След взрива в Русия – засечено е изтичане на радиация

Около 12 часа, властите в Северодвинск са засекли повишаване на нивата
8 авг 2019 17:45, Нели Христова
53
След взрива в Русия – засечено е изтичане на радиация
Снимка: Reuters

Кратък скок в нивата на радиацията бе засечен, след като реактивен двигател с течно гориво се взриви на полигон в Русия и отне живота на двама души.

Още по темата

Веднага след инцидента, Министерството на отбраната на Русия заяви, че няма изпускане на радиация или токсични вещества след взрива. Но говорителят на властите в община Северодвинск, Ксения Юдина, заяви пред ТАСС, че е било засечено повишаване на радиационните нива в града около 12 часа.

По-късно, властите обявиха, че нивата са се нормализирали.

По данни на Министерството на отбраната, ранените са били шест, двама от тях умират от раните си по-късно в болницата.

Инцидентът се случва само два дни, след като 16 500 души бяха принудени да напуснат домовете си след пожар и взривове във военни складове в Сибир. Загина един човек, а ранените са 13.

Градовете около военната база, където е избухнал реактивният двигател, няма да бъдат евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ще ни изтроват.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"БобиНа теб явно много ти е много развинтена фантазията, но няма такава радиовълна способна да убие птица."Радио вълната а и светлината като преминава през атмосферата губи мощност/интензитед с увеличаване на разстоянието по логаритмичен закон.Гражданските радари виждат на 50-150кмВоенните радари особенно тези по-специалните - за ПРО защита(2000 и повече км) и ЗАДХОРИЗОНТНИТЕ(600-800км обсег) са много ама много мощни устройстваИ да убиват птици като стой та гледай
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В базата където е станал инцидента гори военен кораб. Двинския залив е затворен временно. Явно е стала голяма беля но ни пускат информация на порции.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, то и за радиацията в америка пак Русия ще им е виновна.Някой да е очаквал нещо друга да кажат американците?
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиНа теб явно много ти е много развинтена фантазията, но няма такава радиовълна способна да убие птица.
31
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 4 години
На всички е ясно, че това, което се е взривило, не е просто двигател. На каченото видео се вижда, че пораженията са на километри от мястото на взрива. Каквото и да е гръмнало, сериозен фойерверк е направило
30
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"И какво общо има реактивен двигател с повишен радиационен фон, ми е безкрайно интересно? Аман от простовати списвачи, това не е журналистика, а свободни съчинения."има инцидентЗа навигация на спасителни и ВИП хеликоптери(Шапкарите не се движат с джипове) се пуска Радилокатор или маякТези устройства са доста мощни и могат да взаимодействат с класическите Гайгерови Броячи - последните отчитат радиацияПП птица влетяла в лъча на някой мощен военен РАДАР умира на място(във въздуха)
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При учение или при занятие на учение. Всичко е възможно. И се приемат за нормално щети и жертви. Те се покриват от държавния бюджет. Държавата ще плати за жертвите.
28
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби много ни успокои, сега може спокойно да похапваме зеленчуци които не излъчват алфа лъчение. Тъкмо ще са по-големи и по-вкусни."Продължаваш "ЕКСПЕРТЕ" ДА СЕ ПРАВИШ НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА1. 99.99% от всички радиоактивни изотопи получаващи се при ядрен взрив или в ядрен реактор са ПРАКТИЧЕСКИ ТОКСИЧНИ като химически елементи. Практически ако се нагълташ с подобна гадост ще се отровиш много по-бързо от колкото ще се облъчиш!2. НО дори СВРЪХ МИЗЕРНО КОЛИЧЕСТВО ИЗОТОПИ те ОБЛЪЧВА
27
8
 
4
 
! Отговори
Рик преди 4 години
,живееш в БГ? Забрави ли за вашите цистерни?Какво те засяга Русия?Нито един руснак не се занимава с българите,а вие все пишите...!Край няма
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво общо има реактивен двигател с повишен радиационен фон, ми е безкрайно интересно? Аман от простовати списвачи, това не е журналистика, а свободни съчинения.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби много ни успокои, сега може спокойно да похапваме зеленчуци които не излъчват алфа лъчение. Тъкмо ще са по-големи и по-вкусни.
24
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Въпроса е на кой да вярваш, на официалните руски власти или на Гайгер-мюлеровия брояч"За това и казах че Гайгер-мюлеровия брояч може лесно да се измами. Военните масово ползват такива уреди, но Химически войски имат и специализирани. Тези уреди показват какъв тип е лъчението.Пример машина минава през заразен терен - винаги има Гама лъчение, но ако има Алфа лъчение е МНОГО ЛОШО в сравнение с БЕТА или само ГАМААлфа означава ВИНАГИ ХИМИЧЕСКО ЗАРАЗЯВАНЕ С РАДИАКТИВНИ ИЗОТОПИ
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има инциденти и това е нормално.Русия трябва да е добре въорежена илеко да спечели война с американскитебандюги. Какво си мислят българските?
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажете нещо за дивият запад, за каубойците. Не ни занимавайте с нашая лобимая мать. Там все в порядки, там наш рай.Нищо лошо за Русия - чувате ли!
21
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименЕх ЕКСПЕРТЕ ПАК И ОТНОВО СЕ ХВАНА ЗА НАЙ-МАЛОВАЖНАТА ЧАСТ ОТ ТОВА КОЕТО КАЗАХЕТО ТИ ВАЖНАТА ЧАСТ"тази радиация с еднакъв процент вероятност ...""Ако има ХИМИЧЕСКО ЗАРАЗЯВАНЕ С РАДИОАКТИВНИ ИЗОТОПИ - ГАДОСТ!!!!!"
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е на кой да вярваш, на официалните руски власти или на Гайгер-мюлеровия брояч
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са новините за американскитебандюги?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може да изпържи разстенията от реколтата или обратното да изпържи вредителите С КОЕТО ПОЛУЧАВАШ ПО-ДОБРА РЕКОЛТА
17
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби може научно да обясни, как от радиацията земеделската реколта се увеличава многократно!"Говориш ГЛУПОСТИ И НЕБИВАЛИЦИ НА ТЪРКАЛЕТА1. ако имаме по някаква причина постоянен ГАМА фон надвишаващ нормалните се взима решение за ДА/НЕ евакуация на населениетотази радиация с еднакъв процент вероятност може да изпържи разстенията от реколтата или обратното да изпържи вредителите с което получаваш по-добра реколта2. Ако има ХИМИЧЕСКО ЗАРАЗЯВАНЕ С РАДИОАКТИВНИ ИЗОТОПИ - ГАДОСТ!!!!!