Мадуро обвини капитализма за кризата с миграцията

Според него САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност
21 окт 2018 09:05, Красимир Ангелов
58
Мадуро обвини капитализма за кризата с миграцията
Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро обвини капиталистическата система за миграционната криза в Централна Америка, предаде ТАСС, цитирайки изявление, публикувано на сайта на министерството на информацията.

"Кой носи отговорност за това? Капитализмът, неоколониалната зависимост, които доминират в централноамериканските страни! Зависимостта на централноамериканските лидери от империята на грингосите!", заяви Мадуро. Според него капитализмът на САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност, изостаналост и епоха на деспотизма.

"От Венецуела призоваваме правителството на САЩ да уважава човечеството, законността и да открие границата. Вместо да харчите милиони долари за ракети и бомби, вложете ги в подкрепа на централноамериканските народи", призова Мадуро.

Около 2000 мигранти от Хондурас, част от централноамериканските мигранти, насочващи се към САЩ, се връщат в родната си страна с подкрепата на властите, заяви гватемалският президент Джими Моралес, цитиран от ДПА. Други 500 се връщат с автобуси, добави той пред медиите след среща с хондураския си колега Хуан Орландо Ернандес вчера.

Хиляди мигранти от Централна Америка, бягащо от насилието и бедността, се струпаха на границата между Гватемала и Мексико. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че няма да им позволи да влязат в страната и заплаши да спре помощите за Хондурас, Гватемала и Салвадор, ако не успеят да спрат мигрантите, насочващи се към САЩ.

Според Моралес в Гватемала има около 5000-5400 мигранти, от които 2000 са се върнали. 640 са поискали убежище в Мексико, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
Gero преди 5 години
До коментар 24В Китай много отдавна няма комунизъм. Има еднопартийна система и е въпрос на време да сменят името на Единсъвената партия на нажионалистическа. Благодарение на Дън Сяо Пин Китай отдавна разбра, ще "социализАма е едно недоносче" и се преприентира към капитализъм. И затова са толкова силни и успешни днес.
25
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ние вървим бодро по стъпките на Гърция сънувайки, че и на нас ще ни изсипят стотици милирди. Но Сорос рече - за Източна Европа няма повече пари. Като рече и отсече
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро явно лъха кале.
23
7
 
3
 
! Отговори
какво да видиш преди 5 години
До 21 - кажи нещо за Китай като си толкова голям философ
22
8
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Чили и останалите държави в региона там са вдигнали вече ръце от *** от Венецуела. Гладни като ***, здравата подбиват пазара на работна ръка, готови да бачкат и за един комат хляб. Нали са горди венецуелци, що не си седят у продънената държава и да си я оправят?! Ха де!? Нали много знаят законите!?
21
5
 
14
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Ще допуснем ли БСП на власт да ни съсипят за четвърти пък и да ни направят Венецуела?
20
6
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Последния комунистически мохикан, не разбрал ча комунизма умря.
19
7
 
12
 
! Отговори
Точно! преди 5 години
Ако го нямаше капитализма, всички щяха да са еднакво бедни и нямаше да има миграция!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ахаа КапиталИ аз обичам капитала - на Златю Валев, другарят Гоче и Компания.
17
11
 
10
 
! Отговори
Ахаа Капитал преди 5 години
Капитализмът е най-красивото, уникалното и гениално творение на човечеството.Той не налага санкции, той не фалира държави, той не печата фалшиви валути и не съсипва икономики, здравеопазването е платено - все пак не може хората да са здрави, капитализмът не прави атентати, капитализмът не създава гладни деца, капитализмът не строи 2 милиона жилища за бедни, капитализмът пази петролът за себе си - и го изнася, ако не, ще свали някой президент или ще го самоубие. Обичам Капиталът - той е Алфата!
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има капитализъм от 29 години. За този период избягаха към другия капитализъм 2 милиона емигранти. Има различни видове капитализъм. Хората бягат от капитализма към капитализма на други държави.
15
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги са плачевни резултатите когато бивш шофьор(Мадуро) стане президент и управлява държава. Дано някой ден и нашия шофьор(на самолет) не получи повече власт.
14
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните са такива защото са прости или мързеливи, а често и двете заедно. Всякакви социалисти паразитират на техен гръб, като им внушават, че някой ги експлоатира и ограбва, затова трябва да вземат управлението в свои ръце. И за тяхно нещастие понякога вземат управлението, с трагични резултати. СССР-крах, Венецуела, Зимбабве, Северна Корея - крах. Дано и в българия не дойдат социалисти на власт.
13
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали всички цветни на запад са все онеправдани, защото са *** и мързеливи. Колониален социализъм - Англия и Франция са заприличали на гета от бездарни социални твари.
12
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела, Бразилия, са едни от най-неграмотните държави в света. На тези им дай само пари и чалга, *** ритми за да кълчат.
11
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент с анцуг. Само в комунистическите държави се използва са официално облекло.
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само империстите са виновни, както на баце все орешака му е виновен!
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Мадуро да се вгледа и по на изток към идолите си.
8
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сайт като гледам е меката на безродните ни душевно болни русофилчета :)
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До usa = на джуджеТака като гледам не им пречи особено :)