Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот

Демонстрацията бе водена от лидера на руските комунисти
23 мар 2019 16:13,
144
Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот
Снимка: БТА

Хиляди привърженици на руската компартия демонстрираха днес в Москва против политиката на правителството, критикувайки най-вече корупцията и поскъпването в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Комунистическата партия призова жителите на Русия да демонстрират из цялата страна в знак на протест срещу новите репресивни закони и спада на жизненото равнище. Младежи и възрастни хора участваха в московския митинг, воден от 74-годишния лидер на руските комунисти Генадий Зюганов, който оглавява партията от 1993 г.

Демонстрации имаше и в други руски градове.

"Погледнах историята на режима на Путин и осъзнах, че той не е направил нищо добро за страната от 20 години насам", заяви демонстрант от Москва - Сергей Терехин, който вижда в руския президент виновник за корупцията и задълбочаването на бедността във федерацията.

"Не мога да имам доверие на този управник", заключи 25-годишният инженер.

Според критиците на руската власт Кремъл засилва репресиите срещу своите опоненти, за да парира спада в рейтинга на президента Путин в контекста на нарастващите икономически трудности.

В понеделник руският държавен глава подписа два оспорвани закона: единият дава на властите възможност да блокират или налагат глоби на електронни медии, разпространяващи "фалшиви новини", другият наказва за "оскърбление на държавните символи".

Малко след като Путин бе преизбран за четвърти път начело на Русия миналата година, правителството му вдигна ДДС и увеличи възрастта за пенсия за пръв път от 30-те години на миналия век, пораждайки недоволство в страната, напомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Руснаците първо трябва да спрат пиенето на алкохол , одеколон и перилни препарати ! Те дори и през работно време са пияни ! Какво очакваш от такава нация ?!Второ трябва да се сбогуват с имперските си мераци защото това не остава незабелязано от богатите демократични страни ,а те налагат строги санкции ,които пречупват още повече крехката руска икономика !Ако изпълнят тези 2 условия ще станат хора !
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много малко зороши бе. От 18-милионна Москва само толкова ли ?
30
1
 
6
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Не, не в Русия няма нито скъп живот нито корупция ....
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът се прави на по-католик от Папата и на по-руснак от руснааците.Българинът е човек без лично достойнство, той ще благоугодничи без да знае защо.Самите руснаци си знаят работата, ще се оправят, ами ние да му мислим с такива сънародници.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе ще им дойде акъла на братушките, ама късно... само за наш'те "русофили" надежда няма
27
7
 
5
 
! Отговори
Царски преди 5 години
Никога няма да се оправят тия ! Само като ги видя с тия червени знамена и ми става ясно, какви са ! Когато Руснакът забрави Съпра и *** и червеното, тогава може и да има някаква позитивна промяна в Русия !
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как може такова нещо! Какви протести срещу корупцията! В Русия корупция няма и не може да има! Това е кристално чистата държава! Сигурно този протест е срещу американския империализъм! Пишещите нещо са объркали!
25
5
 
8
 
! Отговори
не е истина! преди 5 години
25 годишен критикува 20 годишното управление на Путин, а какво ще каже за управлението на Елцин? Е, бил е съвсем малък, дори невидим, но все пак. Не знам каква я мъти Зюганов, но той отлично знае, че социализмът вече е кауза пердута. Нали и той е вечният лидер на комунистичеката партия от времето на подялбата на руските отрасли, та досега?! Следователно и той има своя голям принос за ограбването на руския народ. Не е случаен изразът: лихие девеность!
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия не трябваше да се публикува на територията на България, защото ние сме същите миззерници, с голяма корупция, скъп живот, кражби, мародерстване и т.н. Така, че каквото и да кажем ще бъдем смешни и жалки!
23
19
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
На рубладжиите майтап им се струва ,но Путин няма пари дори за армията !Не случайно изпраща в Украйна подвижни крематориуми монтирани върху камиони за да изгарят телата на загиналите руснаци и да им изхвърлят праха , защото ковчезите и транспорта ще излязат доста скъпо ! Не случайно Путин монтира банкомати на камиони и ги прати в учебните полигони за да могат руските военни от собствения си джоб да си платят чорбата която ядат ! Вие рубладжиите много драпате от България ,ама не отивате в русия
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей три каруци народ само толкова ли можаха да събератда им пратим от нашите антикомунистите са върли подържници на руските комунисти както се вижда от коментарите
21
9
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Много е лошо в Русия и нищо не се изменило за 20 години управление на Путин,дори е станало по-зле при него ,пенсионерите мизеруват сега с 200-300 евро пенсии,безплатна медицина+50 % плащат ток,вода,отопление...,а той когато постъпи 1999 получаваха по 4 долара.Народа получаваше по 20-30 $заплата и ходеха само на тяхното море,сега получават по 1000 -1200 евро и се мръждат за тези пари и навсякъде по-света срещаш екскурзианти руснаци.Пенсията при 5 г тр стаж и 55 г я получаваш жените и 60 мъжете .
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като изчистим управленито от бойчето - второ поколение комунистцецка партийната секретарка цецо чедо на ДССамо така родината ни ще се отърси от червения гнилоч и ще се съвземе.кога почваме
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чета коментарите на гербавата чета и се чудиш от къде толкова про.стотиякомунистите много краделиами кажете го на комунистите нали те саорганизирали демонстрациятавсички комунисти които са против русия са добри- гледай и нашите бойко цецка и компаниярусия била лоша защото била комунистическа сега пък е лоша защото не е и комунистите протестиратс яростната подкрепа на нашите антикомунистирусия е лашя зящото има ресурси и не иска да ги дава крадци дето се правят на демократи
18
3
 
4
 
! Отговори
я гледай... преди 5 години
Срещу репресивните закони и спада на жизненото равнище....
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12Защо живееш тук, в тази мизерия?Ходи в Русия, тока 2 ст,- благоденствие!Само,че подбери иостаналите русофили-и.д.оти като теб и не се връщайт никога!Само така родината ни ще се отърси от червения гнилоч и ще се съвземе.
16
5
 
4
 
! Отговори
глупости преди 5 години
Аз не мога да разбера хората, които са напуснали България и продължават акъл да дават. Дори са виждали със собствените си очи как, видиш ли, руските офицери са мизерствали. Както и при нас така и в Русия протестират тези, които са извън системата.
15
6
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Комунистите в русия започнаха да се крадат един -друг !Това означава ,че в страната не е останало нищо за крадене и затова вече започнаха да се ограбват помежду си ! Иде краят на русия ! Ще се разпадне на още по-малки части и области !
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16. Трудно ще ти повярвам. По московската телевизия такива работи няма. Всичко е излъскано и подредено това виждам.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тази голяма страна това е малък протест. Направо се губят в територията.