След взрива в Русия – засечено е изтичане на радиация

Около 12 часа, властите в Северодвинск са засекли повишаване на нивата
8 авг 2019 17:45, Нели Христова
53
След взрива в Русия – засечено е изтичане на радиация
Снимка: Reuters

Кратък скок в нивата на радиацията бе засечен, след като реактивен двигател с течно гориво се взриви на полигон в Русия и отне живота на двама души.

Още по темата

Веднага след инцидента, Министерството на отбраната на Русия заяви, че няма изпускане на радиация или токсични вещества след взрива. Но говорителят на властите в община Северодвинск, Ксения Юдина, заяви пред ТАСС, че е било засечено повишаване на радиационните нива в града около 12 часа.

По-късно, властите обявиха, че нивата са се нормализирали.

По данни на Министерството на отбраната, ранените са били шест, двама от тях умират от раните си по-късно в болницата.

Инцидентът се случва само два дни, след като 16 500 души бяха принудени да напуснат домовете си след пожар и взривове във военни складове в Сибир. Загина един човек, а ранените са 13.

Градовете около военната база, където е избухнал реактивният двигател, няма да бъдат евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби може научно да обясни, как от радиацията земеделската реколта се увеличава многократно!
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се е взривил нито ядрен, нито рееактивен, а безмоторен самолет. Тези лъжи ги пуска Шорош за да настрои западът срещу Русия. И дори няма загинали, а леко препили с Боярешник, които до два дена ще се възстановят. Ей Аман от хамериканска пропаганда. Вместо да си гледат убийствата те търсят под вола теле.Мога да кажа, че дори протести не е имало, а паради в подкрепа на Путин. Вие краварите гледайте малко руска телевизия, там всичко е обяснено.Написано с голям сарказъм. Браво!
14
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
ЕХ ЕКСПЕРТИИИРазбирате ли какво означава термина "ИЗТИЧАНЕ НА РАДИАЦИЯ"1. НЕЩО ИЗЛЪЧВА АЛФА ЧАСТИЦИ - Водородни или хелиеви ядра или протони (2-5см в атмосфера)2. НЕЩО излъчва БЕТА ЧАСТИЦИ - Електрони (15см в атмосфера)3. НЕЩО ИЗЛЪЧВА ГАМА ЛЪЧЕНИЕ - Ренгеново и ултравиолетово лъчение (до стотици километри)4. НЕЩО изхвърля РАДИОАКТИВНА МАТЕРИЯ(примерно Цезии 137) която след определено от изотопа време се разпада/превръща в стабилен изотоп като излъчва РАДИАЦИЯ(Алфа/Бета/Гама)
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееее аман от тея руски некадърници бееее
12
12
 
6
 
! Отговори
БРЕХ, ТИ ДА ВИДИШ преди 4 години
ХОРАТА ПРАВЯТ ЯДРЕНИ ДВИГАТЕЛИ а не компоти.А сакътлъци стават винаги когато се пробва нещо ново.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди месеци стана пожар в руска атомна подводница и доста войници станаха на прах за секунди.Днес пак взрив и радиация.Тези руснаци отровиха целия свят.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължават да ни тровят тия!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според руските медии експлозията е станала на полигона за изпитания на балистични ракети за подводни лодки край Северодвинск. Пострадали са 15 души, петима в много тежко състояние, един загинал.
8
5
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Спокойно дее..не се пали...всички вярваме изцело на информацията предоставена от Кремъл.Няма изтичане на радиация..нямало е дори взрив. Имало е може би...но полезен за руския народ...и с цел тренировка...срещу всички зли сили, които искат да нападнат...скапаната ви, миришеща на водка матюшка.
7
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Как се повишава временно радиационния фон?Гражданските уреди за измерване на радиация са от класическия тип. Контейнер с някакъв газ като през него премине някакво лъчение от газовата молекула се избива електрон който попада в регистратора а след това определен електронен елемент възстановява кохерентноста на детектиращия газ. Въпросното прищракване на уредитеСамо че тези уреди реагират и на облъчване от РАДАРПросто За спасителните хеликоптери Военните пускат РАДАР за навигацияДостатъчно е
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се е взривил нито ядрен, нито рееактивен, а безмоторен самолет. Тези лъжи ги пуска Шорош за да настрои западът срещу Русия. И дори няма загинали, а леко препили с Боярешник, които до два дена ще се възстановят. Ей Аман от хамериканска пропаганда. Вместо да си гледат убийствата те търсят под вола теле.Мога да кажа, че дори протести не е имало, а паради в подкрепа на Путин. Вие краварите гледайте малко руска телевизия, там всичко е обяснено.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От къде всъщност е дошла радиацията? Не става ясно. Пак крият нещо тези. Ама рано или късно винаги им излизат кирливите ризи.
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да стане от това естество Русия няма история да казва истината когато става въпрос за изпускане н радияция.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия пак почнаха със старите лафове - радиация няма ,но нивото и е нормално.
2
6
 
15
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Явно двигателя не е реактивен , а атомен.Тия пак са измислили някоя дивотия.
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат спиране тея маймуниии :(