Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"

Членът, по който е задържан, е за шпионаж
Обновена: 9 сеп 2019 16:28 | 9 сеп 2019 16:28,
318
Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"
Снимка: pixaBay

Отведоха за разпит бившия главен редактор на вестник „Дума” - Юрий Борисов. Той е обвинен в шпионаж, пише "Дума". Журналистът сега е един от секретарите на националното движение "Русофили".

Той е бил отведен от дома си в белезници рано сутринта на 9 септември за разпит в спецпрокурата . От връченото определение за обиск ставало ясно, че Борисов е задържан заради образувано през юли дело.

Членът, по който е задържан, гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа съпругата му.

За разпити са били привикани още зам.-председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

По неофициална информация в офисите и в дома на председателя на "Русофили" Николай Малинов и съпруга му също се извършват обиски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
5
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Бойко Борисов се самоунищожи с тази си *** акция срещу журналистите - свободата на словото на медиите в БГ! Чака се подробно обяснение!
230
8
 
6
 
! Отговори
♔ преди 4 години
Отлично, позравления за успешната акция! Една клетка туширана. Всички русофили са спящи партзани, чакащи сигнала пак да грабят, пак да убиват, пак да фалират държавата. България трябва да е като монархия, да разреши робството, и всичките русофили да бъдат в принудителен труд. Англия могат да ни помогнат да се справим с тях, да се освободим. Турция е добре защото е нямало комунизъм и са запазили занаятчииницте, векове опит, а България 1944 от нулата, 1989 от нулата, ако се дадем пак от нулата.
229
12
 
8
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Браво, най-накрая ги подеха продажните копейкаджий. По 15 години строга каторга да дялкат камъни в Белене, пък после да видим дали няма да заобичат демокрацията.
228
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще настаним Кирчо Добрев при Баневи?
227
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименама тоя не казаха за какво са го хванали... Някой знае ли или да предполагам?
226
11
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Мачкай Бойко, крайно време е да се разпертушинят руските ***. Като няма лустрация сега трябва един по един да се трепят другарете.
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкоз много руски и турски шпиони, един хванат само си е прах в очите !
224
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подсетихте ме... Какво стана с Оня, дето казаха, че бил дал на Турция списъците с българските разузнавачи? Дали го разпитваха в службите или си направи парийче?Всъщност Кой се занимаваше с всичко Това?
223
2
 
4
 
! Отговори
Кино с Лента преди 4 години
Леле, вие сте чели само съветски романчета за разузнавачи, за да имате "хастар", после сте гледали само американски филмчета с мнооооого стрелба и прехващане на МиГ21 от ФОРД 4х4 и накрая, за капак - турски сериали за да ви избива на сълзи!Абе що не пишете за което ви се плаща БЕ! Я веднага да почнете, че после $ нема!
222
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между журналист и шпионин манипулатор разликата е много тънка, но я има. Трябва да се следят писанията му и да се бие през устата за най-малката лъжа. В крайна сметка правдата е на наша страна, руските лакеи стъпват на полуистини и гнили опорни точки.
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски шпионин е рус, светли очи, не носи мустаци, пие яко водка, издържа на бой. Но на работа не може, да издържа няма опит.
220
1
 
3
 
! Отговори
hubav chlen !!! преди 4 години
...zadavate li si vaprosa obache ,zashto se prilaga izbiratelno ! Spored men po tozi chlen bi triabvalo da se podvede cialata GERB-erska partia ,pravitelstvo ...nachelo s "doktoranta " I vsichki dokopvali se do realna vlast sled izvaneto na demonokratciata !!!
219
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юрий Борисов е чист косъм след проверката на ДАНС!
218
7
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Опит за сплашване като с оная женица кметицата,така оперира цървуло-фашизоидната герберска мафия!Ако някой отговаря на дефиницията на шпионин то това са всички атлантици!
217
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилни действия на прокуратурата.
216
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Външно не прилича на руски шпионин. Руснак с мустаци не е чист руснак. Значи е вербуван. Други се правят , че много обичат Русия и Путин . Но се правят защото има келепир. Спрели келепира няма обич към Русия.
215
1
 
0
 
! Отговори
до Габриела Джекова преди 4 години
Този Николай Малинов омъжен ли е или женен .Не бързай като пишеш или по принцип не ви се полу4ава .
214
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам представа кой е шпионин и дали, утре прокуратурата ще има пресконференция...съветвам обаче да напишете в Гугъла "Разследват втори агент на Германия за шпионаж в полза на САЩ" .... и се замислете колко от нашите "герой" се гордеят с грамоти от ЦРУ и други подобни абвиатури.... С това обвинение може да се отвори "кутията на пандора" ...... и да няма места в "Софийският затвор"..... Прочетете какво пише в закона ....няма думата "партнъори"....или Русия...
213
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Открития единствен шпионин излезе фалшив. Пуснаха го.ДАНС продължава да работи по задачата.
212
8
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Това е фашизъм!Атлантическият съвет са на хранилка на пентагона а вместо това арестуват русофили!Герб са за народен съд ,не ни предизвиквайте пак и американските ви окупаторски бодигарди няма да ви спасят ,чашата на изкуствено разпалената и финансирана от ФАЩ русофобия преля!Вие натовците нтресли ни чужда армия сте предателите и шпиони!