ООН: Ситуацията около Сирия може да излезе от контрол!

Британските сили готови да нанесат удар по Сирия
12 апр 2018 08:40, Елка Василева
71
ООН: Ситуацията около Сирия може да излезе от контрол!
Антониу Гутериш. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията около Сирия може да стане некотролируема. Това се казва в изявление, разпространено от пресслужбата му, цитирано от ТАСС.

"Вчера (във вторник) изразих недоволството си от съобщенията за продължаващо използване на химически оръжия в Сирия. Аз също така много внимателно следя развоя на ситуацията в Съвета за сигурност на ООН и съжалявам, че той засега не може да постигне съгласие по този въпрос", посочи Гутериш.

Още по темата

Той допълва, че отново е споделил си с постоянните представители на петте постоянни членки на съвета дълбокото си безпокойство за рисковете от сегашната ситуация, която той определя като задънена улица.

"Подчертах и необходимостта да се избягва излизане на ситуацията извън контрол", каза Гутериш.

"Нека не забравяме, че в крайна сметка нашите усилия трябва да бъдат насочени към прекратяването на страшните страдания на сирийците"=

Кувейтската авиокомпания "Кувейт еъруейз" съобщи, че спира полетите си до ливанската столица Бейрут заради намерението на САЩ да нанесат военен удар по съседната на Ливан Сирия.

Британските военновъздушни сили се намират в бойна готовност за нанасяне на възможен удар по Сирия, съобщи вестник "Таймс", като се позова на правителствен източник в Обединеното кралство. "Имаме самолети (в кипърската база на британските военновъздушни сили) Акротири", каза източникът. "Готови сме."

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Hak преди 6 години
Otdavna e izvan control....ama coreicite imat hubav podarak za controliorite...
49
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ТИ ,КОЙТО ПИШЕШ "ВЛАДИ" ,ЗНАЕШ ЛИ :КОЙ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ "Д О Н А Л Д " В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ??? А ...ЗНАЕШ ЛИ ДИСНИ МЕН ???
48
1
 
7
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Преди 5-6 дни четох в сайта Инвестор ,че за последните 7 години БВП на Сирия е НАРАСНАЛ с 2.3 % !!! "Абсолютно" убуден съм , че по време на ВСВ -БВП на САЩ е нараснал с повече от 2.3 % и че дори планът "Маршал" им е донесъл финасови изгоди -сиреч печалби !!!МНОГОПЛЕМЕННАТА,МНОГОНАЦИОНАЛНА, РАЗНОРЕЛИГИОЗНА ЦИВИЛИЗОВАНА СИРИЯ БЕ "ТРЪН В ОЧИТЕ" НА ЗАСТРАШЕН ИЗРАЕЛ И "ГОСПОДАРИТЕ" САЩ !?!?
47
0
 
10
 
! Отговори
Ситуация?!? преди 6 години
Ако трябва да сме честни, ако искаха мир, Асад трябваше да бъде сменен преди няколко години, или по-точно преди да се намеси пряко Русия! В момента всичко това означава, само директна провокация към Русия, защото тя е и гарант на законната власт в Дамаск, и ако не искат война трябва да измислят нещо друго. Всички обаче забравят, обаче че има и Турция, и Иран на терен! Тоест, няма да е лесно за никой оттук нататък, или пък искат да ни затрият всички?!
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение дали ще има удари в Сирия.Тръмп унизи Путин,и го нарече убиец с химическо оръжие и го нареди до ислямския диктатор Асад.Време е Влади да се отегли,излага Русия.
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маоиста Гутериуш не знае как да помогне на изгонената от всякъде Русия.
44
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 46За да е една страна КОНКУРЕНТОСПОСОБНА на СВЕТОВНИЯ ПАЗАР КАКВО Е НУЖНОЕВТИНА но Многобройна ИЛИ ВИСОКООБРАЗОВАНА Работна сила (САЩ да, РФ да, ЕС да)Евтина електроенергия(САЩ да, РФ да, ЕС да)Евтини РЕСУРСИ(САЩ да, РФ да, ЕС НЕ)ОПРЕДЕЛЕНО КОЛИЧЕСТВО БАЗОВИ ТЕХНОЛОГИИ(САЩ много, РФ минимум, ЕС много)най-удобния и близък източник на ресурси за ЕС е РусияОтговорих ли ти на въпроса?
43
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 41Протоколите от изборите са обявени и публикувани в съответните местни изборни агенцииАко искаш дори и ти като Чужд гражданин можеш да получиш достъп до тях - е вярно с много търчене по институциите
42
1
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Защо викаш?!Обикновено никой не чете викащите....
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСащ отделят Русия от Европа защото не искат Руските ресурси да направят Европа силна и независима.=====================По-голяма глупост не бях чувал! Русия използва ресурсите си за политически цели.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е на Русия да и писне.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да има удар по Сирия, това е 100 процента сигурно. Всичкото е само перчене.
38
2
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ще се стреля, за съжаление. И причината не е някаква химическа атака в Сирия - за всеки здравомислещ човек е ясно, че Асад не е имал нужда от такава. Ястребите в САЩ имат нужда от конфликт, за да бъдат убедени, че светът вече не е еднополюсен. Не могат да диктуват всичко, а им се иска.
37
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕПРИЗНАВАМ НИКАКВИ ИЗБОРИ БЕЗ ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ!!!!!!ТЪЙ, ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ И СИРИЯ СА АБСОЛЮТЕН ФАРС :D--------ДОРИ В БЪЛГАРИЯ ОБЯВЯВАТ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ ЗАТОВА ВЕЧЕ СОРА НЕ Е НУЖНА!!!
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова милиарди долари хвьрлиха а файда няма Русия им ликвидира отрочетата в Сирия и сега от мька и безпомощност даже трета световна са готови да запалят
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35След като Асад имал 92 процента подкрепа , защо не избра пътя на изборите ?:)) Ти от кой свят падаш . Влизането в гражданска война е когато знаеш, че НЯМАШ подкрепа. Това е последния ход.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака"Това, че вигвамците са ти казали да го повтаряш като латерна, няма да го направи истина.
33
7
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 23ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНБаша АСАД Е АЛУИТ(Алуити около 5% от Мюсюлманите - Сунити 60% и Шиити 30% - Останалото са други Фракции в Исляма)Башар АСАД е СВЕТСКИ ДИКТАТОР, Баща му може да се определи като залитащ към Социализъма ДиктаторДа и двамата кърваво са се разправяли с етнически бунтове в миналото но това е цената на Светите земи да живеят В ОТНОСИТЕЛЕН МИР - Мюсюлмани, Християни, Перси, Копти, Арменци, Азери, Тюрки, Кюрди и още етнически групиСлед 2010 натрапиха ВОЙНА на Сирия
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ отделят Русия от Европа защото не искат Руските ресурси да направят Европа силна и независима. Затова са всички обвинения и санкции.Внушават ни глупости защото ги е страх от обединение.Нещо което немците искаха 1940г. Това ще е краят на Сащ.Можем да бъдем богати и независими но, те ни пречат.Сега искат българите не повече от 5млн.И ние натам вървим.Мислете! Истината е зад паравана.Русия не иска война!
31
4
 
17
 
! Отговори
Владко преди 6 години
Само да спомена за тези, които черпят информация от официалните медии...На последните президентски избори в Сирия ''животното''?! Асад имаше подкрепа от 92%.Преди американците да донесат ''демокрацията'', Сирия беше най-светската държава в региона, а Дамаск беше наричан ''Париж'' на Близкия Изток.Колкото до Русия, тя беше официално поканена да помогне на сирийската държава, без да има претенции към нейните ресурси,тъй като двете страни са стратегически партньори.Погледнете картата само...