Код "Грип" и във Видин, епидемията завладя 16 области

В София град все още не е обявена грипна епидемия
24 яну 2019 08:50, Петя Славова
13
Код "Грип" и във Видин, епидемията завладя 16 области
Снимка: Pixabay

От днес Регионалната здравна инспекция във Видин обявява грипна епидемия на територията на областта. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазавнето.

Учебните занятия в училищата в област Видин се преустановяват за периода 24-28 януари, включително. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците, плановите операции и профилактичните имунизации, предаде БТА.

Още по темата

РЗИ – Кърджали също обявява грипна епидемия на територията на областа от 24 януари. Учебните занятия в училищата на територията на областта се преустановяват до 30 януари включително, съобщиха от здравното министерство.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Така вече 16 области в страната са в грипна епидемия, а затворените училища са 902.

Все още не е обявена грипна епидемия в София град, а само в София област. Усложненията от грипа продължават да взимат жертви. Дете на годинка почина в Плевен. Жертва има и в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.