Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!

Ако все още се чудите, ето кое може да ви помогне
22 авг 2018 16:00, Красимир Ангелов
177
Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!
Снимка: Булфото

Безспорно благоприятните икономически и финансови показатели в последните няколко години създадоха добра предпоставка за развитие на строителната индустрията, свързана с жилищните имоти в България.

Все по-засилените процеси на урбанизация и миграция към големите градове, информираността и взискателността на купувачите, нарастващото предлагане и ниските лихви по ипотечните кредити, спомогнаха за една много благоприятна среда за развитие на новото строителство у нас.

Ако сте пред дилема на ново или старо строителство да заложите, екипът на Imoti.net ви представя шест промени в новото строителство през последните години, които биха мoгли да наклонят везните в негова полза, посочени от експертът Юлия Теофилова от "Stonehard Holdings".

1. Увеличената енергийна ефективност и устойчивост на сградите във времето;

2. Цялостната визия и все по-добрият облик на сградите ново строителство определено правят впечатление през последните години. Един имот ново строителство винаги се проектира според последните тенденции в архитектурата;

3. Налагането на все по-високи стандарти, контрол и гаранции при степента на завършеност на новопостроените жилища;

4. Все по-голям избор от локации и проекти с иновативен и модернистичен дизайн;

5. Проблемът с паркирането при новите сгради е решен, като още при проектирането е задължително към всеки апартамент да има обособено паркомясто. Това обаче не означава, че всеки собственик на апартамент си го закупува;

6. Имплементирането на нови технологии и "смарт" системи в модерните домове навлезе доста стремглаво през последните години.

Още по темата вижте в Imoti.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Somebody преди 5 години
112 да! С две ръце те подкрепям! Понякога даже излиза по евтино! Но за съжаление в общия случай е по-скъпо, особено за София!
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новото мутренско строителство - китайска арматура,врати..турски гипс,пестене от всичко.А факт е че бетонът с времето става по-здрав,не обратното
108
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живейте в къща-това е истината.Няма съседи да ти тропат,нито пък да ви се карат като децата ви тропат.Широко е и не живееш в теснотия.Няма общи части,сам си си господар.Сложи едни слънчеви батерии за бойлера и лятото не плащаш за ток за бойлер.Направи си една ливада на двора,с цветя,с овошки,с барбекю и басейн.А тук спорят дали 60 квадрата мухлясала панелка била по-добра от същият размер ново строителство.
107
0
 
23
 
! Отговори
Shark преди 5 години
А недостатъците?? 1. Квадратурата - плащаш 100 кв, получаваш 70, другото е общи части;2.За да си обзаведеш стаите ти трябва доста фантазия, и някой който да ти направи мебелите по поръчка, защото стандартни не могат да се поберат. 3. Устойчивостта ми идва малко съмнителна, предвид желанието на всички да печелят бързо, т.е казвам директно, че се пести от материал; 4.Проблемът с паркирането не е решен, ама изобщо; 5.Нови технологии и "смарт" системи може да се сложат и на старо строителство.
106
1
 
12
 
! Отговори
Somebody преди 5 години
Динко, то това саниране по скоро окипазява старите сгради! Никой не е изследвал как се отразява дупчетенето на бетона през 30-60см по цялата външна повърхност на сградата.Това не е като да забиеш 10 анкера у вас!Получава се мрежа отвори с дълбочина 50% от дебелината на панела.От друга страна много хора вече се оплакват от влага в санирани сгради.Много се блазним по външната визия на сградите, но понякога пренебрегваме техническите показатели.
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, Меден Рудник или Сарафово. Добре че не написа в Черноморец Все едно да си взема ново строителтво в Обеля 14 в София. Направо нищо не каза...
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това корозиране на заварките,не знам кой умник го измисли,но папагали много се навъдиха! Лошото при панелките е от естетическа гледна точка и това,че понякога се появяват течове от баните,но при добра подръжка и това може да се избегне! Зер Бай ти *** иска едно нещо като го вземе,200 години да го ползва без да вложи една стотинка за подръжка!
103
2
 
7
 
! Отговори
Динко преди 5 години
В БУРГАС се помляха да санирват блокове и сега ако човек иска да си купи имот почти няма предлагане на панелки и Епк.Който има пари веднага си купува старо строителство!Докато в крайните квартали като Сарафово и Меден рудник,където се предлагат,почти изцяло ново строителство,няма кой да ги купи!Та питам се ако вземат да санират София,дали пак ще ми хвалите новото строителство!?
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
103, как ще корозират заварките на панелите, при условие, че са скрити??? Това е все едно да говорим, че арматурата в бетона ще изчезне от корозия. Освен това тия заварки (уши) са само фиксиращи, а не носещи! Технологично се покриват с миниум, после епоксидна смола, битум и после се заливат с цимент. Правени са от висококвалифицирани заварчици, работещи със собствен щемпел. За да му се търси отговорност.
101
0
 
16
 
! Отговори
103 преди 5 години
Корозират, ако не са заляти добре с рядък разтвор фугите и джобовете, където са заварките! Това не е недостатък на технологията, а на изпълнението! Някога се гонеха срокове и наистина има пропуски!Затова и една от идеите на "санирането" беше да се ревизират фугите!Това така и не стана никъде в БГ, което компрометира цялата програма за саниране и я сведе само до коване на стиропор и смяна на дограми!
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Динко,корозират заварките на панелките... за тях става въпрос
99
1
 
15
 
! Отговори
Динко преди 5 години
ОТНОСНО БЕТОНЪТ И ЖЕЛЯЗОТО!БЕТОНЪТ е изобретен от римляните и до днес има сгради от древността с бетон,включително и покрива на пантеона в Рим!Затова спрете да пишете малоумия,как след 30-50 години,щели да рухнат!Да не говорим за нацистките строежи от бетон,как бомбардировките не са им се отразили и много сгради и съоръжения стоят и до днес!Няма човек,който да ме убеди,че сега строят по-качествено!Същото е и с желязото-в щатите повечето мостове са железни,над 100 Годишни,да са мръднали?!
98
0
 
4
 
! Отговори
нане преди 5 години
До КривонделАко можех, 2 плюса бих ти дал :0
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Ужас, в центъра читавите кооперации са по 2500-3000 евро! А в двете кули до НДК, на никми са по 5000-5500 е.
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На село, старата къща е на два етажа и тихлите са от кал и слама. Вече е на около 100 год и още си стой. Само имаше някаква поддръжка на покрива доколкото си спомням.
95
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С панелката си вземете и един запорожец и отивайте в Сибир.----------А, тебе ще те пратим в гетото на Детройт!
94
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Търся активно апартамент, но не ми е толкова спешно. Гледам в Младостите в София. Има няколко големи обекта. На сериозни фирми са по 1100-1200евро м2 на зелено и свършват, повярвайте ми! На Артекс са по 1500-2000. И на мен не ми харесват цените, но качествените проекти с хубави разпределения от сериозни фирми си имат цена. Ако щете вярвайте. И да, за всички апартаменти се продава поне по 1 гараж/паркомясто, има доста двойни гаражи. Колко се купуват е друг въпрос...
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Бааа, тия етажи от по 3 метра, пък и с пяна. Един зид може да е носещ, може и да не е.Пък у нас на старата тухла мазилката в единия ми край на стаята е сантим, в другия около 6 см. Пияния майстор е играл там.
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То новото строителство като старото. Тепърва изляли бетона и вече се рони като козо сирене. Пример на Полтава във Велико Търново
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панелката е френско изобретение, ако не се лъжа. Къде ме пращаш в Сибир? В на-лошият случай е немска технология.