След сигнал за музика и спречкване с МВР: 12 в ареста

Тълпа от 30 души заобиколила униформените във Врачеш
Обновена: 4 ное 2018 13:05 | 4 ное 2018 12:17,
53
След сигнал за  музика и спречкване с МВР: 12 в ареста
Снимка: БТА

12 души са задържани в ареста в Ботевград за оказана съпротива и неподчинение спрямо полицейски служители, съобщиха от МВР.

Снощи към 22:30 ч. екип на жандармерията се е отзовал на сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина в село Врачеш.

Още по темата

Един от обитателите на адреса - 35-годишен мъж, категорично отказал да предостави личната си карта за проверка, оказал неподчинение и блъснал униформен на земята.

Пристъпвайки към задържането му, служителите на реда били заобиколени от агресивна тълпа от около 30 души, които по всякакъв начин опитали да осуетят изпълнението на служебните им задължения. За да не се допусне ескалиране на напрежението и с цел овладяване на ситуацията, се е наложило използването на помощни средства - предупредителен изстрел във въздуха с гумен патрон и лютив спрей.

След разпръсване на тълпата и възстановяване на обществения ред, мъжът - криминално проявен, е задържан в полицейския арест в рамките на 24 часа. Предстои в днешния ден с прокурорско разпореждане, мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа.

Домомента са задържани още 11 души, един от които - активен участник в конфликта.

По случая е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, а действията по разследването продължават под наблюдението на Районната прокуратура в Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
59
 
! Отговори
***** преди 5 години
Явно на следващи избори за кметове и парламент, трябва да се гласува само за тези които заявяват, че ще спрат явната етническа криминална престъпност.
23
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям праз прекалили са с огнената вода освободете ги.
22
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със спиране на тока няма да ги спреш, ще си купят(откраднат) генератори.Решението е две тухли и по яйцата. Край на всички проблеми.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По селата трябва да си наемат Пинкъртън да ги пази от набезите на индианците.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При силна музика, спиране на тока и полицията няма да се разкарва по маалите да си губи времето докато престъпниците шетат по кварталите.
19
1
 
51
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Гражданската война в България - отдавна е факт... търсят се по-безопасни синоними ... напрежение в Асеновград... вълнения в Мъглиж... спречкване в Ботевград...Ти да видиш!Как беше?Много сме..силни сме
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека позная! Тълпата е от ... . Да?Само някой като Тръмп може да ги оправи тия ... .Ама де го?
17
1
 
52
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Само с бой няма да стане!Трябва и засилен контрол над популацията!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е Б.Борисов да поиска пари от ЕС за строеж на нов затвор с голям капацитет.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пипайте електората на герб!
14
1
 
36
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Леко полеко се връщаме към правилните методи за действие, от времето на Тато, спрямо един вечно интегриращ се електорат, който от добра дума не разбира.Едно време, задържаните в милицията казваха"Не ме е страх от това, че са ме арестували, и ще ме съдят, страх ме е от арестуването, до съда!" , защото в ареста на всяка полиция имаше назначен щатен "бияч", и даже да не те осъдят, имаш едно на ум искаш ли да влезеш пак там.Амтомобилите -жълти и сини, защото-жълт от страх влизаш там, син от бой изли
13
0
 
37
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
да им бъде наложено по бързата процедура труд в полза на обществотоИма такава възможност в НПКА не да полежат на топло и уютно за няколко месеца Ако изобщо лежат.тежък трудне лиготиии после да се замислят ***
12
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А клипчето от гробището в Сливен вчера на Задушница видяхте ли го? Бяха го пуснали в Блиц днес. Заляха като черна вълна гробището, тичаха и скачаха върху гробовете и разграбваха храната, оставена за Бог да прости. Охраната на гробището казала, че не може да ги спрат, защото щели да се върнат през нощта и да изпочупят плочите на покойниците.
11
0
 
52
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЕРИОЗНО МЕ ПРИТЕСНЯВА ФАКТА, ЧЕ ТЕЗИ НАЛИТАТ НА ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ МЛАТЯТ И ТО ЗА ГЛУПОСТИ !!!НЕ ЗАЩИТАВАМ ПОЛИЦИЯТА! ПРИТЕСНЯВА МЕ ФАКТА, ЧЕ АКО НЕ СЕ ПЛАШАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЗНАЧИ ТОТАЛНО НЯМАТ УВАЖЕНИЕ КЪМ САМИТЕ ИМ СЪГРАЖДАНИ ТОЕСТ НАС!
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бойко електората се вихри необезпокояван ежедневно.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не им спрете тока?Чисто технически това е възможно, а и спед засегнатите от тази мярка българи трябва да бъде проведена широка разяснителна дейност.
8
0
 
42
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Крайно време е полицаите да използват пищовите по предназначение, а не за фойерверки още повече ,че закона им дава това право и след това да бъдат наградени.
7
0
 
37
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо Жандармерията не се дислоцира в Ромските Убежища ? Вместо РПУ да се поставят РЖУ ?Ако трябва да се въведе в Бюджета Данък Охрана на Българите 10% от Заплатата .Ставаме като ЮАР , скоро ЕС ще праща Сини Каски в България .
6
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последният месец поне 3 подобни случаи станаха, за някои нещо законите не важат
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Което разбирам от новините е че тзиганите са до един глухи, все силна музика .