От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!

Турция и Германия се възползваха, "добър урок за София"
22 май 2018 08:29, Елка Василева
321
От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Тwitter.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът.

"Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пушков, Макаров, Стрелков...усърдно повтарят всичките Мантри от руския Гулаг които русофилите нон стоп спрягат в нета !
21
13
 
27
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Добре че Живков направи 20 теца и 6 реактора за 45 г, а ние 2 за 30г не можем! Козлодуй е бил построен за 4г !!!!! Толкова по темата кога сме имали държава, младите трябва да знаят че България не винаги е била най бедна изчезваща и скапана държава. Бяхме десетки години пример за хубави неща. Сега сме пример за лоши
20
8
 
15
 
! Отговори
навици преди 5 години
До АнонименЩе си плащаме на турците.5 века сме ги издържали.Освен такса за пренос-и такса за изхабяване на зъбите поради ядене-пардон,изхабяване тръбите.
19
6
 
22
 
! Отговори
приоритети преди 5 години
Първо избираме нов Крум и крумови закони за крадците,по после ще се определяме какви сме-европейци,американци или марсианци.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вай, вай, голяма драма, рева безспир вече 4-та година
17
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** са отвратително пинско и войнско племе!
16
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега газта за БГ минава през 3 държави и няма проблем, нищо няма да стане, ако минава през една Турция. Тъкмо Русия няма да ни изнудва директно, както е ставало преди.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европейци"-безсилни портиери-мерси!Още Алеко го е казал навремето- Европейци сме ний,ама все не сме дотам.
14
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Матрьошките да си гледат южния пАток и да не ни занимават с глупости! И да не ни пращат чебурашки туристи, че са най-големите скръндзи! Идват на най-очуканите лагери, там ядат, пият помията, където им дават и нищо не си купуват странично, с изключение на някое сладоледче! Марш у Сибир
13
19
 
18
 
! Отговори
Никакви патоци преди 5 години
Проблема не беше Южен поток а условията, които братска Русия поставяше.Да теглим заем 4,5 милиарда от нея за изграждане на трасето на наша територия.Лихвен процент - неизяснен!Да получаваме такса за пренос след достигане на 100% капацитета при положение, че има руски газопроводи на по 30 години, които не са достигнали 100%.Просто братска Русия искаше да й построим потока и да й плащаме а да не получим нищо.Когато това не стана клона на руската ВТБ(КТБ) фалира и случайно изчезнаха 4,5 милиарда.
12
23
 
20
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Този наш президент си чист предател на национално достойнство. Да отиде да хленчи на руснаците за газ през Черно море сега, когато на тях най-големия кеф ще е да ни откажат. И ни отказват, като ни хокат назидателно, каква грешка е била допуснала България.А т.нар. президент се кефи как унижават страната ни. Какво ли да очакваме от комунист, дето се кълне първо в Русия ?
11
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България загуби милиарди от отказа си да строи Южен поток, а в допълнение ще плаща доста по-скъп газ, когато от държава ТРАНЗИТИРАЩА газ, стане държава ВНАСЯЩА газ!За всичко това трябва да благодарите на гербавата ви власт, ама и не само на нея, защото вие сте тези които ги избирате и търпите, сега ща им ядете нали се сещате кое
10
20
 
13
 
! Отговори
реалист преди 5 години
На всеки е ясно, че за около 60-70 милиона евро от транзитни такси, ние , българите си слагаем още един хомот руски на шията. Факти: 1. Транзитните такси не са високи. 2. нашата зависимост от Русия нараства неимоверно. 3. Ние , като братя на руснаците и досега плащаме най-високите цени на газа. - Много моля, пишете кое от изложеното не е вярно...*** руски.
9
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре бедни, но европейци.
8
2
 
14
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
В историята вече има прецеденти, при които Германия се е изправяла срещу САЩ например, по въпроса за търговията със СССР. През 70-те години на XX век Вашингтон активно пречи на т.нар. сделка газ-тръби, предвиждаща доставки на германски тръби с голям диаметър в замяна на природен газ. Тогава сделката в крайна сметка се осъществява, но днес САЩ имат доста повече възможности за оказване на натиск върху Германия (и заедно с нея на Евросъюза)
7
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха БСП на власт нямаше да има такива грешки, ама матриала е такъв и гласува за тикви
6
1
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Да но САЩ ,не се отказват.Германия се вълнува и от бъдещето на големия газов проект Северен поток-2, който също е атакуван от САЩ. Както по-рано написа The Wall Street Journal, по време на скорошната визита на Меркел във Вашингтон президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от нея да се откаже от подкрепата за газовия проект. В замяна на това САЩ ще започнат преговори за ново търговско споразумение с ЕС, съобщава изданието, позовавайки се на източници от САЩ, Германия и ЕС
5
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушанките ни ни направят втора украйна ако не скъсаме зависимоста от тях.
4
7
 
46
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Всъщност грубата грешка е на избирателите които 10 г гласуват за хора които изхвърлиха България от военната карта, енерийната карта, икономическата карта на европа. Ние сме в брошурата с изчезващи застаряващи ци ганизиращи, турци зиращи и икономически изоставащи държави. Грешката си е наша че слушаме козяк и турското посолство и юдейски нпо та..... Кой каквото си направи друг не може
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България беше заставена да се откаже от Новите ни Господари чрез техните евтини Енич......!И овцете блеят...