Прогноза: "Гражданска"-та нагоре между 5% и 10%

Общата презастрахователна програма ще качи цената
Обновена: 3 юни 2019 07:10 | 3 юни 2019 07:00, Александър Попов
64
Прогноза: "Гражданска"-та нагоре между 5% и 10%
Снимка: Булфото, архив

Най-малко между пет и десет процента ще поскъпне задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прогнозира пред "Хоризонт" Константин Велев – ръководител на една от големите застрахователни компании и член на Бюрото "Зелена карта".

Към оскъпяването ще се добави и цената на общата презастрахователна програма, която секторът трябва да изготви заради поставянето на Бюрото под специален надзор от Брюксел. Тя ще се отрази индивидуално на всяка от компаниите, обясни Велев.

"От 5 до 10% е един нормален ръст през годините на годишна база, който ръст, разбира се, е повлияван от различни фактори през годините. Няма някакви фактори, които тази година да оказват по-сериозно въздействие, освен въпросната презастрахователна програма", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 8Ами аз да попитам: Защо тогава и досега само се говори за системата "бонус-малус"?Само се говори, дъра-бъра, два чадъра, ама иначе нищо и половина?Ама то... в Англия било така - дай и ние! Ама то във Швеция било онака - дай и ние!Е да, ама защо никой не се хване да направи както във Швеция образованието наистина, ама наистина да е безплатно? И учебници, и тетрадки и всичко!И образованието им - защо?А като е да цицaт пари от обикновените хора - дай като англичаните!!!
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите мизерници! Възстановяват ти автомобила с части втора употреба. Аргумента е, че в момента на настъпване на събитието частите по колата ми не били нови. На въпроса ми как ще докажат че вложените части не са по-стари и амортизирани от моите - мълчат. На въпроса притежава ли сертификатите, гаража, наречен доверен сервиз, необхозими за ремонта на моя автомобил- мълчат. На въпроса може ли да ремонтирам автомобила в официалния представител на марката - разбира се че НЕ МОЖЕ.
14
0
 
38
 
! Отговори
Кажете ГРОБари преди 4 години
Докога само НАГОРЕ?!
13
3
 
8
 
! Отговори
:):) преди 4 години
какво си ми цъкнал минус бе.Бя и Русия се управляват по един модел, путински, Баце копира едно към едно, само вицовете му са по махленски от на Путин ...
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много коли,много нещо...в повечето къщи поне 2
11
1
 
46
 
! Отговори
Овчар преди 4 години
Ето изборите минаха, овцете гласуваха и сега започва стригането
10
0
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Я ми кажете защо вдигнаха данъците ,под предтекст ЕКо?Нали като я внасяме плащаме ЕКо таксата ? :) Нали за това вноса стана скъп при регистрацията.За това казах,че вдигат първата регистрация,заради ЕКО таксата.После данъка вкараха за 2-ри път ЕКО таксата.Това го няма никъде!!!Да не говорим ,че култуено си мълчат з аколите на газ,които се равянват на Еко 6 :) Ама ти си трай заблудени народе.
9
4
 
27
 
! Отговори
:):) преди 4 години
с нетърпение чакам Баце да им тегли една майна че ще му провалят месните избори наесен, а там народа няма да се почесва а ще иде да гласува за кметове така кскто излезе за президент....
8
2
 
49
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Kъса ви е паметта съграждани.Навремето нямаше зелена карта,тоест има я откакто сме в ЕС.нашете хитрееха и беше евтина ,за това питаха,ако не пътуваш в чужбина,ти беше ГО по-евтина.Англичаните сигнализираха за нарушението и те си я вдигнаха заради зелената карта преди 4 год.Сега се оказа,че мутрите не внасяли!!Ама иначе вдигнаха :) Нещо като ,че изплащали по 50 000 обезщетение,ама за Своге само 10 лв на умрел :) *** щом си мислите,че "ФАРОВЕТЕ" са приети за ваша безопасност...кво да ви обяснявам?
7
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е символично поскъпване. Нормалното увеличение трябва да е между 50-70 %
6
1
 
31
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Заклевам ви! За лекарства да не ви стигнат!
5
0
 
46
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Ее до кога де ? Тази година я вдигнаха със по 30 % Колко още ?
4
0
 
62
 
! Отговори
българин преди 4 години
Айде , стига вече , кожодери мръсни ! Пропаднала мутренска територия !
3
0
 
57
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Така е като в тотото с малки суми, но редовно ни дерат за всичко ток, вода, парно, горива, гражданска и т.н., а оня бидон от Банкя "загрижен" за народа обикаля ли обикаля, че зер отново са се задали избори, а загубили дупе да му е яко.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле някои май наистина ги държи силния "чай" мдааа
1
54
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харманлийският нищоправец румен радев защо пак мълчи?!? Ще измучи ли нещо по въпроса?Защо взимаш пет цифрена заплата, ***?!?Наложи вето, некадърник!Платен кремълски предстел, Оставка!