Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!

Ако все още се чудите, ето кое може да ви помогне
22 авг 2018 16:00, Красимир Ангелов
177
Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!
Снимка: Булфото

Безспорно благоприятните икономически и финансови показатели в последните няколко години създадоха добра предпоставка за развитие на строителната индустрията, свързана с жилищните имоти в България.

Все по-засилените процеси на урбанизация и миграция към големите градове, информираността и взискателността на купувачите, нарастващото предлагане и ниските лихви по ипотечните кредити, спомогнаха за една много благоприятна среда за развитие на новото строителство у нас.

Ако сте пред дилема на ново или старо строителство да заложите, екипът на Imoti.net ви представя шест промени в новото строителство през последните години, които биха мoгли да наклонят везните в негова полза, посочени от експертът Юлия Теофилова от "Stonehard Holdings".

1. Увеличената енергийна ефективност и устойчивост на сградите във времето;

2. Цялостната визия и все по-добрият облик на сградите ново строителство определено правят впечатление през последните години. Един имот ново строителство винаги се проектира според последните тенденции в архитектурата;

3. Налагането на все по-високи стандарти, контрол и гаранции при степента на завършеност на новопостроените жилища;

4. Все по-голям избор от локации и проекти с иновативен и модернистичен дизайн;

5. Проблемът с паркирането при новите сгради е решен, като още при проектирането е задължително към всеки апартамент да има обособено паркомясто. Това обаче не означава, че всеки собственик на апартамент си го закупува;

6. Имплементирането на нови технологии и "смарт" системи в модерните домове навлезе доста стремглаво през последните години.

Още по темата вижте в Imoti.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
17
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Много от критиките за новото строителство са верни, защото всяка квартална мутра стана строителен предприемач по време на бума преди 10 год.Вече нещата са значително по-добре, ако се внимава от кого се купува. Специално за София има няколко утвърдени строителни фирми, при които качеството е гарантирано, но и цената е с едно 30% по-висока от средната за района.
89
14
 
2
 
! Отговори
гг преди 5 години
С панелката си вземете и един запорожец и отивайте в Сибир.
88
0
 
6
 
! Отговори
Somebody преди 5 години
84, комунистическия B25 стяга 50 години и отпуска още 50! Това значи експлоатационен срок на сграда минимум 80 години! както ти казваш обаче сега с химизацията нещата вече не стоят така...
87
0
 
12
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Бил решен проблема с паркирането? Пълни глупости.Зная какво слагат в най-големия бетонов въвзел във Варна , само химия и много ниски цени.
86
2
 
6
 
! Отговори
до hh преди 5 години
Абе, много *** има тук, ей. Букови комунистически глави! Ако си вземат и трабант, всичко ще им точно.----------Трай си там, бе, кре...тен! Тебе, пък кой те пита, недообразовано соро...соидче!
85
1
 
26
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Вие вярвате ли си?!Не е важно как изглежда само,а ми и как се чувства човек в жилището си!Напъхайте се 3-4 човека в 60 квадрата да ви питам!Нямам нищо против новото строителство,имам против ганьовската алчност!Докато не се научат да строят нормални жилища с реални квадрати,няма как да предпочета новите кутийки!
84
1
 
28
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Шест метра отстояние от отсрещната сграда (да се дуелират децата), "изпилени" до предел общи части, плащате 60 квадратни метра, вътре има 10 квадратни метра "общи части", асансьорът е продукт на турско-българо-китайското сътрудничество и смърди на дефекти още с фолиото, новата архитектура включва облости, остри ъгли и скосявания... Въобще - защо ли се чудите, а не си дадете пари за кална яма "на зелено", за да получите горното?
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От чистата рзп, вадиш около 8-10%-стени, и горе долу виждаш колко ще е полезната площ, някои я наричат "светла площ". А с идеалните части, бъдете сигурни, че няма как да му хванете края. Колкото и да смятате! Там верочтно ще ви излъжат.
82
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен 21 преди 5 години
Колеги, не съм казал, че са ме прецакали, просто написах след като ми продават плоча с терасите за 107кв.м, реално за живеене ми останаха 80кв.м.На мен ми беше ясно, че това включва и стените, но за колегата по-долу мога да отговоря, че когато човек си купува жилище прави сметка за квадратите, които ще обитава, а не за стени, тераси, мази... сигурно и покрива ще трябва да си броя. Според мен трябва да се дава и допълнителна информация за жилищната площ, а не да тичам с ролетката. Това е
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Архитекте, полимерните вериги (добавките към бетона за леене в студ), имат начална здравина до 15-20 години, като после започва отслабване. Но пък прецакват процеса на втвърдяване на цимента и здравината му. Бързината е за сметка на нещо, няма как. Купувайте ново, но само се поинтересувайте кога са ляти железобетонните елементи. За целта има дневници.
80
0
 
7
 
! Отговори
80 преди 5 години
Нека не се заиграваме с думите, че некомпетентните няма да разберат! "Експлоатационен срок" е едно, "Гаранционен срок" е друго! Експлоатационния срок винаги е по-голям от гаранционния! Стандартната гаранция, с която строителтите предват на инвеститора новото строителство е 5, макс.10 години!
79
4
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
1. В момента цените са изравнени, да не се заплащат общи части но пък за сметка на това те не са подържани в повечето случай.2. Предлагат се складове срещу заплащане3. Това го имало само в Соца сега и градниката и детцката площатка са паркинг, да паркинга е безплатен но пък ти пукат гуми дерат ти колата крадът ти касетофони и акумолатори и тн.4.Строи се активно и в старите коплекси така че и там няма да има отстоянията скоро5.Проектирани са добре но за съжеление повечето се превърнаха в гета
78
3
 
18
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
за Бога братя не купувайте!!
77
6
 
27
 
! Отговори
Архитект преди 5 години
От първа ръка информация ви казвам, че срокът предвиден за експлоатация на новите сгради, които се строят с новите химически материали и стандарти е 40 години. Ако щете вярвайте. Аз бих избрал старо строителство, както за живот, така и за инвестиция. Материалите вложени по времето на социализма са по-качествени. Новите ни сгради са като новата инфраструктура в страната - за една година дупки по новия асфалт. Същото и със сградите - само им вижте мазилките как почват да се лющят само след година.
76
0
 
15
 
! Отговори
Somebody преди 5 години
70, всичко, което казваш е вярно, с едно уточнние - кабел 8mm2 няма! реда е 1, 1.5, 2.5, 4, 6, 10, 12.. Цепе мрака изпълнението - полипропилен в пода от щранговете до кухньо-дневната и успоредно до него три кръга- печка/плот, общи и осветление със СВТ без тръби - директно заляти под саморазливката!- Масовка при новото "качествено" строителство в противовес с всички изисквания за ел.инсталации!
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правите като мен и не се оплаквате и си правите всичко по свой вкус .- копувате земя, проектирате си къща, построявате си я и си живеете както и в каквото си искате...
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз па съм виждал, на сграда в строеж, една външна стена до два-три метра височина, беше почти изцяло иззидана с монтажна пяна. Зачудих се не е ли доста скъпо? После си казах - сметай кое как се прави!
73
1
 
17
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
До ал куропаткинЧовече както казваш тухли без вар, аз съм виждал в ново строителство външна стена дето всяка трета тухла беше поставена с дупките навън! При това от тия големите тухли 4-ките! Направо щях да се гръмна! Викам е на кой му е дошъл тоз акъл така да зида!? После след време чух че там в таз нова сграда искали 1900евро на квадрат!
72
2
 
18
 
! Отговори
поздрав от строители преди 5 години
6 по рихтер и сте сред развалини, понеже се пести от материали, лява ръка десен джоб...
71
2
 
20
 
! Отговори
Пълни лъжи преди 5 години
Тая статия е абсолютна лъжа за новото строителство. А що се отнася до внедряването на интернет технологии в жилището направо си е глупост. Вече не се налага да ви пробиват дупки за рутер да се ползва интернет. От мобилния ми оператор ми дадоха една малка кутия с кабел единият край се слага в компютъра, другия в контакта. Не знам какъв бокс го водят. Мобилен интернет е.Така че хора не се лъжете по 6 точка, ако заради технологиите трябва да решавате. За в бъдеще и по - нови технологии ще измислят.