От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!

Турция и Германия се възползваха, "добър урок за София"
22 май 2018 08:29, Елка Василева
321
От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Тwitter.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът.

"Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
23
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Управлението на ГЕРБ в България - голяма грешка
41
18
 
4
 
! Отговори
КЕКС преди 6 години
До те"До КЕКССпомнете си че тогава се изсипаха трима дърти сенатори и конгресмени от САЩ и изнудиха и заплашиха България и ЮП беше спрян."Помня, как да не помня, ама нали правителството беше на БСП и ДПС? Те какво общо имат с някакви си американски сенатори? Очевидно тогава виждаха, че вече няма да ги бъде и решиха да направят мръсно на следващото правителство. Ха-ха! А сега реват и пропагандата им тръби, че ББ е спрял Ю.поток.
40
1
 
27
 
! Отговори
haha преди 6 години
Да страни като Германия ползват руски газ, но те са достатъчно силни за да защитят интересите си, а и там няма роми икономисти и бай-***. България е богатаааа, не и требе нищо. А газ ще си внасяме от турция, там е по на сметка.... Така викат аман икономистите и баш рома от драгалевци.
39
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отказ от всичко руско - правилното решение.Когато се научат да бъдат демократично управлявани и зачитат демократичните ценности - може.Това обаче никога няма да стане
38
3
 
26
 
! Отговори
какво преди 6 години
А какво стана с Американските централи който крадат от държавата и всеки от нас?
37
14
 
11
 
! Отговори
ах преди 6 години
Румъния пък през която маршутът на патоците е най-кратък не пожела и да дискутира руския лай, не загуби и едно евро и избяга икономически та не може да я хванем.
36
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е все едно да зарежеш гаджето си, защото само ти гледа в портфейла и пръскаш по нея единствено пари...докато ходи с други мъже...и след раздялата тя да ти обяснява колко си загубил от нейната "любов", защото си я зарязал.
35
8
 
22
 
! Отговори
те преди 6 години
До КЕКССпомнете си че тогава се изсипаха трима дърти сенатори и конгресмени от САЩ и изнудиха и заплашиха България и ЮП беше спрян.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато стане възможно да бъде направено сравнение между договора за ЮП с тези за ТП и СП2, тогава може да се каже дали е направена грешка. Останалото е кьопава пропаганда!
33
20
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Старата песен на нов глас пак се започна ... рушкия слугинаж пак подхвана темата за газови потоци от раССия и АЕЦ Белене, в който вече се изляхме милиарди по сметките РАША, но явно не е било достатъчно и процеса може да започне отначало ... Да страни като Германия ползват руски газ, но те са достатъчно силни за да защитят интересите си, а и там няма *** ... У нас всяка заигравка с рушкото влияние е пагубна за страната ни ... !!!
32
5
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
Като ви чете човек коментарите,и разбира защо в България е спряло развитието и напредъка на държавата,а дори става по зле и от преди,няма никаква надежда за бъдещето ни.
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзНещата се построиха не заради Живков а въпреки него, има голяма разлика. Имаше и КГБ което надзираваше чрез ДС БГ комунистите да не се продават на запада. В който момент хватката на КГБ изчезна и БГ комунистите веднага разпродадоха всичко построено от народа, забогатявайки неимоверно. На практика БГ *** си сътвориха "многопартиина " система и продължават да управляват надупени към новия голям брат. Сано дето за него БГ не е от стратегическо значение а и на предатели никой не вярва.
30
8
 
16
 
! Отговори
да ама не преди 6 години
До АнонименТочно така ЮП беше спрян под натиска на сащ,и сега те трябва да ни компенсират.
29
11
 
14
 
! Отговори
А леко Бай преди 6 години
Като гледам джендърската и крадлива циливилизация,не ща да съм цивилизован.
28
9
 
12
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Нищо, ще си го изкараме лятос на рускините.
27
8
 
22
 
! Отговори
21 век преди 6 години
До Анонимен 25Да ама в Русия няма лагери в който се държат отвлечени хора без съд и присъда а в САЩ има това е лагера Гуантанамо Бей.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хер вам а не южен поток
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не се е отказвала от нищо, защото ние не решаваме какво да се прави тук.
24
14
 
8
 
! Отговори
КЕКС преди 6 години
Да не забравяме, че точно правителството с мандата на БСП и лично Пламен Орешарски спряха Южен поток!
23
19
 
17
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.