След посещението на Ердоган: Анкара и Берлин с общи интереси

Има общо недолюбване към US администрацията, каза Георги Димов
Обновена: 2 окт 2018 22:21 | 2 окт 2018 22:02,
8

Опит за изглаждане на отношенията между Германия и Турция – това бе целта на посещението на турския президент Реджеп Ердоган в Берлин. Той се срещна с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел. Посещението на Ердоган обаче бе съпътствано от мащабни протести.

Вчера в Турция беше открита новата парламентарна година. Реджеп Ердоган излезе с декларация, с която обяви, че Анкара няма да загърби ЕС.

Според бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов в момента Анкара и Берлин имат общи интереси, които трябва да обсъдят.

"В момента има обща точка между Анкара и Берлин по отношение на тяхното недолюбване към американската администрация. Причините са различни за двете държави, но това няма значение. Германия е най-големият търговски партньор на Турция, няма как южната ни съседка да се отметне от икономическите си интереси", обясни Димов в "Денят ON AIR".

По думите му в момента ситуацията в Идлиб е най-сериозна в Сирия.

"Идлиб е последната крепост на джихадистите в Сирия. Не трябва да забравяме, че в Идлиб има близо 70 000 тежко въоръжени джихадисти. Трябва да се види добре какво е бъдещето на държавата Сирия - дали ще има цялост и сигурност след края на войната. Пъзелът там е много сложен и трудно ще се нареди. Никой не се интересува от Сирия, всеки гледа да вземе парче земя", допълни пред Bulgaria ON AIR бившият дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
7
 
! Отговори
Мда преди 5 години
На улавия грузински Султан *** се разпада с всеки изминал ден!И за това е в Германия-да проси нови заеми!
4
6
 
13
 
! Отговори
V преди 5 години
Анкара и Берлин имали общи врагове .САЩ Англия и Русия . Също като през двете световни войни ;) А ние пак на коя страна сме ? Пак на страната на губещите ;)
3
4
 
16
 
! Отговори
коза мостра преди 5 години
до 1 не е въпросът в клякането пред ердоган а в защита на интересите на държавата. това че ердо има топки не може да се отрече за разлика от нашите подпори в парламента на чужди интереси. И не, не е проблемът в америката или русията или коя да е друга държава,защото и там живеят хора като нас заети със злободневното си ежедневие. Проблемът е в управниците им и по точно кой дърпа юздите им. за никого не е тайна че тръмп започна икономическа война дори своите партньори. нормално е да има съпротива
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може но ЕС загърби вече Анкара освен това ислямски държави в християнска европейска федерация работа нямат да не говорим че по този начин източна граница на Европа ще е близкия изток с безкрсйните му войни и намеси на фащ и Русия не благодаря тоя абсолютен шитхол няма работа с нас.
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ще клекнат рано или късно пред султана