Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете

Руските власти от години не позволяват проявите на ЛГБТ-общността
27 ное 2018 22:48,
172
Евросъд: Русия нарушава човешките права на гейовете
Снимка: pixabay.com

Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че забраната за публични събирания на хора с нетрадиционна сексуална ориентация (ЛГБТ) в Русия нарушава човешките им права, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Съдът, базиран в Страсбург, призова днес Москва да вземе "системни мерки" за предотвратяване на нарушенията на Европейската конвенция за правата на човека, под която стои и нейният подпис.

Руските власти от години създават пречки за публични прояви и събития на ЛГБТ-общността, като отхвърлят молбите й за разрешителни.

Според ЕСПЧ отказът на Русия да разрешава публични ЛГБТ-събития не може да бъде оправдан с опасения за обществения ред, нарушава свободата на събиране и представлява дискриминация.

В очевиден опит да облече в законова форма постоянната забрана на прояви в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, Русия прие през 2011 г. закон срещу "гей пропагандата", който забранява ЛГБТ-събирания близо до деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ ИЗБИВА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЛИЦЕТО НА РУСКОТО ЦАРСКО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО И ВСЕКИ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НА СТАЛИН, ЛЕНИН И ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ДОКАЗАН АНТИБЪЛГАРИН!
96
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ Е АМА СЪВСЕМ МАЛКО ПО-ДЕМОКРАТИЧНА ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ И ДВЕТЕ СА КОЧИНИ КОИТО БЕЗ ПРИРОДНИТЕ СИ БЛАГА СА ЕДНО НИЩО!
95
4
 
21
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
И в Русия си го преместиха от левия джоб в десният !
94
24
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ СА ПОЧТИ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!!!!!РУСИЯ Е ЕДНА МЪРТВА *** ОЩЕ ОТ 2015-ТА КОГАТО САЩ БЯХА ДЛЪЖНИ ДА Я ЗАЛИЧАТ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА КАКТО СА ПОДПИСАЛИ 1994-ТА, ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ УКРАЙНА ОТ РУСИЯ!
93
15
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До ТенденциозноБРАВО ДОБРЕ ИМ ГО НАПИСА!!!ХОРАТА ПРАВА НЯМАТ НИКАКВИ В РУСИЯ !! ПРАВА ИМА САМО РЕЖИМА ТАМ!
92
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русият народ е свикнал но оонождане. Права му не трябват.
91
15
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СТИГА ГЛУПОСТИ!!!ВЪВ РУСИЯ ЧОВЕШКИ ПРАВА НЯМА ИЗОБЩО ЗА НАСЕЛЕНИЕТО!!!!ТАМ НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ИЗБИВА ВИНАГИ КОГАТО ТРЪГНЕ ДА СЕ БУНТУВА СРЕЩУ РЕЖИМА! МЕТРОТО ИЗБИХА ХОРАТА ТАМ ТОЧНО РЕЖИМА КОГАТО БЯХА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ТЯХ ЗА ДА ПОТУШАТ ПРОТЕСТИТЕ!
90
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТенденциозноВъв Франция как се разправят с опозицията? Нали в ДЕМОКРАЦИЯ? Как компрпметираха Лйопен преди изборите? В Германия демокрацията диктува забрана на,свинското месо в училищата за да не се нарушават правата на малцинствата. В Бтлгария при Борисов 1 и 2 никой не преследваше малолетните родилки отново заради етническа принадлежностДемокрацията и човешките права са много хубави думички за малкия човек, проблема е че не важат за хората отгоре
89
3
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 5 години
ама Боби ти нещо много си навътре в нещата !?!?! щом и от меки китки разбираш
88
24
 
6
 
! Отговори
Тенденциозно преди 5 години
Истината е, че в Русия човешки права просто няма. Да не изреждам десетките избити от властта опозиционери и журналисти.
87
1
 
24
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Целта на всяко живо същество е или да стане БЕЗСМЪРТНО или да предаде своите гени на следващото поколение - ЗАКОН НА ПРИРОДАТАЗащо НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ПРОПАГАНДИРА ЛГБТ?Два индивида от един и същи пол могат прекрасно да живеят съвместно и да са щастливи - ПРЕКРАСНО но не могат да предадат гените си на следващо поколение(ОСВЕН АКО НЕ НАПРАВЯТ КОМПРОМИС ЛГБТ ПРИНЦИПА КОЕТО ГО ОБЕЗСМИСЛЯ)Колкото по-малко ЛГБТ индивиди толкова повече родени наследници - толкова е просто
86
2
 
31
 
! Отговори
Мен преди 5 години
ЪЪЪЪ русия поне доколкото знам не е в ЕС и този съд няма абсолютно никакво право да им се бърка. Могат спокойно да си вземат ммението и да си го заврат на едно много разширено и смазано място.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще му се обадя на Путин, да вземе необходимите мерки!
84
1
 
36
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
В Русия не е забранено и не гонят гейовете ,но не и да пропагандират и шествия да правят -това е неразрешено. Тъй като Русия е многонационална държава с всякакви религии -те просто не могат да разрешат да има гей-парад,щото ще има много жертви от гейовете. Руснаците мислят за гейовете -а западняците не мислят за гейовете,макър и да пропагандират за гей-паради.Просто ще стане клане на парада на гейовете или ще трябва да изкарат цялата армия да охранява гейовете-което няма да стане.Това ли искат ?
83
1
 
27
 
! Отговори
специалист по всичко преди 5 години
Преди няколко години, когато кмет на Москва беше Ю.М. Лужков, от гей организациите поискали дата за гей парад. Юрий Михайлович, без да се замисли, им определил 2-ри август. На тази дата руснаците празнуват св. Иля - закрилникът на ВДВ и ветераните от "десантура" правят шествия из по-големите градове. Тогава "децата на дъгата" много бързо изгубиха желание да си веят голите зад_ници.
82
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 118Не разбирам какво толкова те боли за Русия. Нали ние сега сме нормална държава? Освободени сме от всичко: от фабрики, заводи, енергетика, армия, образование, усилено ни освобождават от природните ни богатства.Колкото до гей парадите в Русия, предлагам да се направи един в Чечня и съм сигурен, че повече няма да има.
81
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, нараушава правата на гейовете дръг път.В Москва има над 250 гей бара.Това ако е нарушаване на правата ...
80
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия нарушава ВСИЧКИ човешки права, не само на гейовете.работя ежедневно с гейове (тук на запад) и установих, че това са най-приятните за общуване хора. Имате доста да учите другарки и другари ... пръжки с лук никак не помагат.Колкото до Русия ... доста кръв ще изтече оттам докато заприлича на нормална държава
79
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гейовете нонстоп хленчат за нещо! Сигурно и марсианците им пречат!
78
2
 
52
 
! Отговори
Не е верно, преди 5 години
Гейовете нарушават правата на Русия ! Както и на България.