Шуменец, на 32 – без книжка, блъска, бие, а глобите му: 6490 лева

Вчера бил спрян с фалшиви номера, но налетял и бил полицай
6 дек 2018 07:15, Анисия Иванова
50
Шуменец, на 32 – без книжка, блъска, бие, а глобите му: 6490 лева

32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата e задържан в полицейското управление в Шумен след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение на пътя застрашил участниците в движението, съобщиха от МВР.

Шофьорът имал наказания за шофиране без книжка, без "Гражданска отговорност", след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Имал наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.

Малко след 11 часа вчера полицейски екип работил по безопасността на движението на ул. "Самара" в града забелязал водач на лек автомобил "Пежо 306". Преди дни същият екип го проверил и установил, че е лишен от правото да управлява.

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре. 

В стремежа си да се укрие от полицаите мъжът започнал да обикаля с автомобила съседен квартал. На кръстовище увеличил скоростта и ударил леко лек автомобил.

Продължил, но на ул. "Самара" бил пресрещнат от друг  екип. Спрян е за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива и нанесъл удар в главата на униформен служител. 

В хода на проверката е установено, че водачът - 32-годишен шуменец, управлява в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил установен да шофира, без да притежава книжка от повече от две години.

Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби.

Това далеч не го спряло да шофира. Днес е установено, че е зад волана на автомобил с номера, предназначени за друго превозно средство. Тестван е за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна.

След преглед в МБАЛ - Шумен е установено, че полицаят е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
14
 
! Отговори
L. преди 5 години
Никой ли не знае, че законите в България свършват при табелата "край на София".
15
15
 
6
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
До ФАКТНе е вината в правосъдието ни, там министър Цачева го ръководи отлично. Просто материала е лош, както се каза много пъти и се повтори.
14
3
 
36
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Това е картината на родното правосъдие
13
3
 
68
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Сега пак го пуснете и следващия път като прегази полицай да не се чудите защо е станало така! Колкото пъти сте го спрели и глобили, толкова пъти сте го пуснали и ясно сте му показали, че законите в България са просто формалност! После защо ги нарушавал? Като видите, че някое лице има толкова глоби, толкова ли неможете да ги прехвърлите към НАП и да ходят те да му конфискуват имущество. Ако му бяхте прибрали колата, нямаше да кара без книжка!Без да има реално наказание, той ще си кара по старо му
12
5
 
15
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Готов е за заемене на висш политически пост в О краина, или президент на Грузия.В краен случай за депутат в БГ.БГ ако е демократична държава ще му подари поне една банка и електродружество, ако телефонна компания.Сериозно: човекът си обслужва държавен елит, част от наказателни бригади събиращи комисионни на политиците.Това са фактите!
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са го гонили друга патрулка го е засякла и спряла тоя е излезнал и са го хванали--минимум 4-здрави полицая и тоя ще излезе и ще бие един тупаник на някой от полицайте ,че да лежи 5-г. в пандиза--вмирисано от всякъде---че е бил без документи бил е че се е правил на беглец добре ,ама за последното с ,,биенето няма ли камери не вярвам на никакви думи и свидетелства ти на мене аз на тебе ....ако докарат 10 различни човека да кажат как тоя е излезнал и започнал да бие полицайте пак може да повярв
10
1
 
11
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
Дали не е Варги!?
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано по има полза от цялата работа. Например като е нацепил една глава на ушевия, да им е дошъл акъла. И на двамата.
8
2
 
28
 
! Отговори
Ценен кадър преди 5 години
Ще бъде оправдан по всички обвинения. На управляващите са необходими такива хора!
7
2
 
35
 
! Отговори
Аз123 преди 5 години
Този е за ефективна присъда отвсякъде.....
6
1
 
43
 
! Отговори
Драйвър преди 5 години
Е, тоя убавец, кмета на Шумен трябва да го номинира за "Мъж на годината". Ясно е че другояче няма как да го респектират. Наистина няма такава държава, като нашата.
5
2
 
41
 
! Отговори
ghfgh преди 5 години
В затвора за поне 5 години! И ще се научи!
4
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени----------------------Аз не мога да разбера как банките могат да ти вземат апартамента за неизплатени задължения, а държавата не може?
3
2
 
53
 
! Отговори
ined преди 5 години
ще го пуснат най-много след 24 часа щото е от електората
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 години затвор ще решат проблема!Каране без книжка да се счита за тежко криминално деяние и да попада под най-твжките удари на Закона!
1
2
 
30
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
"В хода на проверката е установено, че водачът - 32-годишен шуменец, управлява в срок на лишаване от правото да управлява"..Аве лемури прости, как като няма книжка, ще има срок в който да не управлява ве мама ви мало-умна?!? За кво взимате заплати *** такива? Съкращения и уволнения до 9-то коляно за вас.. Споменах ли думата ***?