великобритания по случая
23 мар 2018 07:21,
313
ЕС единен: Русия отговорна за нападението срещу Скрипал!
Снимка: БТА

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е доста вероятно Русия да е отговорна за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

Лидерите от ЕС, които се събраха на среща в Брюксел, обсъдиха нападението и решиха да подкрепят оценката на Великобритания, че Русия е отговорна за него, въпреки че първоначално някои лидери имаха притеснения относно приписването на вина.

"Европейският съвет осъжда по възможно най-силен начин неотдавнашното нападение в Солсбъри, изразява най-дълбоко съчувствие към всички, чийто живот е бил заплашен, и дава своята подкрепа за продължаващото разследване", казаха лидерите в съвместно изявление.

"Той се съгласява с оценката на правителството на Великобритания, че е много вероятно Руската федерация да е отговорна и че няма друго правдоподобно обяснение", заявиха те.

Британската министър-председателка Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел също така се срещнаха в кулоарите на срещата и се съгласиха, че е необходимо да се отправи силно послание към Русия.

Тримата лидери "потвърдиха, че няма друго правдоподобно обяснение освен това, че руската държава е отговорна", каза британски правителствен говорител в изявление след срещата.

"Лидерите се съгласиха, че е важно да се изпрати силно европейско послание в отговор на действията на Русия", беше посочено в изявлението.

На срещата на лидерите на всички 28 страни от ЕС Мей запозна колегите си с нападението и им каза, че според Великобритания то е "част от модел на руска агресия срещу Европа и нейните близки съседи".

Тя благодари на останалите лидери за тяхната солидарност и подкрепа и каза, че с нетърпение очаква по-нататъшни обсъждания по темата.

Миналата седмица Великобритания реши да изгони 23 руски дипломати в отговор на нападението в Солсбъри.

Литовската президентка Далия Грибаускайте каза, че всички страни от ЕС обмислят мерки срещу Русия. Тя заяви, че ще вземе решение за налагане на мерки от страна на Литва срещу Русия в близко бъдеще.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е важно да се поддържат комуникационните канали с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
5
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Грозна картинка, чак на смях докарва. Добре, че Бойко поне за сега се дистанцира. Англичаните издъниха цяла Европа на изпроводяк.
166
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиПО-ДОБРЕ ТОВА ОТКОЛКОТО СДЕЛКИ С ДЯВОЛА !ФИРМИТЕ ДА ПРЕМИНАТ НА ТОК СТИГА С ТАЯ ГАЗ!!! 340 ЛЕВА СМЕТКА ЗА ГАЗ ЗА МЕСЕЦ И ТО НЕ Е ПУСНАТО ТОЛКОВА СИЛНО!!!!ИЗВОДА Е, ЧЕ НА ТОК МАЙ ЩЕ Е ДАЛЕЧ ПО-ЕВТИНО!!!ВЪН РУСКАТА ГАЗ ОТ БЪЛГАРИЯ :D И ЕС :D
165
3
 
20
 
! Отговори
зььц преди 6 години
Гледам ги и се смея :))) Хвани единия, удари другия :)))) Убавци, и тези са Силните на деня за ЕС. Жална картинка :)))) Значи, има Президентски избори, има Световно по футбол, същата година, и това е "най- удобния" момент, Москва да нареди да отровят двоен агент на пейка в лондонски парк....Ама то звучи като виц :)))))
164
2
 
14
 
! Отговори
КК преди 6 години
СЕДНАХА ДВЕ БАБИ КЛЮКАРКИ И ДЯДО МАКРОН И СЕ ЗАНИМАВАТ СЕ С ГЛУПОСТИ
163
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е мнение само на конкретните лидери а не на ЕС или европейците. Тези 4-5 глyпака дето са се събрали да се хванат дружно под ръка и да заминават към най близкия мост.
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До TTМУхахахахахаха - ей на това се вика кьопава пропаганда !Никога не е казвала такова нещо , по - скоро е обратното !А и това лесно се проверява .Мерси ,че караш хората да търсят истината !
161
3
 
15
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тоя с главните букви май скоро ще скача от прозореца с вик "Руснаците идват!"Нищо против,обаче първо да погледне отдолу да не минават хора.
160
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 167Ано УмниДа приемем че успееш да направиш товаГазът в Европа ще се повиши 2-3 пъти. Цените за производство и отопление ще се повишат. Това ще направи фирмите в ЕС много по неконкурентосопосбни. Продължаваме 45% от Титана за Аеробъс(ползва се в Колесници и двигатели) ще загуби поръчки и ще плаща компенсации. Да продължавам ли?ЕС ползващ евтините Руски суровини е конкурентоспособен.Бизнесът ще те свали или друг политик който се опита да направи това
159
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 167ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕТЕ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ПУТИНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ!!!! :D
158
13
 
4
 
! Отговори
TT преди 6 години
Още през седемдесетте години Ванга пророкува: Русия ке тръгне да трови ора по целио свет.Ама оно ке и се върне...Накрая русняците от глад ке рупат трева као добиток..
157
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОМЕНТАЛИЧЕСКИ ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ВСИЧКИ РУСКИ ГРАЖДАНИ ОТ ЕС!!!!!!!!
156
2
 
4
 
! Отговори
До 167 преди 6 години
Време е да започнеш да се лекуваш,защото си опасен за обществото.Моля,съответните органи да въдворят този човек в съответното заведение.
155
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е щом е доста вероятно, може и да е истина, а? Долни лицемери. Защо не осъдят поведението на английските политици за педофилския скандал. Мога да ви кажа защо - защото светът е една гадна сексистка дупка, в която ако си се родил жена, никой не се интересува от теб. Може да те изнасилват на 11, да ти съсипят целият живот с правене на хиляда аборта като малолетна, няма проблем. Пакистанците са виновни. А че всички по веригата - полиция, лекари, социални, са си бъркали по дупките, няма проблеми.
154
2
 
18
 
! Отговори
копие преди 6 години
Той и Хитлер санкционира Ленинград, държа града в желязна обсада три години, но накрая си тегли куршума. Самосанкционира се, така да се каже.
153
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази мома по средата има ли доказателства или само се прави на интересна?А тия двамата отстрани защо и играят по гайдата,а не се държат по-0мъжки/и за двамата говоря/
152
2
 
12
 
! Отговори
Виц преди 6 години
Вървял си Зайо през гората и не щеш ли-насреща му Вълчо!-Зайо,дай една цигара!-Нямам Вълчо,не пуша.Естествено,вълкът натупал заека.Минало време-пак среща.-Зайо,дай цигара!-Ето!-Зайо,дай огънче!-Ъ-ъ-х,нямам!Айде пак бой.След още време пак се срещнали.-Зайо,дай цигара!-Ето кутия Марлборо.-Зайо,дай огънче!-Ето нова запалка!Кратко мълчание...-Абе Зайо,ти що си без шапка?И бой,бой!Та така са я подкарали,ама не е Зайо,ами Мечо и свърши ли неговото търпение,няма само с бой да се размине
151
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
тези на снимката не знаят ли че сега е 21 век и тези изтъркани парчета заотровени предатели не важат никой в българия не им се връзва на простотиите
150
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНТИХРИСТКА РУСИЯ Е ЧИСТО ЗЛО НАВРЕДИЛО НА БЪЛГАРИЯ НЕПРЕСТАННО!!!ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА РУСКОТО АНТИХРИСТКО НАСЕЛЕНИЕ ДА ВЛИЗА В СТРАНИ ОТ ЕС!!!!ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРГО!!!!!ЩО НЕ СЪМ АЗ НАЧЕЛО НА ЕС ЩЕШЕ ДА ВИДИ ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ!!!
149
2
 
25
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Моите наблюдения:1.Гл*пакът не осъзнава, че е гл*пак2.Гл*пакът винаги се надценява, по това можете да го познаете3.Гл*пакът отива при други гл*паци4.Гл*паците взаимно се привличат ( и правят ЕС и налагат санкции срещу Русия)
148
2
 
14
 
! Отговори
Махал Изодзадзе преди 6 години
С цел подобряване на психичното здраве в ЕС , всеки ден стартират с поредния сутрешен виц ...