Пилене на гуми, газ, спирачка, ръчна… Така Георги помел децата в Петрич

Тримата му спътници във фаталната нощ го "заковаха" пред съда
18 авг 2018 16:25,
108
Пилене на гуми, газ, спирачка, ръчна… Така Георги помел децата в Петрич
Снимка: "Монитор"

Дрифтаджията Георги форсирал, пилил гуми, давал газ, после спирачка, дърпал ръчната минути преди да помете децата на тротоара в Петрич.

Това разказаха приятели на 18-годишния шофьор, които се возели с него в колата във фаталната вечер.
"Умолявахме го неколкократно да спре, но той не ни послуша", обясниха тримата спътници на Георги пред съда, пише "Монитор".

Районните магистрати от Петрич оставиха с мярка "задържане под стража" младежа. Адвокатът му го защитил, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия. Освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото. Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото.

Още по темата

Той има книжка от края на месец юни. За последните три месеца е излизал 22 пъти от страната, повечето от тях през ГКПП-Златарево. Предстои да бъде направена автотехническата експертиза, за да стане ясно каква точно е причината за инцидента.

Определението на Районния съд в Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък.

Кървавият инцидент стана около 20 минути след полунощ на 16 август, когато Георги Попстоянов помете компания от непълнолетни, които той познавал.

Драмата се разигра в центъра на Петрич, на ул. на тротоара,. на ул. "Цар Борис III" пред сградата на бившия съд в южния град. 

Късно вечерта компанията от 8 тинейджъри се връщали от събор и застанали под навеса на заведението "Катмите", защото чули че отгоре идва кола с мръсна газ и свистене на гуми. Те знаели, че по това време на нощта там се прави дрифт. Отгоре с бясна скорост се задал познатият им Георги Попстоянов с една от колите на баща си, който е бивш полицай.

Дъждът бил току-що спрял и на мокрия асфалт колата занесла, качила се на тротоара и помела застаналите под навеса тинейджъри.

Най-тежко пострадаха 17-годишно момче и 15-годишно момиче. Младежът е с ампутиран крак, а девойката се отървала със счупена подбедреница, травма в корема и порезни рани по краката. Сестрата на пострадалото момче също е ранена, но по-леко.

Днес най-тежко ранените бяха преместени от реанимация в отделението по ортопедия на болница "Югозападна". Стабилизирани са, животът им е вън от опасност и вече близките им могат да ги посещават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Калина преди 5 години
Боже еее било ги страх ,Защо не са слезнали от колата?Какви са тези глупости.Даже съм сигурна че те са го потсрехавали!Сега да си измият ръцете.Боже не ги е срам и това са приятели...Жалко за всички!!!!!Ужасът е голям!!!!
91
0
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Пуснете момчето!!! Но преди това му резнете единия крак и му поочукайте кокалите и всичко ще е точно...
90
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 5 години
Бил млад шофьор и щял да бъде 12 клас.Ами не би ли следвало да внимава повече вместо да се прави на недосегаем,още повече че е возел и други хора,които са го умолявали да спре.А момчето с ампутирания крак,и то сигурно щеше да бъде 12 клас,а това че целият му живот сре обръща на 360 градуса.Друг крак няма да му порастне.Малкият л-р е пълнолетен и трябва да го съдят и да си лежи като такъв
89
0
 
35
 
! Отговори
Хюч преди 5 години
ОСТАВКА на лъжливия полицай дето обясняваше как не бил дрифтил!!!
88
0
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Айде сега тоя Рапчев -фуражката,бумагите и да си ходи на къра!
87
6
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
"НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ ИМА ДРИФТ!" Гл. инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция" 16 Август 2018
86
0
 
27
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Немам думи...чухте ли го тоя скапан катаджия какво каза по телевизията. Той не бил правил дрифт /все едно е бил на местопрестъплението/а колата му се е хлъзнала ...нали бащата на лекето му е шеф ! *** кривосъдието-докогааааа
85
0
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Журналистите - какво стана със щерката на татко "Пършевица",Силвия?Нали уби човек,изкарващ си прехраната с честен труд,на Околовръстното в София юни месец?Или там не смеете да ровите,щото ще ви пляскат!
84
1
 
10
 
! Отговори
от Цъто преди 5 години
До ЩирлицИмам 6 години стаж, без нито едно нарушение.През нощта са ме спирали полицаи и винаги съм бил изряден.Да чукна на дърво, нямам никакви проблеми.Ама винаги си имам едно на ум, че мога да сгафя и не се радвам на чужд човек, когато направи поразия.
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ц Ц ЦМоже да се случи да се качиш на тротоара и без да се правиш на състезател, но да се правиш на такъв и то с 1-месечен стаж си е абсолютно безотговорно поведение. Докато има такива, които го смятат за нормелно поведение и се надяват да им се размине и тоя път, ще има доста повече трагични случаи отколкото само от качването на тротоар при други условия. И на Вас може да се случи да го отнесене и тогава едва ли ще казвате, че е нормално, че този, който ви е помел се е правил на състезател.
82
0
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Ц Ц ЦЗа колко кинти и кога си купи шоферската книжка?А,недоучил си при Шумахер.
81
0
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Лицето на родната полиция,или може би наследството-в действие.
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сме чували но никой не е виждал съда - няма и да го видим сега независимо от свидетелските показания, ще му лепнат нещо от 5 години максимум но лек режим и след 2-3 ще е навън, трябва да ми резнат краката и да е инвалид цял живот за да не затрие някой друг !
79
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега бяха чужди деца, но утре някое напушено синче може да убие или осакати вашето дете. И докато за него ще бъде една досада докато приключи делото, тези деца с години ще ходят по доктори, рехабилитации и докато са живи ще ги боли. Причината за всички такива случаи е чувството за безнаказаност на всеки, който има малко повече кинти в джоба. Вчера едно прекрасно слънчево момче щеше да навърши седемнадесет години. Но си остана завинаги на 16 заради друг самонадеян шофьор.
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьора е огледало на културата на всички коментатори тук. Човек е ражда куха лейка, какво ще се налее по късно в нея е отговорност на обществото и неговите колективни ценности.Някъде това е ислямският фундаментализъм, другаде джежндърска, ромска и друга фобия, а в случая чалга поведение за да бъдеш забелязан. Общото са болезнените комплекси още от времето оно на Алеко Константинов.
77
1
 
43
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Добре, че хората се разпискаха инак и това говненце щяха да го прикрият. Нали е син на бившо ченге.
76
52
 
4
 
! Отговори
Ц Ц Ц преди 5 години
Ей, големи съдници тука.Така като чета коментарите би трябвало всички да ходите на църква всяка неделя и да нямате извънбрачни сексуални контакти.Какво се правите на праведни, сякаш никога не се е случвало да се правите на състезатели по улиците и съм 100% сигурен, че повечето от вас са го правили не по отдавна от 1-2 месеца назад, максимум.Това, че не ви се е случвало да стане беля си благодарате на Господ, защото утре може да сте на неговото място.И без дрифт може да се качите на тротоара.
75
1
 
40
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Защо само в Албания да има 24 часово отмъщение... ако беше моя син пострадал, без значение чие синче е ***, след като излезе и двата крака бачо ще му резна и то с резачка 5 кончета мощна... пък каквото ще да става с мен!
74
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да ги поздравя тия пичове. Направо разкатаха версията на приятелчетата на татенцето, че дрифт не е имало. Брей, да не повярваш, останали били съвестни хора на тая територия. Ама и ченгетата са егати наглеците. двуцифрено число хора казват, че оня е дрифтил, ама излиза фуражката и казва, че дрифт не е имало. *** с ***, ама реват за заплати постоянно.
73
0
 
56
 
! Отговори
BoSimeonov преди 5 години
МВР нали твърдяха, че нямало дрифтове...Имало само мокра настилка и неопитен водач. Детето просто загубило контрол, защото е взело книжка едва преди два месеца...Бащата е "Бивш" полицай. Откога ви повтарям...няма такова нещо като бивш полицай. Жалко за осакатените деца.