Ким Чен-ун: Вече нямаме нужда от ядрени и ракетни опити!

Страната ще работи върху социкономика и повишаване на жизнения стандарт
21 апр 2018 07:30, Анисия Иванова
114
Ким Чен-ун: Вече нямаме нужда от ядрени и ракетни опити!
Снимка: БТА

Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити, обяви днес държавният ръководител Ким Чен-ун, цитиран от световните агенции.

Севернокорейският лидер каза, че считано от днес, страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания, ще спре да прави такива тестове и ще прекрати изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на заседание на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия вчера.

Ким аргументира този драматичен обрат с факта, че Северна Корея вече е проверила оперативността на ядрените си оръжия. Затова нямаме нужда от нови ядрени и ракетни опити и полигонът в северната част на страната изпълни своята мисия, каза той.

Това изявление бе разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап. 

"Ние никога няма да използваме ядрено оръжие, ако против нашата страна няма ядрена заплаха или провокация", дава да се разбере Северна Корея. Тя ще съсредоточи "всичките си усилия върху създаването на силна социалистическа икономика и мобилизирането на човешките и материалните ресурси на страната с цел рязко повишаване на жизнения стандарт на (населението)".

Още по темата

Северна Корея обещава да не предава ядрено оръжие и технологии на други държави. КНДР ще се присъедини към глобалния процес на ядрено разоръжаване.

Северна Корея, в съответствие със своята нова стратегия за развитие на социалистическа икономика, възнамерява да активизира диалога с международната общност за защита на мира на Корейския полуостров и на цялата планета, се казва още в изявлението.

То дойде на фона на засилената дипломатическа активност около Северна Корея.

Миналия месец Ким Чен-ун направи направи първата си официална визита, откакто дойде на власт през 2011 г. - в Китай, където бе приет от президента Си Цзинпин. На 27 април Ким ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, преди историческа среща с президента на САЩ Доналд Тръмп, датата и мястото за която все още не са определени, но принципно е решено тя да се състои в началото на юни.

По-рано тази седмица стана ясно, че в началото на месеца директорът на ЦРУ Майк Помпейо, номиниран от Тръмп за държавен секретар, е посетил тайно Пхенян и се е срещнал със севернокорейския лидер.

Съединените щати, Южна Корея и Япония обаче продължават да настояват Северна Корея да се откаже от своята ядрена и ракетна програма, заради които ООН й наложи редица санкции.

Дипломатическата активност бе предшествана от период на изостряне на напрежението и войнствена реторика. Северна Корея обяви, че е изпробвала успешно водородна бомба през септември, а през ноември - че е разработила нова балистична ракета, в чийто обсег е цялата територия на САЩ. На този фон Тръмп и затворената комунистическа страна си отправиха заплашителни послания. Напрежението спадна чувствително, след като Ким възприе по-спокоен и помирителен тон в новогодишното си послание и подобри отношенията на Севера с Юга.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
35
 
! Отговори
Истината освобождава преди 6 години
Масата предпочита сеир, и се подава на страх, както и овчето стадо. Те ви казват "ние имаме атомни бомби, с огромни експлозии и радиация", но лъжат за да ви държат в страх, и да ви манипулират лесно. Оръжия за масово унищожаване не съществуват и никой никога няма да създаде такива. Всичко е пропаганда и визуални асоциации, насадени от филмите. 5 млн масони по цял свят: Путин и Ким също. Ким стана масон, докато учеше в Швейцария. Масони не са само англичаните. Означава да си международен шмекер.
43
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му вярвам.
42
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядрени оръжия няма! Не съществуват! Ядрена енергия има, създава се в огромните реактори, като просто затопля водата, но атомна експлозия НИКОГА не може да има, поради простата причина, че урана, плутния и др, не експлоадират. Това е мит, лъжа, една от най-големите манипулации, и държавите от ядрения клуб го използват за да държат масата в страх. Иран и Сев.Корея го научиха и извиват ръцете на Сащ и останалите шмекери. Чернобил, Фукушима, Хирошима, също са лъжа.
41
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този трик обаче ще му отраже главата. Американците не са вчерашни и ще го притиснат да изпълни обищанията си. Обещания които не е в състояние да изпълни...
40
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тилерсън го махнаха и светът почна да се оправя. Иде ред на Мей и Макрон. Стачките във Франция вървят с пълна сила. Се ла ви.
39
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постигна каквото искаше. Сега Тръмп ще му ходи на крак да се среща с него, а кога с Бойко?
38
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Ким са го научили в Китай да се прави на умряла гугутка. Стар трик на по-слабия. И вълкът сит и агнето цяло.
37
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко върви по план. До 2-3 години народа, ще го свали от власт. И с прокоба Чен, ще е свършено след 70 години мъка. Успех на корейския народ дано скоро са обединени и заедно. Макар, че това ще донесе голям удар върху икономиката на ЮК. Толкова гладни и изостанали хора ...Ще минат десетилетия докато ги вкарат в сегашния свят.
36
9
 
42
 
! Отговори
... преди 6 години
И ко праим ся с опорките за че ядат живи хора и люцерна.Чукче си кара по програма.Вече са независима ядрена държава и преговорите ще започнат от позиция на силата.5 броя бомби които стигат до Окинава,Хонолуло и Западното крайбрежие и собствен модел мобилен телефон...а сороспидните тук предъвкват лук от Египет и чушки от Албания....Цецо Ухото дали е разбрал че се клатят евроатлантическите ценности и секторните политики по Тихоокеанското крайбрежие!?.
35
9
 
43
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Абе като огладнее съвсем, ще почне да поумнява. Така едно време почна и перестройката :)
34
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На някои все им се привиждат велики пабеди над краварите от САЩ, ама света вижда друго, как всеки диктатор подгъва коляно пред световната американска сила.
33
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този вожд Ким се усети рано, че няма никакъв шанс срещу хегемона САЩ, а руския вожд путин кога? Или ще изчака да види дали руснаците могат да живеят без да ядат, само на антифриз.
32
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами оказа се че Ким е прав! Краваристан разбира само от сила!
31
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛИДЕРА НА КНДР КИМ ЧЕН УН ОБЯВИ,ЧЕ В УСЛОВИЯТА В КОИТО Е ЗАВЪРШЕНО СНАБДЯВАНЕТО НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ НОСИТЕЛИ НА ТОВА ОРЪЖИЕ ,КОЕТО ГАРАНТИРА СУВЕРЕНИТЕТА НА СК ОТПАДА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ НОВИ ЯДРЕНИ ОПИТИ И РАКЕТНИ ИЗПИТАНИЯ ,ЗАТОВА ТРУДОВАТА ПАРТИЯ НА СК ЩЕ НАСОЧИ УСИЛИЯТА СИ В БОРБАТА ЗА МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ИКОНОМИКА И ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА ХОРАТА//ТОВА ПИШЕ КИТАЙСКАТА АГЕНЦИЯ СИН ХУА И ТО МАЙ ДОСТА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ МАНИПУЛАТИВНАТА СТАТИЯ ТУК
30
6
 
43
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Обещали са му парици и ресурси както и вдигане на ембаргото и той е приел в замяна на това да си кротува и да се прави на изплашен от янките..... живот ;)
29
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам колко психично увреден трябва да си за да се радваш на тоя прасчо... русофилска работа
28
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Корейците ще се оправят, остават само войните в Близкия Изток и по пътищата на България.Не се кахъри за БИ, скоро и те ще се усетят, започна се от СА. Гледай България!
27
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корейците ще се оправят, остават само войните в Близкия Изток и по пътищата на България.
26
1
 
38
 
! Отговори
много просто преди 6 години
"Страната ще работи върху социкономика и повишаване на жизнения стандарт" е обявил вождът на СК.Очертава се новият "азиатски тигър" в икономиката и полюс в световната карта! САЩ!
25
1
 
58
 
! Отговори
ЧингизДраконаУилсън преди 6 години
Повече от сигурно е ,че има постигната някаква договореност,която за нас простосмъртните, няма как да бъде известна,особено като се има предвид,че журналистите се занимават само с преписване и най-вероятно ще научим истината след много години ....