Мадуро към САЩ: Военна намеса във Венецуела ще струва скъпо

Войната може да бъде избегната с мирна дипломация
5 фев 2019 16:30, Елка Василева
73
Мадуро към САЩ: Военна намеса във Венецуела ще струва скъпо
Николас Мадуро. Снимка: Reuters

Евентуално военно нахлуване на САЩ във Венецуела ще им струва огромни човешки и военни загуби, заяви днес президентът на страната Николас Мадуро, цитиран от ТАСС.

В интервю за руската телевизия Ар Ти Мадуро каза, че "войната може да бъде избегната с помощта на мирна дипломация и на международното обществено мнение". Това "обаче не означава, че ние не се готвим да защитим нашата свещена земя", подчерта венецуелският президент.

Още по темата

В неделя президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не изключва възможността страната му да използва въоръжените си сили във Венецуела, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

В интервюто Мадуро каза още, че онези европейски страни, които признаха опозиционния лидер Хуан Гуайдо за временен президент на страната, са допуснали грешка. "Те признават нещо, което не съществува в действителността", посочи той, като се изказа особено язвително за испанския премиер Педро Санчес, чиито "ръце винаги ще останат в кръв до лактите".

Мадуро окачестви като "незаконна конфискация" санкциите на Съединените щати срещу венецуелската държавна петролна компания "Петролеос де Венесуела".

На 29 януари САЩ въведоха санкции срещу "Петролеос де Венесуела", като замразиха нейни активи, възлизащи на 7 млрд. долара. Вашингтон даде да се разбере, че ще смекчи санкциите само ако контролът върху компанията бъде поет от Гуайдо.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
32
 
! Отговори
Хитър Петър преди 5 години
Не разбрахте ли, че Мадуро е българин. Тайно е ходил на курорт в Слънчев бряг, за да придобие тен.
65
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела продава на сащ само петроласъс сяра , но с другия си разполагат сами .
64
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшификацията на изборите е съвсем законна както по венецуелските така и по руските закони. По сметките на Мадуро московлъка излиза много по евтин от евентуалното силово решение на проблема създаден лично от него и предшественика му Чавес.
63
0
 
50
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Според мен САЩ и някои държави от ЕС допускат грешка,която ще им струва скъпо през следващите години.Действията им са грубо погазване на международното право,на безпрецедентна намеса във вътрешните работи на чужда държава без оглед на конституция,право и справедливост.Демонстрира се груба и непремерена сила.Какъвто и да е Мадуро,каквато и да кризата в държавата никой няма право да се намесва по този начин.Освен това,сигурно ли е,че няма да стане по-лошо-както в Ирак Либия,Сирия!?
62
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиА вероятно вече е дошъл санитара и ти е сложил инжекцията?
61
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61Венецуелския петрол е богат на сяра. Единственото място където се преработва е Тексас. САЩ са основния купувач на петрол от Венецуела отделно от това, че 100% от него се обработва също от тях.
60
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи тези които казват ,че само 5процента от износът на нефт на Венесуела е за САЩ?
59
4
 
37
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Въпрос"Защо парите на Мадурко са в САЩ нали са врагове,защо не са в Москва,нали са приятели?"Парите на местната национална петролна компания са в САЩ бре умници.А защо в САЩ защото най-голямата част от износа до сега е за САЩ.А вероятно вече има сметка в Москва или Китай през която минават сегашните транзакции
58
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги ми коментиращи... така като ви чета глупостите нямате ни най-малка представа какво е положението в Венецуела и защо народа им се надигна...
57
7
 
35
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо парите на Мадурко са в САЩ нали са врагове,защо не са в Москва,нали са приятели?
56
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До за КолумбияИнформацията ти е отпреди има-няма 30 години. В момента най-големият производител е Венецуела. Кара се с руски кораби до Африка. И от там на по-малки партиди се разпределя до САЩ, Европа и Магреб. В Източна Азия си го гледат в Бирма. Транспорта от Венецуела до Африка се контролира от КГБ.Май забрави че онзи ден арестуваха 11 руснаци с 9 тона хероин.
55
5
 
52
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Мадуро изпусна положението, трябваше доста одтдавна да вкара тоя самозваник Гуайдо в затвора за национално предателство...................и за неговите приближени............мноог бой и твърда ръка.......... ей, не си научи урока това момче от станалото в Турция................идеалист-комунист е той, сега янките ще го сготват набързо и ще открадната нефта на венецуелците!!!
54
5
 
51
 
! Отговори
? преди 5 години
Нали демокрация се прави с избори???Кога Гуйадо беше избран с избори??? Т. нар. международна общност подкрепя един предател и нелегитимен политик!!!Това ли ги учат в западните университети за демокрацията???
53
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е, САЩ ги плюят а венецуелците си държат парите в САЩ. Каква ще да е тази световна идиотия да се слагаш "на тепсия" на световния жандарм. Нямат ли ум, нямат ли способност да вземат решения. Тоя Мъдуро просто му се чудя, Навремето Ердоган арестува 60-70 хиляди превратаджии и турция се кротна. А тоя отправя молитви към небето. Просто Мъдуро! Ще го свалят, щото е Мъдуро! А съдбата помага на смелите.
52
8
 
42
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
На Мъдуро му се свиха кайсииките!
51
2
 
51
 
! Отговори
за Колумбия преди 5 години
Кокаинът от Колумбия масово се продава в САЩ и ЕС, колумбийското правителство не си мръдва пръста, защото и то печели, наркоклановете(картелите) в Кали и Меделин са супербогати........................но никой не казва и дума за това..............западните служби ги знаят тия неща много добре..................но Венецуела е лошата държава и Мадуро го изкараха по-черен от дявола!!!Докога с тия двойни демократични западни държави??Явно кокаинът добре се харчи в САЩ и Европа, нали???
50
2
 
55
 
! Отговори
за Колумбия преди 5 години
Колумбия - най-големия прозиводител в сета на кокаин .....................добра държава, никой не я закача, а Венецуела има нефтени находища и сега ще я "демократизират" за да й откраднат петрола!!Да............световната наркомафия се отчита с милиарди долари на западните политици, а кокаинът е дрогата на богатите и децата на милиардерите в САЩ и Западна Европа...............да смъркат яко и да не мислят много, нали???Логично, нали???
49
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Империализъм в действие................както го пишеше в старите учебници по история!!!!Това не може да продължава вечно................време е за нова световна революция!!!Всички революции се правят с кръв и изискват жертви!!!
48
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е момента Путин да разположи няколко ядрени ракети във Венецуела и да отпусне безлихвен заем на братския народ на Венецуела!!
47
2
 
48
 
! Отговори
? преди 5 години
Кристалинка Георгиева е една от слугите на световната глобалистка мафия, която сега ще унищожи и Венецуела като държава..............затова я направиха шефка на Световната Банка!!Да не мислите, че има много мозък в главата............но е завършила УНСС и е послушна!!Ще прави, каквото й кажат масоните във Вашингтон!!