Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението на Кремъл да достави "Груз 300" на Асад е прикриване на пословичната некадърност на *** !Още при следващото бомбене на Хизбула от израелците ще се докаже !Ще ви обяснят, че става под изключителен руски контрол, което не променя нещата.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Другарят Бениамин не му остана друго освен да мокри стената на плача.
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна--------Ама, разбира се, то се "подразбира" от самосебе си!-)))))))
28
3
 
13
 
! Отговори
ПРАС! преди 5 години
*** получиха жълт картон от главния арбитър Владимир Владимирович.
27
7
 
0
 
! Отговори
странно преди 5 години
добре де след като този комплекс не е срещу трета страна значи рашките го дават на сирийчетата за да се ползва или срещу тях или самите сирийци да се трепят с него помежду си. Тез си мислят че дават обяснение на безпрекословно вярващите в Путин руснаци, ама не целия Свят е толкова ***
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 300 ,чудото на 70 те , сваля МИГ ове от 200 км
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тъкмо израелците ще могат да потренират унищожаване на С-300
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** си оплюха мониторите при тази новина. А ако им бяха написали, че ще им дадат С-400 щяха направо да се нaaкат :)
23
2
 
8
 
! Отговори
Вова шахматиста преди 5 години
Слугите на Мамона са в шах-шех-тур и в остър цайтнот.
22
4
 
16
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 5 години
смятам че Руснаците са пак много търпеливи........време е да бъдат малко по груби и да започнат с ултиматумите.........и към ИЗраилтяните Христос убийци и към откачените Янки. А към Англичаните като за умрял - или добро или нищо. Тази жалка нация , останки от умряла империя не заслужава никакво уважение. Аз им викам Нова Индия, защото те отдавна не са Англия.
21
7
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ЦИОН преди 5 години
НАТАНЯХУ И ДРУГИ ОТ ИЗБРАНОТО ПЛЕМЕ НА САТАНАТА ПЪТ НАПРАВИХА ДО МОСКВА ДА МОЛЯТ РУСНАЦИТЕ ДА НЕ ДАВАТ СИСТЕМАТА С-300 НА СИРИЯ,СЕГА ЗАРАДИ ТЕХНИЯ Ч*ФУТСКИ ГЯВОЛЪК НЕ САМО ,ЧЕ СИРИЯ ЩЕ СЕ СДОБИЕ С ТЕЗИ КОМПЛЕКСИ,АМИ ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ РАША И ПО МОДЕРНИ СИСТЕМКИ ЗА ВОЙСКАТА СИ ,ТА ДА Е ПЪЛЕН ЕВРЕЙСКИЯ ГЪРЧ
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Другарят Бениамин не му остана друго освен да мокри стената на плача.
19
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Скоро и за България...................C-400.................няколко ЗР-комплекса!!!За да можем да се защитаваме от враговете ни!!!не се плаши бе посeрко, на НАТО не му трябват савецките бракми, за да ни пази от основния враг на човечеството русия.
18
4
 
14
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
Еврейчетата настъпиха две мотики едновременно.
17
4
 
9
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
има две племена, от които идват всички злини на света1. Чифутманафите от ИЗсраел2. Англосаксконските рептили
16
14
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
Рашистите станаха за смях на цял свят, само форумните платени майцепродавци още се надяват на някаква ответна реакция.Много забавно ще стане след две седмици като ударите по сирия продължат.Тогава сигурно ще обявят, че милостивия *** се е смилил пред молбите на израелтяните от червеното килимче в кремъл.А за убития разходен материал никой вече няма да помни и така до следващата порция изпарени руски фашисти.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко статии за Русия публикувахте днес?Важните събития в Бг ги пропускате. Руски сайт ли сте?
14
10
 
7
 
! Отговори
СатаН АТО преди 5 години
Скоро ще се осеррад и с С-300...
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малиййй с това С-300 вече нито един руски самолет няма шанс :)
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро и за България...................C-400.................няколко ЗР-комплекса!!!За да можем да се защитаваме от враговете ни!!!