Борчо, борчо, помниш ли... арести след скандал пред "Макдоналдс"

Безхаберие от 112 и МВР след сигнал за заплахи за саморазправа на паркинг
26 апр 2018 09:00,
202

Снимка: Facebook

Трима варненци са арестувани от полицаи във Велико Търново заради екшън и заплахи за паркоместа на "Макдоналдс" в старата ни столица.

Случаят доби популярност заради пост във Facebook, където от безхаберие след сигнал на спешния телефон 112 се жалва политологът Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян "Мерцедес" на варнененец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители.

Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябвало да предава съобщенията от спешния телефон решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация на "Труд" полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Така заради липсата на съобщение за скандала търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил снимки как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа.

"Отварям аз прозореца и отправям молба да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо".

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят... Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа... Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки", призова Иво Мирчев в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
4
 
71
 
! Отговори
B52 преди 6 години
Скоро имах подобен случай пред столично заведение. Някакви нискочели момчета се опитаха да ми попречат да паркирам, защото забележете "Паркинга бил запазен за еди кой си"! Последваха същите заплахи като в случая от магистралата. Аз обаче до обаждане в полицията не стигнах, защото "Глок 17" ми стои в джоба на шофьорската врата. Гарантирам, че когато подобни парапитеци се убедят, че срещу тях не стои безобиден и беззащитен човек мисленето им променя посоката си за секунди! Хубав ден на всички!
135
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ти Възраждане на мутрите от 2009г.тогава се възкачи на премиерския стол БОКО-*** е от тогава пак се върнахме в 1994г.във времената на СИК и ВИС,защото управляващия е бивша мутра и манталитетът си му е такъв по природа и прочел 1на книга но не е уточнено дали той я е прочел или са му я прочели.МЪРТ ЗА БОКО-***
134
3
 
50
 
! Отговори
Ehhh преди 6 години
Нека направим нещо и да поставим на място самозабравилите се мутри! Ако ще публичен линч! Докога ще търпим това нагло поведение на тези хора! Правят се на силни но като се събере народа 100000 срещу 1 ще видим дали ще е така! Човека влязъл в Mc donalds и вече окупирал и заведението и паркинга, щото е големия пич!
133
4
 
36
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Тоя пък какво си е губил времето да спори с мутри за паркомясто, вместо просто да ги гръмне!?
132
1
 
13
 
! Отговори
Комент преди 6 години
До !Направи ги равни в Америка. У нас ни направи криви.
131
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега да са ги опандизили, ако наистина са имали сериозно намерение. Ясно е на всички, че когато главата ти не се вижда от мускулите и с речник от 5 думи няма как да имаш такава кола от легален бизнес. Разстрел!!! Публичен... После иземане на имущество и семейставата им персона нон грата
130
5
 
29
 
! Отговори
0.22 преди 6 години
И за такива има лек,ако че мутренските времена ни се представят само като минало. Лошото е че върху тези,има спуснат чадър ,,от горе''.И даже не можеш и да ги оплюеш ако си обикновен човек.Плащаш си за дерибейството на когото трябва,и си правиш пашалъкът,или просто казано,комунизмът''.
129
2
 
58
 
! Отговори
! преди 6 години
Това не са нито мутри, нито охранители.Мутрите всички знаем носят бухалки.Охранителите са с костюми, за да не им се вижда оръжието.Тези са статисти, мотаят се и правят на страшни за самочувствието на шефчето.Ясно е че не могат да го опазят."Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни"
128
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерцедесът принадлежал на 80 годишен старец! Ами да доказва доход и ако не докаже да се конфискуват! Мутрата първа ще извие на умряло
127
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква руска мафия в Англия и САЩ ве руууууууубладжия разпробит. Руската мафия е олигарсите на Путнята в Русия, руска "мафия" в цивилизования свят не съществува
126
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родната полиция ГИ пази
125
0
 
64
 
! Отговори
asd преди 6 години
Не знам за мутрите в Търново, но за последната седмица в София засякох три подобни конвоя - луксозна кола отпред и охраната отзад натиска и избутва другите коли и прави път на първата. Отдавна не бях засичал толкова нагли изпълнения, май трябва полицията пак да заварди главните булеварди за респект.
124
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Телефонистът на 112 не е полицай! Няма как да патрулира! В кол центъра работят шматки от цяла България! Довлечени с цел да сменят прованса със столично битие! Бачкат за по 600 лева. Сещате ли се какви са тези ***, които бачкат за 600 лева в кол център!
123
1
 
47
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Е не помните ли преди 5-6 години, когато излезе наяве списък със "спонсори" на МВР, чиито коли не трябва да се спират. Списъка беше с номера на коли!!!!! Явно няма само такива списъци! Има списъци и с хора, "спонсори", които не ТРЯБВА ДА СЕ ПИПАТ И ТЪРСЯТ И ЗАЛАВЯТ!!! Нещастници! Ще им се върне!
122
73
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е убит, ударен , бит, нападнат, казали са на някого да изчезва. Цяла България се занимава с някаква смешна тарикатска фейсбук история, която издиша отвсякъде. Нямаме си други проблеми. Май някой търси внимание, а ?
121
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такова хулиганство трябва да се въведе арест между един и три месеца, а то сега или влизат адски трудно за няколко години поне или по- скоро хич не влизат. Малките срокове арест до 3 месеца са най- подходящи.
120
0
 
34
 
! Отговори
Браво г-н Мирчев преди 6 години
Така трябва да е! Иво се е опълчил на тези ***,но какво да правят старците по селата малтретирани,крадени и унижавани от едни други ***,малко по ***,нагли, млади не плашещи се от никой? Нито кмет,нито полицая отговарящ за селата правят нещо по въпроса за защита на хората!Ако пък вземат някакви мерки,пред кметството се изсипва цяла тумба,която вие,крещи и плаши със саморазправа! А най интересното като приключи това шоу,полицая съветва потърпевшите да не провокират ,,малцинството".....
119
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 24 часа ги пускат и пак същото, а телефониста дали наистина е отстранен - кой знае!Имитиране на дейност!
118
1
 
10
 
! Отговори
Сакъз преди 6 години
Сакъз - медицинска дъвка.
117
1
 
29
 
! Отговори
Наплив за сандвичи преди 6 години
Щом яде в такъв ресторант какъв път толкова баровец е?