Мним доктор мами в Ловешко, иска пари за операции

Две баби дали на ало измамника над 5000 лв.
13 май 2019 17:45, Анисия Иванова
7
Мним доктор мами в Ловешко, иска пари за операции
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мним доктор мами възрастни хора в област Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 72-годишна жена от с. Врабево е негова станала жертва.

Рано сутринта в петък тя получила две последователни обаждания на стационарния и на мобилния си телефон от непознат мъж, който се предствали за доктор. Поискал пари за спешна операция за очите на дъщерята на възрастната жена. Освен пари "докторът" поискал и хранителни продукти, които били нужни за следоперативно възстановяване на пациентката.

Няколко часа по-късно пенсионерката доброволно предала 1200 лева и хранителни продукти на непознат мъж, който се придвижвал с лек автомобил. Полицаите установили превозното средство и 48-годишен мъж от с. Казачево. Той бил ползван в схемата като "муле", станало ясно от обясненията му. Разказал още, че получил обаждане от непознат, представящ се за служител на Ловчанска митрополия, който му наредил да вземе от жена в с. Врабево дарение.

Тъй като не получил допълнителни указания, мъжът оставил парите и продуктите в митрополията, откъдето полицията ги иззела. По случая в РУ-Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В неделя отново мъж, представящ се за доктор, се обадил по телефона на 81-годишна жена от с. Брестово и поискал да му бъдат предоставени пари за спешна операция на очите на снахата на набелязаната жертва.

Старицата събрала и дала на непознат мъж сумата от 4000 лева. По случая е образувано досъдебно производство и РУ-Ловеч продължават работа по него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Asdff преди 4 години
В ловеч преди имаше един дучето и сашо бенев, гоуеми гвоздеи бяя, ся нема така тикви там!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Братя преди 4 години
Тия статия ги пускате да пропагандирате лесни пари с лъжене на богати бг бабки ли? Недейте това е елвктората на михов и местан, после те откъде ше крадат?? Бтв, корнелия какво каза за парите зантехноимпекта, отде ги е зела? За нея що няма прокуратура бе боби? Пак ли сте си кобина
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нали хванаха ало бандитите? Тия какви са?
4
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
На тез години доктор да си.
3
4
 
8
 
! Отговори
Достовски преди 4 години
Нашите пенсионери все се оплакват , че нямат за хляб пари а всеки ден десетки пенсионери раздават хиледарки от балкона. Немога да ви разбера откъде изкарвате тези хиледарки
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези "доктори" са все по защитата на ромския хелзински комитет.
1
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ВЕЛИКО ТЬРНОВО ПАЗЕТЕ СЕ ОТ БАЙ КУРТИ МАРТИН СТЕФАНОВ ТОЙ Е ПЕДОФИЛ ЗАКАЧА МЛАДИ ГОСПОЖИЦИ ВЬРТИ СЕ ПОКРАЙ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ И ГАРАТА ЖИВЕЕ В КВАРТАЛ КАРТАЛА