Мадуро обвини капитализма за кризата с миграцията

Според него САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност
21 окт 2018 09:05, Красимир Ангелов
58
Мадуро обвини капитализма за кризата с миграцията
Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро обвини капиталистическата система за миграционната криза в Централна Америка, предаде ТАСС, цитирайки изявление, публикувано на сайта на министерството на информацията.

"Кой носи отговорност за това? Капитализмът, неоколониалната зависимост, които доминират в централноамериканските страни! Зависимостта на централноамериканските лидери от империята на грингосите!", заяви Мадуро. Според него капитализмът на САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност, изостаналост и епоха на деспотизма.

"От Венецуела призоваваме правителството на САЩ да уважава човечеството, законността и да открие границата. Вместо да харчите милиони долари за ракети и бомби, вложете ги в подкрепа на централноамериканските народи", призова Мадуро.

Около 2000 мигранти от Хондурас, част от централноамериканските мигранти, насочващи се към САЩ, се връщат в родната си страна с подкрепата на властите, заяви гватемалският президент Джими Моралес, цитиран от ДПА. Други 500 се връщат с автобуси, добави той пред медиите след среща с хондураския си колега Хуан Орландо Ернандес вчера.

Хиляди мигранти от Централна Америка, бягащо от насилието и бедността, се струпаха на границата между Гватемала и Мексико. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че няма да им позволи да влязат в страната и заплаши да спре помощите за Хондурас, Гватемала и Салвадор, ако не успеят да спрат мигрантите, насочващи се към САЩ.

Според Моралес в Гватемала има около 5000-5400 мигранти, от които 2000 са се върнали. 640 са поискали убежище в Мексико, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали каза никой няма да плаща ток и след няколко месеца тока спре...Тва не могат да проумеят червените кратуни.Когато всички крадът и никой не плаща или когато всички крадът от средната класа а политиците развъждат изкуствено клошари с ромски манталитет за да гласуват за тях срещу парче хляб настъпва бедност.И Меркел е бивша комунистка и тя освободи негpите и те за благодарност почнаха да ги колят и изнасилват.Комунистите са еднакви навсякъде.Сега се прекръстиха на либерали но абсурдът е същия.
5
12
 
26
 
! Отговори
usa = на джудже преди 5 години
До номер 4Затова имат дългове колкото земното кълбо. Живеят като *** на аванта
4
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До usa = на джуджеАйде бе :) след втората световна война САЩ пипнаха западна Европа е Русия Източна. И какво стана накрая? Западна е блио 200 години напред от източна по всяко едно отношение. Какво стана с Русия? И там ли САЩ бяха виновни? Нали русия е велика сила и ала бала?
3
23
 
17
 
! Отговори
usa = на джудже преди 5 години
За едно е прав ,там където пипнат краварите нищо вече не никне само смърт и разруха. Справка - Ирак ,Косово ,Либия ,Авганистан ,Босна. Сатанистите сащ съществуват само от войни и смърт на други народи. Обаче има един закон на Исак Нютон ; всяко действие има равно по сила противодействие. Или пък божият закон - всичко се връща на този свят рано или късно. Бог забавя но не забравя. Амин
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според него капитализмът на САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност" Аха :) сигурен съм, че няма друга причина :)
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех тоз лошия капитализъм.. :)