Трайков: 2 лв./час е несериозно малко за Синя зона

Трайчо Трайков каза, че Червена зона отдавна се обсъжда
29 апр 2024 11:32, Инна Ангелова
78

Най-обсъжданата тема - въвеждане на Синя зона и в неделя, за удължаване на времетраенето на всички зони до 21 часа, както и предложението за Червена зона - всичко това коментира Трайчо Трайков, кмет на район “Средец” пред Bulgaria ON AIR. Според него с червената зона живущите в центъра ще имат по-добър достъп до паркоместа.
 
"Това е идея, която от години е на масата. Хората, които живеят в центъра на София, отдавна настояват за такова решение, включително увеличаване на цените за "синята зона". Това би ограничило желанието на хора да паркират в центъра. Два лева е откакто средната заплата беше 600 лв. Два лева за паркиране в центъра на никого не му изглежда сериозно. "Синята зона" в центъра винаги е пълна до откат, губи се смисълът на това, че е платено паркиране.  За доста хора е равно на безплатно", заяви Трайков в "България сутрин".

Някои си ги оставят вечерта, за да си ги вземат сутринта. А това е времето, в което доста хора се прибират вкъщи и няма места, даде пример Трайков пред телевизията. Кметът на район "Средец" уточни, че трябва да има доклад, предложението да мине през комисиите и след това да мине през сесията на СОС. Това може да отнеме един месец, но има и доклади, които отлежават с години.

"Червената зона" е процент от паркоместата за автомобили с винетни стикери за годишен абонамент в съответната подзона. Обсъжда се тази зона да не е целодневно функционираща и местата да не стоят празни.

Трайков допълни, че са предприети стъпки и към редуциране на служебните абонаменти в столицата. Районният кмет допълни, че в момента има по цели улици в центъра, където няма нищо друго освен служебни места. “Някои институции намериха креативен отговор на ограничението до 3 служебни места - направиха си зони за сигурност", каза още Трайков.

Той даде пример с ул. "Леге”, където една част отляво е зона за сигурност. Паркингът пред НС също се оказва зона за сигурност, но е пълен с автомобили. Изчаква се приключване на демонтажа на Паметника на Съветската армия в София и предстои да видим как ще продължи всичко, завърши Трайков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от София
Ще има буферни паркинги край трите линии на метрото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
3M преди 1 седмица
Центърът трябва да бъде напълно затворен за автомобили!
72
2
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 2 седмици
Категорично синята зона трябва да стане 5лв. на час и цената да се повишава така че заетите места да не надхвърлят 70%.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами може да се изчисли много лесно колко пари трябва да бъде паркирането за един час! За една кола трябват около 9-10 квадратни метра,това трябва да се умножи по наема за квадратен метър в квартала и се раздели на 30,колкото са дните в месеца. След това на още 10 часа дневно паркиране!
70
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Тротинетки, колела и пеш вършат работа в 1% от случаите. Още 9% за градски транспорт и за останалите 90% си трябва кола.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Малко е, богати са в Бг, караг коли на 20-30 г., а трябва да са зелени с тротинетки, колела и пеш.:)) Е нормално е, във всяка партия има зелени.:))
68
3
 
14
 
! Отговори
Враг преди 2 седмици
Интересно че като чета коментарите доста от писещите са от типа тротинеткаджии и велосипедисти без седалки. А лошото е че стават все повече, вероятно е епидемия някаква. Това е новия вирус произхождащ от запада, г.. разпран.
67
1
 
5
 
! Отговори
Враг преди 2 седмици
Нормално да и е евтино на Траянка като се говори какви пари дава за издръжка и услуги от млади хомо момчета да им *** петлетата. Това е национална тайна че момченцето обича да му посягат.
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никъде по света не слагат платени зони за паркиране без преди това да са направили обществени паркинги. В София направо въвеждат платени зони без да се опитат да решат или облекчат проблема с паркирането. За всички е ясно, че платените зони за паркиране само влошават ситуацията с паркирането, но продължават да ги въвеждат.
65
1
 
20
 
! Отговори
Зевс преди 2 седмици
За Трайчо специална розова зона да се направи, 20 кинта на час и бонус яздене на розов еднорог.
64
19
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Във всички развити държави централната част на големите градове се прави непривлекателна за автомобили чрез скъпо платено паркиране.Време е това да се случи и в София.Метрото е едно от най-добрите в Европа и най-евтиното.
63
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жител на София съм, но не разбирам защо в София трявна да ходиш с кола на работа??? Има обществен транспорт.Всъщност точно на хората от провинцията им се налага да идват с автомобили-по работа, по болници. Не за удоволствие.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Правилно, 6 хилади марки на час и само ауди А6 да може да спира
61
2
 
13
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
И като как разбра, че хората така искали? Референдум направи ли?
60
5
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Трайков, не се ли наядохте? Освен боя какви разходи имате за тези зони? Ти ли ги прави тези зони или те са си от времето на бай Тошо? Хората бягат и от паркинги и от зони и се блъскат по странични улици където минаването става невъзможно.
59
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кмете, искаш ли референдум за намаляване на твоята заплата на 2 лв. месечно?
58
5
 
31
 
! Отговори
Не искам в София преди 2 седмици
И аз не искам в София. Не ви ща жълтите павета, не ви ща оковръсното. Обаче дебелаците в Народното събрание (то сбирщина стана) само за София милеят. Лекар в София, учител в София, работа в София...за останалата част от държавата се сещат само преди избори като трябва да окрадат командироваччни. Ако в провинцията има работа, никой няма да ви дойде в столицата, ама нейсе
57
10
 
14
 
! Отговори
Софийска баница преди 2 седмици
До Анонимен 54 Никой живеещ в Люлин или Младост и работещ в центъра не е наказан. Има достатъчно комфортен и бърз градски транспорт, с който да идват на работа в центъра.
56
3
 
32
 
! Отговори
недоносче преди 2 седмици
Трайков, ти построи ли нещо в квартала, дето те избраха, а? Вашите "зони" са части от улуците, които са наравени с парите на дедите ни.Вие само една черта с боя слагате! Ти на какво основание ревеш за още, ааа? Като направиш един подземен паркинг, реви и за20лв на час
55
3
 
22
 
! Отговори
Дзъ преди 2 седмици
В доста страни на запад зареждане на търговски обекти се извършва през нощта до 8 сътрин, което обезсмисля напълно служебните абонаменти за търговски обекти. Администрацията която се е разпростряла на над 50% от паркоместата на пъпа на София - може да се лиши тотално от тях на 100% ... и ще има място за всички желаещи да паркират.
54
4
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
В центъра не ми стъпва кракът! Зимата ще ме убие някоя висулка, а лятото мизерията по пътя. Айде със здраве 50лв за час!