"Царицата на джебчийките" - Станка на 40 г., с 18 крими регистрации, 9 дела...

Вероятно тя е от рода на кардарашите, за които джебчийството не е престъпление, а занаят
14 фев 2019 07:00,
141
"Царицата на джебчийките" - Станка на 40 г., с 18 крими регистрации, 9 дела...
Снимка: Кадър bTV

"Царицата на джебчийките", която беше издирвана в цяла Европа за кражби, извършени през последните 10 години и арестувана във Виена, е Станка Илиева от пловдивското село Йоаким Груево, съобщава bTV.

Още по темата

Илиева е от рода на кардарашите, предполагат от МВР. За тях джебчийството не е престъпление, а занаят, който се предава от майка на дъщеря. Обучението на момичетата започва между петата и шестата им година.

У нас кардарашите живеят в затворени групи, като най-големите им общности са в Софийско, Плевенско и Пловдивско.

Станка Илиева практикува занаята си от десетилетия. Дълго остава анонимна. Последният й арест във Виена обаче я прави известна в цяла Европа.

"Те дъщерите си ги продават. Сумите са големички – от порядъка на стотици хиляди левове. Плащат се в злато и така. Оттам нататък тя започва да работи за новото семейство", обясни Красимир Любомиров, началник на "Улична престъпност" към СДВР.

Семейството на Станка живее в Йоаким Груево, а за съседите не е тайна откъде произхожда охолството им.

"Не е лоша, ама ходят да тършуват, да мърсуват, барат. Пребъркват", коментира комшия.

Станка не работи, но често пътува в чужбина.

"Няма как да се предположи, че тя се занимава с джебчийство. Добър външен вид на млада, интелигентна жена", каза кметът на с. Йоаким Груево Наум Нихтянов.

Съпругът й настоява за анонимност и отрича, че тя е джебчийка. Заминала за Австрия заради проблем с документите си.

"Тя отиде, понеже имаше 500 евро глоба там, и затова отиде – да се види с адвокат и да види дали й е паднала забраната", каза съпругът й.

Двамата се чули малко преди ареста.

"И ми се обажда и вика: "Има тайни агенти след мен." Викам й: "Ми, кво като има. – Тя: "Не знам, може да ме свързва нещо. Спряха я, и излъгаха, че е крала".

Станка е с 18 криминални регистрации и с 9 дела за джебчийски кражби у нас. За същото е издирвана и в европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
ААА преди 5 години
Кралцта на "дебчийките" ама друг път само нашите семкаджии журналисти и онея *** западняците може така да си въобразяват. Всепризнатите 1 в този вид" професия" са румънките и албанките. Пък и на европейците нека да им е хак няма само ние да сме пазар за *** им, нека и ние да изнесем малко *** на вън и по добре да крадът на вън отколкото и без това бедния народ тук
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Час по смях!Имах ,случай в който не ми вярваха ,че съм бългърка!!!Ние ,ми казват имаме българи съседи ,ама те са черно лъскави ,и все гладни и плачещи ,чудо на чудесата!!!
57
5
 
1
 
! Отговори
Айше правоверната преди 5 години
Завинаги една от нас!
56
2
 
5
 
! Отговори
Турция преди 5 години
При нас в пълно с такива каносани кадъни.Не ни прави впечатление,защото цялата ни ориенталска биомаса,наречена турци,е подобна!Свобода за този талант!
55
5
 
3
 
! Отговори
ТРЯБВА УМ ЗА ЧУЖБИНА преди 5 години
"Станка не работи, но често пътува в чужбина."МОЖЕ ДА ВИ ИЗГЛЕЖДА СТРАННО НО ТОВА Е ИНТЕЛЕГЕНТНА ЖЕНА.ХОДЕНЕТО В ЕВРОПА ИЗИСКВА РЕДИЦА ПОЗНАНИЯ:1/ ДА ГОВОРИ ПРИЛИЧНО ПОНЕМИНИМУМ ЕДИН ЧУЖД ЕЗИК2/ ДА МОЖЕ СВОБОДНО ДА СЕ ОРИЕНТИРА ГЕОГРАФСКИ В ГОЛЯМИ ГРАДОВЕ3/ДА ПОЛЗВА ГРАДСКИ И МЕЖДУГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ЗАКОННО ЗА ДА НЕ ПОПАДА В ОБЕКТИВА НА ПОЛИЦИЯТА4/СЪЩОТО ВАЖИ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ,СПАНЕ(вероятно не спи по градинките)КОЛКО ОТ ВАС МОГАТ ДА СЕ ПРИСПОСОБЯТ ЗА ЖИВОТ В ЧУЖДА СТРАНАПОМИСЛЕТЕ СИ!?
54
7
 
2
 
! Отговори
България преди 5 години
Най крадливата нация в света. Повече крадем от колкото цгнт. После обвинявате че те крадат. Те крадат да оцелеят. А бг краде от алчност.
53
2
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Кака Станка отскочила до Виена да се консултира с адвоката си... хаха ох не мога, ше умра.. зарязвам бизнеса и фащам учителка да ме учи на нейния занаят.
52
2
 
9
 
! Отговори
ГП преди 5 години
Нормално учудва ли Ви !!!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фразата "немам, немам" я разбират просяците на всички материци. Без майтап!
50
6
 
17
 
! Отговори
до номер 1 преди 5 години
Славата ни се носи и отвъд слънчевата система...Те затова не идват вече извънземни, кака Станка им гепила летящата чиния както си седели вътре зелените човечета и трябвало да се връщат пеша до съседната галактика.От тогава нито са се чули нито са се видяли.Затова да пием за здравето на кака Станка, която спаси България, ЕС и света от извънземните!
49
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, Виена, неадекватници и алкохолиците от европарламента изрично казаха:-Не нарушавайте правата на ромите и не ги дискриминирайте.Пускайте я веднага на свобода да си краде на воля!
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калдарашите са едни от най начетените и образовани български роми. Сред тях има много успели певци(Азис), политици(Симеонов), лекари(Томов) и всякакви други.
47
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои калдараши се имат за сърби, някои за българи, но всички са православни християни, ходят на църква и почитат и прославят Исуса Христа.
46
1
 
31
 
! Отговори
му Ха ха преди 5 години
....ЕП скастри: Не закачайте ромите, не им взимайте правата, това е расизъм!...О,според ЕП австрийците нарушават на кардарашката ромка правото да КРАДЕ във Австрия.Ако краде в България,българите сме били расисти, ако краде във Виена,австрийците какви са?
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сега героиня ли е нещо? Да я предложим за светец?
44
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е започнала да краде от десет годишна възраст,значи има 30г.трудов стаж.До пенсиониране на 63г.ще има вече 53г.тр.стаж.Не знам на какви пари се самоусигурява.
43
3
 
58
 
! Отговори
Комисар преди 5 години
Познайте защо не ходят да крадат в Турция? Още при първото хващане на някой пазар, народния съд присъжда и изпълнява на момента. В повечето случай няма втори и трети път. Ех тази лицемерна и демократична Европа никога няма да си взема поуки.
42
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наказанията за дребните кражби са малки и затова сега е на свобода. Ако така продължава може да направи и 100 регистрации
41
1
 
21
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Жената е събирала пари за гаранция на Ленчето, щото Кирчо не ще да развърже кесията. Да не мислите, че е лесно!
40
0
 
42
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
18 регистрации и 9 криминални дела.И свободно си се разхожда из Европата.ОЩЕ ЕДНА ПРИЧИНА ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН (на куково лято).