Трябва ли ни нов национален стадион?

Крум Савов и Едуард Папазян в спор пред Bulgaria ON AIR
107

Министър-председателят Бойко Борисов наскоро възроди идеята за евентуално изграждане на нов национален стадион, тъй като сегашният "Васил Левски" вече е морално остарял и предизвиква сериозни задръствания в центъра на София, когато на него има голямо събитие.

Още по темата
Борисов поиска помощ от журналистите - да направят дискусия къде точно трябва да се намира той и даде пример с мача на Славия- Ботев (Враца), където по думите му "заради 200 човека, 2 млн. да страдат" както е в момента, когато има мач на националния стадион "Васил Левски".

Трябва ли да се премести стадиона, коментират пред Bulgaria ON AIR спортните журналисти Крум Савов и Едуард Папазян.

"При наличието на такова архитектурно съоражение, което освен спортен, има и исторически морален харакетер заради събитията, които са се случвали там и заради това, че освен футболен, стадионът е и многофункционален, аз смятам, че определено мястото му е там и би било кощунство да бъде бутнат, за да се построи нещо ново и съвременно", заяви в "България сутрин" спортният журналист Крум Савов.

На срещуположна позиция обаче бе колегата му Едуард Папазян. "Националният стадион в този му вид трябва да бъде съборен и да остане само централната му част, където да има музей на спорта. В момента той е губещо предприятие", коментира Папазян.

По неговите думи София е единствената столица в Европа, която няма нов стадион.

Според Крум Савов футболният стадион няма как да се напълни заради нивото ниското ниво на футбола, който се играе у нас. По неговите думи е по-правилно да се харчат пари за другите сфери като образование, здравеопазване и култура.

Едуард Папазян коментира пред Bulgaria ON AIR, че "Васил Левски" е негоден и не би трябвало да приема мачове от европейски класификации и трябва да има нов стадион. По негови думи няма смисъл от голямо спортно игрище, ако се погледнат тенденциите на всички отбори в света - клубовете строят по-малки стадиони.

"Едно от задълженията на държавата е да направи стадион. Спортът в нацията не може да се възпита по друг начин, освен с гледане. Не можеш да накараш децата да тренират нещо, без да са отишли на стадиона да се запалят", заяви в "България сутрин" Папазян.

Гледайте видео с цялата дискусия на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къф футбол - кви 10 лв?????Стадионите не са само за футбол. Но да се строи заради няколко некадърни ритнитопковци - аре нЕма нужда!!!И лустросаните ритнитопковци да не се цупят - сами си градят имиджа, ще си носят и последствията в мнението за тях!!!
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сме умни ще направим супер стадион, като за целта привлечем частни инвеститори, а държавата участва с парцела. Но силно ме съмнява да имаме да надмогнем глупостта и завистта, която ни мъчи не от днес и вчера.
54
4
 
17
 
! Отговори
АМАН от Борисов преди 5 години
Европа се срамува от Бойко Борисов ..Този човек досега е издържан с ограбвани пари от народа.Не е искарал за България нито един лев.Обратно ежегодно го ползват за прахосване на десетки милиарди живи кървави лева ограбени от народа. За сметища водни цикли канцерогенни за вили палати и хотели на избранници по списъци прахосва милиарди..Няма по бедни в Европа от нас Българите. Над 3 000 000 нямаме пари за оцеляване .
53
0
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Докога ще харчим пари за глупости? Омръзна ми - оправихме улици, канализация, пенсии, детски площадки в крайните квартали, до стадион опряхме, при условие, че имаме купища пустеещи. Ми като задръстват центъра - няма да играят на националния, а на някой от крайните. Много по-добре е да се създадат условия за масов спорт - междублокови площадки, оправени училищни дворове, с уреди, с пейки, с парите на всички да усетят всички ползите
52
0
 
13
 
! Отговори
по-добре преди 5 години
Училищните дворове и спортни площадки на много от училищата са в окаяно състояние.Младите спортни таланти тръгват от там.Няма смисъл от национален стадион за 2 мача и 1 концерт на някая сръбска *** годишно.
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ни.Но преди това ни трябва един Пиночет.Не може 80% от парите да са в 600 души,а останалите да са в 6 милиона.
50
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
49
7
 
12
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
не всичко което строи държавата трябва да носи приходи, за това е държава не търговско дружество
48
2
 
24
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
До До 44Арена Армеец е едно, нов стадион - друго.С какво ще го запълваш? С волейболни мачове, концерти?Кой ще поканиш на концерт? Лепа Брена, Слави?? Колко концерта на година?И колко ще струва новия стадион, построен с нашите пари? Какво ще донесе на гражданите и на спорта? Националите ще започнат да играят по-добре на него? Левски-ЦСКА ще съберат повече от 5хлд. човека??
47
19
 
0
 
! Отговори
:):) преди 5 години
стадион ще има, словоблудствата са напразни
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов стадион- поне 300млн.От тези 300млн. ще бъдат откраднати илоло 50млн.За останалите пари ще се построи нещо...което ще прилича на нов и модерен стадион, но пак няма да има нищо общо със стадионите на запад.Да не говорим, че стадиони има много. Футбол няма.А и не съм чул Франция, с държавни пари да е построила стадиона на Лион или ПСЖ, или Лондонската община, на Челси.Имаме си национален стадион, на който ходят една шепа останали ненормалници, които гледат бг футбол.
45
12
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Арена Армеец е зает непрекъсната с всякакъв род събития смешнико. Вземе да се поинтересуваш преди да произведеш поредния смърдлив фекалий.
44
0
 
3
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Б.б и тигрите от банкя са Достойните българи.
43
7
 
3
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Националният стадион трябва да бъде в средата на страната на еднакво разстояние от всички точки ......не селяните които критикуват столичаните да наливат пари при тях а за всички да е еднакво...иначе си е софийски стадион .
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия стадиони само лап.т пари покрай тях!!! Като построиха зала Арена Армеец колко състезания или други мероприятия годишно се правят там същото е и по селата стадиони има хора нЕма.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нов национален отбор кога...
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Като е необходим спортините отбори да си построят със собсвени средства. В тази държава няма пари за децата с увреждания а сме упрели до стадионите.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега сигурно четат коментарите и ако са много против може да се откажат от тази идея.
38
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов чисто футболен стадион е крайно необходим, излагаме със сегашната руина. Да не говорим, че новите стадиони могат да бъдат много печелевши, ако се управява правилно. Крум Савов за пореден път ме изумява с назадничевото, направо простошко мислене.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако има нов стадион, тъй трябва да е с капацитет максимум 5 000 човека! толкова ходят и на най-големите "дербита" в А група и на националния отбор.