Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?

Трябвало да има подходящи условия в килията на убиеца
324
Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?
Снимка: Колаж Facebook

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти.

Още по темата
Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред "24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Майката на Северин пък призна пред Нова телевизия, че синът й се страхува, че ще бъде убит в български затвор и е поискал да го съдят в Германия.

Според нея той е невменяем.

Северин е дал информация за случая пред съда. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Това означава, че ако всички документи са налице, той ще бъде върнат до 10 дни.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

"Той даде информация по този въпрос“, каза Вирт, без да дава подробности.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това все пак ще отнеме известно време, разясниха от съда. Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
20
 
! Отговори
Тони преди 5 години
Каквото повикало, такова се обадило. Обичаш гаврите ще ги получиш. Доживот!
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да го пуснат на свобода за да излющи някоя друга германка, че тогава германците да му осигуряват необходимата квадратура, цветен телевизор и ортопедичен матрак. В България тясната килия ще е наказание, а "човека" се нуждае само от превъзпитание - друг път да не изнасилва и убива така брутално, а културно и възпитано както германците са се отнесли с него.
24
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква стана тя - имало европейски стандярт за затвор, обаче не съм чула за европейски стандарт за убийство. Затвора задължително трябва да е стандартен /удобен/, а престъплението?
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този да не шеф на някоя компания, това е ром, живял в мизерия и убил в България. Да не иска да си почива в мезонет!
22
5
 
41
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Пак са случили на заглавие !!!Северин Надеждов Красимиров ... ще иска кабелна в затвора ... фитнес зала ... и възможност за завършване на висше образование. Поднасяните му ястия трябва дя са съобразени с изповядваната от него религия....Северин Надеждов Красимиров има права!Бития си е бит....такования - такован...чepвеите пируват...вече е важен Северин Надеждов!Той , и малцинството му - са бъдещето на България!Ironie off!
21
2
 
11
 
! Отговори
naistina li? преди 5 години
Като дойде ще види *** ...
20
3
 
14
 
! Отговори
Мичмана преди 5 години
Да взима една бързооборотна грес и да се прибира.
19
3
 
38
 
! Отговори
V преди 5 години
Стандартите у Германия за затворниците май бяха най-малко 5 квадратни метра за затворник ,а идете да видите в една стая по колко работника живеят ???Смисъла на еврогейзма е затворниците да имат повече права от работниците ;) В стая от 15 м са по 4 -5 човека ,защото за работници няма стандарт заради корпорациите ,а за затворника има ;)
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
животът на този свят ни е даден един път и никои не може да го отнеме освен господ така че този кирлив трябва да да види какво е ада на земята ако лежи в германия все едно че е на почивка в някои луксозен курорт така че ако имаме правосъдие трябва да лежи в бг затвор
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да европейски са и сме много интелигентни всеки един от десет души е атомен физик или профосор от Кембрич
16
1
 
60
 
! Отговори
viv преди 5 години
А има ли европейски стадарти за това, че жертвата му е имала право на живот ???!!!!
15
7
 
36
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ето ви ЕС ,нали го искахте на ви демокрация,пука им само за правата на урода ;) !!!
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е мечтата на всеки затворник??? да излежава присъдата в Германия???
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРЪЖ ЦЕЗАРЕ .....
12
2
 
11
 
! Отговори
Щерев преди 5 години
Започна се
11
3
 
18
 
! Отговори
х преди 5 години
Български са затворите у нас, а не ***.
10
2
 
41
 
! Отговори
Прекалявате! преди 5 години
Тия в този сайт се чудят какво да измислят! Мисля да спра да влизам повече тук!
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами дръжте си го при вас и вие го хрантутете, след като сте толкова загрижени за него.Все пак той е ваш възпитаник, при вас живее от дълги години.
8
31
 
13
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Той е изкупителна жертва,това е!
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви стандарти за такива като тоя целия увързан във вериги и на някоя кариера да прави павета , килия не му трябва един навес му стига и така докато изкара