Папата: Хитлер ни показа до какво води популизмът

Младите да учат историята на световните войни през 20 в.
24 окт 2018 08:40, Елка Василева
40
Папата: Хитлер ни показа до какво води популизмът
Ппаа Франциск. Снимка: архив, Reuters

Папа Франциск призова за толерантност към бежанците и предупреди да се внимава с рисковете от популизма, споменавайки нацисткия диктатор Адолф Хитлер, предаде ДПА.

На младите хора трябва да се преподава историята на световните войни през 20-и век, "за да не допуснат същата грешка и да знаят как се разпространява популизмът", каза папата.

"През 1932-1933 г. Хитлер е обещавал развитие на Германия. Младите хора трябва да знаят как започват тези проблеми. Не можем да живеем, разпространявайки омраза", предупреди Франциск по случай излизането на нова книга за мъдростта на старите хора.

На това събитие във Ватикана папата бе разпитан от стари и млади хора и анализира популизма и уроците на световните войни, след като възрастна жена, която преподава италиански на мигранти, сподели колко е шокирана от все по-острите реакции към бежанците, пише БТА.

Папата заяви, че Библията ни учи да бъдем гостоприемни към мигрантите, но отбеляза също, че правителствата имат правото да поставят таван на приема на мигранти.

"Едно правителство трябва да е с отворено, гостоприемно сърце, да има добри възможности за интегриране на мигрантите, както и предпазливостта да може да каже: "Мога да приема толкова хора, повече от това не мога", заяви папата.

"Затова е важно цяла Европа да постигне споразумение по този проблем", за да се налага страни като Италия, Испания или Гърция да поемат несъразмерно много бежанци, посочи Франциск.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но е напълно отделен въпроса може ли в рамките на единна Европа във вид на суперсила отделните държави да запазят лицето и културната си специфика и даже като в САЩ всяка да има дори радикално различни закони в САЩ приметно в едни щати има смъртно наказание в други не в едни може да носиш оръжие в други не а в трети като даже си длъжен да носиш оръжие и при отказване ти вдигат данъците.Това и може и трябва.Ако това имате предвид и аз съм за, но Европа разпарчетосана като ссср ще става колония.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер може и да е популист а Меркел какво е не е ли ясно че нацисткия възход тя го причини с черни.те дето ги пусна защо преди това нямаше нацисти.А за целостта на Европа не може да имаш цялост на Европа и куп правещи каквото си искат държави едновременно все едно да искаш България да е цяла но всяка област да има същия суверенитет като държавата невъзможно е или едното или другото или раздробена Европа колония на външни сили или единна суперсила трета опция няма.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите да учат историята на Ватикана-гнездото на Сатаната.Младите да учат и за "светата" им Инквизиция.А "бежанците" от бившите колонии да се приютяват само от колонизаторите им.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
германците трябва да са горди с човек като Хитлер дал началото на икономиката
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те затова Русия и СА са бързали кой да прибере учените му, кой заводите му.Да не забравяме и кръстоносните походи и инквизицията. Друго си е Джордано Бруно в огъня, а не за саппун в пещта на Бухенвалд.
23
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До аз. По дефиниция "популист" може да означава това. Само че ние наричаме популисти именно хората, които говорят истината, която е неудобна и неприятна. И понеже Хитлер е трън в очите на защитниците на емигрантите(знаем защо)сега се мъчат и него да изкарат популист. Както и всички, които искат запазване целостта на Европа и суверенитета на всяка държава поотделно също биват наричани популисти, защото това говорене е неудобно за определени индивиди.
22
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
И тоя папа се оказа слуга,ама не на Бога,ами на Со.рос и ко.....Хитлер бил популист!?
21
1
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ДаааХитлер ни показа много истини.Болезнени истини.И уроци.Жалко че тези които научиха уроците му измряха-сега техните безкрайно алчни наследници нямат мярка и спирка.И ще се случи нормалното-ще се появи следващия учител.Лошото е че ние обикновените хора плащаме уроците.С нашата кръв.И се чудя кой е лошия-учителят или учениците.
20
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 5 години
До ЦиникПопулист наричаме човек, който говори ЛЪЖИ, уж в полза на хората. Корена може да е еднакъв, но смисъла е различен! По подобен начин нацист и националист имат общ корен, но са съвършено различни!
19
3
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Думата популизъм - има гръцки корен ( от попул - народ ) Откога - гласът народен(глас божи) - е нещо лошо?Най-подлите популисти - са тези, които я размахват като сопа!
18
3
 
20
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Намерил се кой да говори за популизъм. Най-големия популизъм е в църквата, защото проповядват неосъществими неща и карат християните да имат поведение на подчинени. И стига сте навирали вече Хитлер в очите на хората, и стига сте всявали чувство на вина у германците! И престанете да наричате популизъм антиемигрантските настроения, а се замислете какво може да произтече от тази емигрантска вълна. Първо църквата да научи историята и защо идва хитлер на власт, защото ситуацията е доста подобна!!!
17
2
 
18
 
! Отговори
Циник преди 5 години
През 90те списание Шпигел публикува , че само от немските католици - ЕЖЕГОДИШНО Ватикана касира по 7 000 000 000 DM. под формата на църковен ( доброволен ) данък - още милиарди под формата на "завещания" ...На фона на СВЕТКАВИЧНАТА ислямизация на Европа - стотици католици се "отказват" от църковния данък - виждайки как Ватикана ги предава! Относно Хитлер - папата по онези времена е ПРИВЕТСТВАЛ Хитлер.Ватикана е помогнал на много "функционери" да стигнат до Бразилия и Аржентина! Лицемери!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно от римокатолическата църква за резултати от концепции и действия не ми се слуша. Тяхната концепция е избила огромни маси народ, и има заложени фундаментални грешки.
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този папа е много свестен и прогресивен като възгледи- направо е шанс за църквата!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата по добре да каже нещо за отците извратени джингири
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дървен за обиждащия на дърворед
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католицизма също е пропит от популизъм,лъжи и стремеж за властване!А,папич защо критикува само Хитлер ?Известно е ,че Ватикана е бил в отлични отношения с нацистка Германия!
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това не се умира, прав си.Дърворед ти четеш ли въобще!! Аз до сега не съм чул, кардинал (било то и педофил), да е убил по най - мъчителен начин МИЛИОНИ! ДОРИ НЕ СЪМ ЧУЛ КАРДИНАЛ ДА Е УБИЛ НЯКОЙ!
10
3
 
20
 
! Отговори
айде стига,де преди 5 години
Що не си гледаш религията,ами все се навираш в политиката!?Какъв е Хитлер не е важно!Важно е,кой го е създал!И защо!И каква работа е свършил!Гледай си педофилите,мигрантските мамуни,бегай да им миеш краката,и остави политиката,за нея си има политици!
9
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Ватиканът ни показа че католицизмът води до гейпедофилия.Гейството, за разлика от нацизма, малко нацисче не е убило милиони. Не е за вас демокрацията, трябва ви един Хитлер и един Сталин да ви смажат амбреажа!