Украйна пуска затворници в армията, без убийци и наркомани

Няма пушка и за дългите и доживотни присъди
9 май 2024 07:52, Петър Бойчев
50
Украйна пуска затворници в армията, без убийци и наркомани
Снимка БГНЕС

На второ четене Върховната Рада на Украйна подкрепи проектозакона, който предвижда доброволна мобилизация на определени категории затворници, предаде Украинская правда, предаде БТА.

Посочва се, че освен хора, извършили умишлени убийства, сексуални престъпления, корумпирани служители, тези, които са извършили престъпления срещу основите на националната сигурност на Украйна, както и лица, които са заемали особено отговорна длъжност - в частност, депутати, няма да могат да влязат в редиците на Въоръжените сили на Украйна.

Лица, осъдени за незаконно производство, придобиване, разпространение или притежание на наркотици, също няма да могат да служат във Въоръжените сили на Украйна. Друго условие е до края на присъдата им да остават не повече от три години.

"Затворниците, на които им предстои по-дълъг престой в затвора, и още повече тези, които са осъдени на доживотен затвор, ще бъдат отхвърлени незабавно, без право на преразглеждане", е пояснил депутатът Ярослав Железняк.

Ако лице, което е било освободено предсрочно заради служба във ВСУ, извърши ново престъпление по време на службата си, към наказанието, наложено по новата присъда, ще бъде добавена неизтърпяната част от наказанието по предишната присъда.

Решението дали дадено лице може да бъде освободено предсрочно с цел мобилизация ще се взема единствено от съда въз основа на одобренията на медицинската комисия и военната част, в която лицето ще служи.

Законът предвижда, че договорът на тези военнослужещи ще се прекрати с изтичането на специалния период на военна служба или с обявяването на решението за демобилизация. На тези военнослужещи няма да се предоставя отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Свободно време.
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Не е за първи път преди 1 седмица
Практика е през втората световна за Германия, Русия, САЩ и т.н. В Русия не е ставало въпрос за доброволци въобще-директно на територията на лагера се формират наказателни батальони. След 1937 г в концлагери са вкарани около 350 000 военни, имало е кадри. Преди сражение се раздават винтовки, две пачки патрони /като правило/, комисарските 500 гр водка и напред.Много от оцелелите са реабилитирани в т.ч. са възсатновени военни звания
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И животните от зоопарка да пуснат е все тая ! Вече никой неможе да им помогне
36
2
 
6
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 1 седмица
Украйна е пред рухване ! Да видим как фащ ще се отърват от зелката
35
3
 
3
 
! Отговори
хах преди 1 седмица
Е, че руските затворници от три години са пуснати, даже има такива дето са излезли, били са на фронта и вече пак са вътре...
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затворът е най-доброто място за живеене сега в Украйна.
33
2
 
7
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Укра ва още в началото та войната пусна затворниците ,а тоя ке е сетил сега да го побликева буахахах
32
2
 
20
 
! Отговори
Хм... преди 1 седмица
Чак сега ли го обявявате? Още в първите дни на войната Зеленски пусна затворници да попълнят отрядите на Азов и Правий Сектор. Дори докато не беше затегната толкова строго цензурата на информацията идваща от Украйна имаше клипове от украинци как пуснатите и въоръжени затворници ограбваха мирни украински граждани. Сега явно освобождават от затвора и това което е останало т украинския престъпен контингент. Хахахах. Скоро ще гледаме клипове как украински войници бягат с микровълнови печки и перални
31
7
 
3
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 седмица
До Жомпи запиши ссе в руската армия отиди да воюваш и ще видиш ,може и да спечелиш някоя пералня.
30
9
 
6
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 1 седмица
джуджето е пратил на фронта вече над 130 хилади руски затворници включително убийци и изнасилвачи и явно и украинците ползат богатия путински опит.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия беше критикувана, като пусна затворници на фронта, а сега Украина краде идеи.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Събраха новата армия от 500 000 урки :)))
27
4
 
14
 
! Отговори
Жомпи преди 1 седмица
чудя се каква част от окраинската мафия вече е в БГ
26
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Положението на хунтата в Киев е катастрофално....
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Зеленски доставчиците трябва да се пазят.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Следващите в списъка са учениците от 8 до 12 клас. Хахаха
23
1
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 1 седмица
А децата на твоите любимци къде се подвизават из Европа и САЩ ... !
22
3
 
15
 
! Отговори
Алекса преди 1 седмица
Мндааа нещата са ясни ! Зеления да се лови за колесника и към САЩ !
21
4
 
20
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Докъде я докараха западните мишки? Руснаците млатят целия запад и Украйна къде и кога си искат, но тъй им се полага! Смачкаха ги руснаците! Ей, как можаха да си помислят запада че с лъжи и имами и най вече с оръжие ще смачкате Русия бе ***!Но и народа е с Руснаците, може да се уверите в % на хората които за ЗА и против!СЛАВА НА БРАДТСКА РУСИЯ!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как живеят децата на бендеро-нацистката киевска върхушка в Еесовската Зона? Продължават ли да се забавляват като си купуват "Rolex"-и?
19
1
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Абе тоя закон не е направен за затворниците, а за политиците. Приема се закон и естествено, ни един затворник няма доброволно да иде на фронта. Само че ние знаем, как доброволно се мобилизират украинци по улиците. С какво ще е по-различна мобилизацията в затворите? Почнах да ги съжалявам затворниците...кой знае какво са си викали-добре, че ме вкараха в затвора...