Отпускането на пенсии били за "силно мой човек"

Установена е ролята на директора на НОИ - Силистра, заявиха от прокуратурата
9 мар 2019 12:00, Петя Славова
19
Отпускането на пенсии били за "силно мой човек"
Снимка: архив, Булфото

В престъпната група в НОИ - Силистра са участвали началникът на отдел "Отпускане на пенсии" и семейство - баща, майка и син. Това става ясно на специален брифинг на Специализираната прокуратура, предаде "Фокус".

Още по темата

Говорителят на прокуратурата Сийка Милева обясни, че групата е функционирала от 2007 г. като е издавала фалшиви ТЕЛК-ове, които са предоставени пред НОИ - Силистра. По думите й, в нея участват длъжностни лица, сред които директорът на НОИ - Силистра и началникът на отдел "Отпускане на пенсии".

"Претърсени са 14 адреса, както и леки автомобили. В резултат на тези действия са иззети мобилни телефони, банкови карти, извлечения от банкови документи", заяви прокурорът.

"Установена е ролята на директора на НОИ - Силистра - той по телефона е диктувал на началничката на отдел "Отпускане на пенсии" и тя е записвала на бележка "СМЧ - Пенчев" - то.е. "силно мой човек - Пенчев", коментира Милева и допълни, че така служителите са знаели, че тези хора са близки до директора и по досиетата се е работило по-бързо и не са били проверявани.

Тя обясни, че семейството е  съхранявало документи, а синът е извършвал проверки на лица, които са искали да им бъдат отпуснати пенсии, в имот, който е бил собственост на майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
A, преди 5 години
Лицата, които са се възползвали, от такива пенсии, са били от различни прослойки, включително бивши кметове, заместник-кметове и общински съветници....Все хора гравитиращи около партии.
12
2
 
0
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Само да попитам тези " ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ ", в НОИ какви документи се издават за пенсии, или те събират предоставените такива и ги изпращат в София за определяне на пенсията на всеки човек подал документи. Израза " СМЧ " няма как да означава, че на този човек трябва да се отпусне пенсия по - голяма от реално полагащата се, а евентуално по - бързо предвижване на документите. Но какво да се прави, идват избори и трябва да се вдига пушилка. Обикновените хора се смеят на такива изявления.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми з а негов човек, я! Тес па с правят на из е ада и! Г чи не си знам българти кфи сми!
10
0
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
сега да видим след като всичко е установено и доказано дали ще има осъдениили всичко пак ще си остане само вятър под опашката
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така силно мой човек - крадене до дупка, пресъхнете е тази държава, нищо да неостане.Кога ги пускат че аз един е затвор не съм видял. Между другото нищо не се чува да Северин, или Българина помни точно 3 дни.
8
0
 
17
 
! Отговори
експерт преди 5 години
АКО ИМА ГРАЖДАНИ ИЗМАМНИЦИ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако разровят пенсиите на бивши комунистически номенклатури и техни близки,ще цъфнат интересни казуси за прокуратурата.СМЧ имаше и за "наши другари", без да имат пряка роднинска връзка.Те най безпардонно се хвалеха,че са ги " управили".....
6
7
 
23
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Това е лицето на ГЕРБ- купуване на симпатизанти чрез ТЕЛК,незаконни пенсии,кражба от европейски фондове,фалшифициране на избори !!!
5
2
 
19
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Трудно ще се изкорени шуробаджанащината, посята от комунистическото време. Дори и в случая ми се иска да вярвам, че е точно такава целта, но най-вероятно е за замазване на очите от Европейският Съюз. Колкото да покажем, че уж се борим с корупцията и т.н., а всъщност само горим няколко малки бушончета.
4
3
 
12
 
! Отговори
хе хе хе хе преди 5 години
"Силно мой човек" е паролата, чрез която се прави кариера и в художествено-творческите, и в научните среди у нас.Да не говорим пък за гейовете. Владо Кузов драматично заяви, че бил готов да го разстрелят в центъра на София, ако основният проблем на България са хомосексуалните. Само че още от времето на соца, та чак до наши дни точно тази завера - на лицата с нетрадиционна сексуална ориентация, дърпаше конците и предначертаваше кариерното развитие на не малко певци, актьори,писачи,"учени" и т.н.
3
2
 
13
 
! Отговори
Меломан преди 5 години
Ще има ли концерти на Тита в следствието и затвора?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека проверят и прането на парите чрез песенното творчество и "пътят нагоре". Дали са СМЧ?
1
7
 
6
 
! Отговори
гостО преди 5 години
Турция е виновна,че ни остави в ръцете на КРАДЛИВОТО ПЛЕМЕ!