5 000 работни места, инвестиция за 1,4 млрд. евро: Борбата за VW

Страната ни превъзхожда Турция по много показатели
Обновена: 31 юли 2019 11:23 | 31 юли 2019 10:40,
109
5 000 работни места, инвестиция за 1,4 млрд. евро: Борбата за VW

България все още може да се бори за инвестицията на Volkswagen в завод за автомобили, увери министърът на икономиката Емил Караниколов. Според него страната ни превъзхожда другия претендент в надпреварата - Турция, по много показатели.

Караниколов обясни, че инвестицията на германския концерн ще е за 1,4 милиарда евро, като ще се отворят между 4 и 5 хиляди работни места. Той допълни, че решението къде ще бъде построен завода ще бъде взето през септември.

Още по темата

"Един от представителите на Борда на Volkswagen каза, че все още не е взето окончателното решение къде ще е завода на компанията. България продължава да е в състезанието. Превъзхождаме Турция с членството ни в ЕС, по-ниските оперативни разходи, висококвалифицираната работна ръка и локациите, които предлагаме", каза министърът.

Караниколов коментира и епидемията от африканска чума по свинете, която удари България. Според него, ако не бъде спряна болестта ситуацията може да стане критична.

"Епидемията по свинете е изключително сериозна и се разраства бързо. Трябва първо да я спрем и след това да търсим причини и виновни. Проблемът е дали ще бъдем в карантина в периода за износ и дали ще фалират свинефермите. Ако не спрем епидемията ситуацията може да стане критична", разясни той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден бизнеса реве, че нямало кой да работи, тоя Караколев обяснява, че имал от раз 4-5 хиляди и превъзхождал Турция с висококвалифицирана работна ръка! Кога бре, Кара Колев - През 1979 година, може би!? Турция заявява готовност да купува 40 000 броя само за държавните органи!
29
1
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Хм,да не би пак ромите да са виновни ,че VW не иска да строи завод у нас!?За какво състезание става въпрос ,г-н министре!?Съзтезание е спортивно мероприятие където при равни условия се състезават... .Какъви министри,такваз е и държавата ни или пък обратното!
28
0
 
12
 
! Отговори
wefcd преди 4 години
Забравяте че германците и американците ни спряха южен поток...и какво се случва..купуваме самолети на 10 пъти по-висока цена и концесия на софийското летище от германци...и чакате завод...що за наивенци сте
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завод за каруци може!Даже и пазар ще се намери с ед новите "българи" ако ги пуснат по 50-60 лева парчето плюс ваучер за тон кюмюp!
26
0
 
16
 
! Отговори
Бай Гошо преди 4 години
Вече прекалявате с тези статии. На ден по няколко пъти - отпадаме, не отпадаме, борим се, дрън дрън, мрън мрън. И все едно и също пишете. Айде вече се спрете с тоя завод, че почвате да дразните.
25
3
 
7
 
! Отговори
Ето Ви решение: преди 4 години
Нали искат решение за място на завод, работна ръка, инфраструктура и т.н.. Да се съберат собствениците на 4-5 хотела по Златни пясъци или Слънчев бряг, да предложат на VW компанията мястото на техните хотели и персонала от хотелския бизнес директно ще влезе в производствения :) - целогодишно!Хотелиерите ще взимат наем на квадратен метър, а VW ще са директно на пристанището за да изнасят към цяла Европа и Азия, и за да получават ресурси и др.. Ако искат могат да си направят и ж.к. за работници!
24
4
 
15
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Каква е далаверата от тоя завод не мога да разбера?? Ако бяхме построили южен поток сега вече щяхме да печелим , щеше да има работни места много повече от тоя завод, щяхме да имаме думата в ес и щяхме да имаме евтина газ , обаче баце предателя го отказа и накрая пак ще мине през бг тоя поток само че ще ни продават по скъпа газ , къде беше логиката ?!
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 хил. нови автомобила се продават в турция само от тази марка...... г-н министър бийте този показател. Това е 1/5 от капацитета на средно голям завод. В България не се продават толкова нови автомобили от всички марки.
22
4
 
24
 
! Отговори
Китайски Бизнесмен преди 4 години
Тази година ще инвестираме в БГ - завод за кибрити с къси клечки- ако бизнеса потръгне -догодина ще почнем да правим кибрити с дълги клечки и клечки за зъби!!заплатите ще са доволни за БГ стандарта -650 лв чисто! и се почива в НЕДЕЛЯ!!!
21
8
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До РусенецЪИ какво като дават 1000 лв. заплати. Вие сега нали работите за 500-600 лв.? Значи ония ще ви плащат двойно на сегашните заплати, а вие се мръщите. Ако все пак дойдат в България, ще внесем молдовци и украинци да работят, щом българите не искате.
20
2
 
23
 
! Отговори
wefcd преди 4 години
С Германия винаги сме били губещи...100% няма да изберат да построят подобен завод в България. Ако е някъв Кауфланд, ще го направят...да вземат софийското летище-ще го направят. Даже ги е яд че имаме АЕЦ, ние с това бяхме известни у Гемания едно време. Всеки запознат го знае, че ги е яд за АЕЦ-а, който Русия ни построи
19
1
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
За какъв VW местят въздуха доколкото си спомням китайците от Great Wall избягаха от тук, а някой си се нада да се случи чудо е това става на Коледа и то не всеки път.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам какво толкова се меткате на това фау-ве. Като че ли сме умрели от глад, та толкова треперене дали ще е, па къде ще е... Дрън-дрън ярина. Както правилно ви казаха, и ние, и турците, си имаме плюсове и минуси. Не може пък съвсем да си свалим гащите.
17
1
 
26
 
! Отговори
Д-р Врабчев психолог преди 4 години
"България все още може да се бори за инвестицията на Volkswagen в завод за автомобили, увери министърът на икономиката Емил Караниколов."Егати патологичния лъжец! Тоя лъже повече от Настрадин Ходжа и барон Мюнхаузен взети заедно.
16
3
 
16
 
! Отговори
wefcd преди 4 години
Българите нямат реалистична представа къде се намират на икономическата карта... Още си мислят че сме нещо, като по времето на социализма, когата сме били около 20-цата на развитите държави и някой се е съобразявал с нас
15
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ае май те го тоя завод колко мизерия , мръсотия , смрад и тонове *** ще оставя ... мани го там в анадола да мърси.
14
3
 
13
 
! Отговори
wefcd преди 4 години
Вчера за Ауди Къп играха Фенербахче...къде са турците, къде сме ние...Ние сме встрани, никой не ни бори за нищо...обикновени потребители. Ако българиски отбор от ефбет лига, беше поканен да играе на турнир в Германия, можеше и да построят тука завод
13
5
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Асфалто Риос каза че завода ще е в Турция -но това ще стане в 1477 епизод
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберасткия плазмодий се прави на луд пред електората, а е уведомен със сигурност преди месеци за избора в Турция !
11
4
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
АКО Volkswagen отвори завод в БГ лично депутатите ще напуснат депутатстването и в помощ на великият инвеститор ще почнат работа там - понеже заплатите ще са по големи от депутатските а и 5000 прасе-та търтеи пардон-работници трудно се намират))хахахахаха