След вот на недоверие: Падна правителството на Курц

Той е първият успешен в следвоенната история на Австрия
26
След вот на недоверие: Падна правителството на Курц
Снимка: БТА

Австрийските депутати отстраниха от власт правителството на консервативния канцлер Себастиан Курц. Това стана по време на гласуване в парламента на вот на недоверие срещу него, предаде Ройтерс.

Още по темата
Вота срещу Курц подкрепиха Австрийската социалдемократическа партия и крайнодясната Австрийска партия на свободата, която допреди седмица управляваше в коалиция с Курц.

Заради скандален видеозапис на нейния тогавашен лидер Ханс-Кристиан Щрахе обаче Курц сложи край на коалицията им. Така на практика той остана начело на правителство на малцинството.

По конституция сега президентът на Австрия Александър ван дер Белен трябва да назначи кабинет от експерти, който да управлява страната до следващите избори, които се очаква да са през септември.

Гласуваният днес вот на недоверие е първият успешен срещу правителствен ръководител или правителство в следвоенната история на Австрия, отбелязва ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
2
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 4 години
''Заиграването с кремълската Мафия не води до нищо добро за всяка държава !''Нали, ''доброто'' за всяка държави идва само след заиграване с говедарската мафия! Нашата татковина е най-яркият пример - откакто преди почти 30 години се заигра с говедарската мафия, всичко и върви ''по мед и масло'', превърна се в Сомалия, пардон, ''Швейцария'' на Балканите!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курц обяви, че Австрия няма да ползва вече външно финансиране. Това удари *** много жестоко. После социалистите направиха съюз с Щрахе (Кремъл), когото само преди 5 дни плюеха като бесни. Сега разбирате ли връзката между пари, ***, комунисти и русия???? Само че Курц ги отвя на тези избори. На бас, че септември ще има пълно мнозинство. Това е отмъщение на мишоците. ***!
16
1
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Може да го предвариш ...
15
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
жалко!..Курц беше една свежа глътка въздух за старата,ревматична Австрия....Но,"Каквото е било,това и ще бъде,и нищо ново под слънцето"..Важното е "бизоните" да са тъпчат в яростния си бяг към НИЩОТО!!!!!
14
3
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Особено за обратнитепрайдващи
13
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кремълският още по-Курц кога ще го пращат за Мавзолея ?
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заиграването с кремълската Мафия не води до нищо добро за всяка държава !
11
3
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Брей къв компетент, брей ! Европа е превзета от сороскигендарНПОта ти си тръгнал да аналлизираш.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загуби защото записаха шефа на партията му в 6 часов разговор с предполагаема дъщеря на руски олигарх да предлага примамливи сделки срещу руски пари за партията му! Австрийците не са продажници като много българи, това не им хареса и го издухаха.Доста консерватори в Европа са превзети от руски интереси които целят разтурянето на ЕС в полза на Евразийски и лесно извиване на ръце от Путин на всяка държава поотделно. Жалко понеже е добре да има истински консерватори а не само фалшиви.
9
3
 
13
 
! Отговори
Нико преди 4 години
Само в България Бойко не пада браво на раята
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Меркел има много видеота и записи как приканва бежанците и терористите в Европа и въпреки туй Меркел нагло продължи да управлява. В Коалицията на Куpц са светци пред сатpапа Меркел и педофилите от Ватикана.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли достатъчно доносници и чекисти да носят доносите в ЕСССР ?
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Ей, *** какви преврати те гонят?! То си пише - първи успешен вот на недоверие след войната!. Пий си хапчетата, че утре може да заживееш на Марс от 10 години и да ни светнеш за марсианския манталитет!
5
3
 
32
 
! Отговори
Българина преди 4 години
А пък при нас за първи път в ЕС при запис на министър и мин председател, същите печелят убедително изборите въпреки че цялата кохорта герберски магистрати са се сдобили с имоти мин за 600000 лв а някои и за 2.6 млн лв, въпреки че са държавни служители. Курц по строежи не ходи, но пък пътищата и тротоарите са перфектни. Ако БашБашибозука не събира данък герб на място, може и нашите да станат като австрийските!
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия народа е Аполитичен в превод означава че изобщо не се интересуват от политиците. За Австриеца е важно портфейла да му е пълен, автомобила нов, децата да са на училище облечени и нахранени, за жената много не се интересува с кой ще се шие щото и Австриеца шие чужди. Австриеца много мрази политиците да се гъбаркат с тях. Усетили гъбаркане рипа и прави преврат затова политиците много внимават да не настъпят змиичето. От 15 години живея в Австрия и съм им разбрал манталитета.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато срещу Юнкер бяха повдигнати същите обвинения, той вместо да си подаде оставката, си спаси *** кандидатирайки се за председател на ЕП.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дребните винаги свалят неудобните.
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След вот,падна правителството на Курц.А на Боко?-Курц!