Крадлата, ступана от китайски туристи, в занаята от 12-годишна

Събка от Самоводене е в ареста с обвинение за опит за кражба
Обновена: 2 май 2019 10:39 | 2 май 2019 10:30, Камелия Цветанова
76
Крадлата, ступана от китайски туристи, в занаята от 12-годишна
Снимка: Facebook

Джебчийката, която направи опит да ограби китайски туристи в центъра на Велико Търново, е задържана за 24 часа.

Повдигнато й е обвинение за опит за извършване на кражба. Това съобщи зам.-директорът на ОД на МВР, Велико Търново комисар Христо Христов. Жената се казва Събка и е от Самоводене. Тя е на 25 години.

Още по темата

"Сигналът е получен в 16, 30 ч. на спешния телефон 112. Лицето е направило опит да извърши кражба на вещи от дамска чанта. Вероятно се касае за парични средства и портмоне. Тя е била забелязана от други туристи от групата. Те са уведомили евентуалната потърпевша и така са предприети действия", посочи Христов пред Нова тв.

По думите му тя не е успяла да вземе вещите.

Туристите успели да задържат джебчийката за 20 минути, докато чакат полицията.

"От извършената проверка се установи, че колегите са извършвали друга проверка в кв. "Бузлуджа", който е доста отдалечен от мястото на деянието. Затова се е получило закъснение", обясни още комисар Христов.

Според него лицето е известно на полицията.

"Извършвала е такива престъпления, когато е била на 12 години", посочи още Христов.

Когато бъдат приключени процесуално-следствените действия, прокуратурата ще прецени дали жената ще бъде задържана с допълнителна мярка за до 72 часа или ще бъде освободена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
28
 
! Отговори
трайчо преди 5 години
защо не си внесем 20 000 китайци и да ги направим всички полицай. За месец, два ще намалее престъпността със сигурност, само цацата да ни ги пуска де Оо
33
1
 
25
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
Колегите извършвали друга проверка...В Търново сигурно има само един полицейски патрул. Пак ни вхърлят на върбата
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тя цялата ни държава е такава , Боко Цвъки Събка и още знайни и незнайни герои
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 минути са чакали на китайците да им писне и да се откажат. Само 1 кола ли имат ченгетата там. Едва ли.
30
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината на деня! Заловиха на- големият злодей на Бг!Странно, в Китай как ли биха се отнесли към Апартаментгейт или Къщигейт?!Айде цъкайте минуси!
29
3
 
4
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 години
До Любопитен. Имам отлична представа за това. Но все пак по форумите трябва да се спазва известна словесна хигиена. Само ще посоча, че има огромна вероятност по съдебен ред да му се забрани да упражнява занятието, което изпълнява и то по чужда поръчка, като за сметка на това (и за да не безделничи и да не води противообществен начин на живот), ще му се гарантира разнообразна и обществено полезна работа, свързана с усилено полагане на ТФТ (тежък физически труд)...
28
5
 
19
 
! Отговори
Край преди 5 години
Вижда се че в Китай не зачитат европейските ценности и правата на човека. Притискат я към земята болезнено, тя вие като койот, а те не я пускат 20м. Унизително е за госпожата. И всичко това само за некакво портмоненце с юани. Вижда се че превишават пре'делите на неизбежната отбрана. Задръжте тези комунистически наглеци и пуснете женицата че иде работен сезон по морето па и избори идат.
27
1
 
17
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До цжбцжбцжб"Някой подал ли е жалба срещу нея?Иначе защо ще я съдят?"Едно време нямаше нужда от жалба,за да бъде съден нарушителя!Достатъчно беше да бъде установено престъплението.А за някои неща съдеха и дори потърпевшия да оттегли жалбата!
26
3
 
20
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Интересно,в Китай как биха се отнесли примерно с Хаджигенов(от БХК)?
25
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Китай започва да ми харесва!А към евроатлантизма кой знае защо охладнявам.....
24
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 5 години
Пишете и протокол, пишете и предупреждение. После и пишете акт за да има с какво да се бърше. И накрая и напишете една условна присъда за да я съсипете напълно.Нация от писатели - малките китайчета да ви покажат как се действа.
23
1
 
27
 
! Отговори
Трудовакъ - Българка преди 5 години
В известен смисъл сте права, уважаема госпожо. Имам познат, който е бил по негови дела няколко пъти в Иран. За този случай той е категоричен, че това няма как да се случи в Иран, самата възможност да се допусне това е абсурдна-подобни на Събка крадци се съдят незабавно по законите на Шериата, а наказанието е само едно - отрязване на ръката, с която е извършено деянието или опита. По - хуманно е отношението в Китай- трудово-изправителна колония за минимум една петилетка превъзпитаване. Това е...
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
снимчица на събчето що няма, или ше обидиме малцинството,бхк, евророма и кънчев?
21
2
 
42
 
! Отговори
Констатация преди 5 години
Значи, с наши пари (за помощи и детски надбавки) е била хрантутена 12 години, а през следващите 13 е крала и никой не е успял да я озапти.Но сме продължили да я хрантутим. Колко ли деца е успяла да създаде до днес. Ние храним и тях, а тя ги обучава на своя занаят.Колко длъжностни лица и колко политици би трябвало да подадат оставка, ако бяхме нормална държава?А колко ли Събки вилнеят из България и Европа днес. Но ние продължаваме зорноволно да им даваме помощи и детски надбавки.
20
2
 
41
 
! Отговори
Българка преди 5 години
От вчера, когато прочетох новината, не съм спряла да се смея. Браво на туристите. Само си представям как са я въртели на шиш и чак мед ми капе на сърцето. Ама така и се пада на тази ****, вместо да работи тя краде.Заслужава да и отрежат ръцете.Само Крумовитте закони ще ни оправят.
19
1
 
46
 
! Отговори
Ох преди 5 години
Хванали са я ... Е и ? В Китай полицията е по улиците , а тук? Нашите се скатават да не би да ги накарат да свършат някаква работа.
18
2
 
46
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 години
Предлагам нашите гости - скъпите китайските туристи, да бъдат наградени за активното им участие в борбата срещу джебчийската напаст, като тази благородна задача би следвало да изпълни дълбокоуважаемият министър на вътрешните работи, а ако той забрави, Бойко Борисов да го подсети (смушкване в ребрата също върши работа). Желателно е да им се поднесе поне извинение, защото подобни екземпляри в техните земи се трудят усилено в трудово - изправителни лагери, където се превъзпитават както се полага...
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците са велики
16
1
 
45
 
! Отговори
айде бе преди 5 години
20 минути!!!!! Що не го закрият това МВР? Тя 10-та идва за 12минути от Самоводене...
15
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
целия балкан са налазили . търново, елена, габрово, карлово. само. жалко. това е истинската българия там и тракия. и секат горите, за това и има толкова наводнения като завали малко дъжд.