Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"

Членът, по който е задържан, е за шпионаж
Обновена: 9 сеп 2019 16:28 | 9 сеп 2019 16:28,
318
Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"
Снимка: pixaBay

Отведоха за разпит бившия главен редактор на вестник „Дума” - Юрий Борисов. Той е обвинен в шпионаж, пише "Дума". Журналистът сега е един от секретарите на националното движение "Русофили".

Той е бил отведен от дома си в белезници рано сутринта на 9 септември за разпит в спецпрокурата . От връченото определение за обиск ставало ясно, че Борисов е задържан заради образувано през юли дело.

Членът, по който е задържан, гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа съпругата му.

За разпити са били привикани още зам.-председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

По неофициална информация в офисите и в дома на председателя на "Русофили" Николай Малинов и съпруга му също се извършват обиски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
4
 
13
 
! Отговори
Ахаа преди 4 години
Освободиха го, сега следват делата.А че ще ни дават по световните медии в негативен план, ще ни дават.Че ще цъфнем като поредната диктатура по посолствата, ще цъфнем.Евалла, Ашколсум, и то преди избори.
210
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога го хванаха , кога го пуснаха. Значи не е бил шпионин. Натопен е бил. Така излиза Няма руски шпиони в България.
209
1
 
3
 
! Отговори
КАТ преди 4 години
НЕ ПИШЕТЕ в ИНЕТа, КОГАТО СТЕ ПИЛИ!(Е,а ако се чувствате орел - то друга работа ;)
208
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега бяхме между Гана и Хондурас по свобода на словото , твърдо обаче гоним Северна Корея по този показател.Нали не се чудите , че нито сме в Шенген , нито може да влезем в САЩ без визи .
207
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен, дето написа: "само монархия ще ни спаси..."Пак ли за 800 дни? Или някой има идея кой да е цар? Вероятно тоя шушон се самопредлага?Още ли не сте наясно, че европейската монархия е първата известна на историята форма на междудържавна организирана престъпност? Или гледате много турски сериали?
206
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички червени *** в конски вагони и фрейт за Сибир да цепят камъни и осмислят съществуването си, къш! мирси
205
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само монархия ще ни спаси от наглите руснаци.обърнаха UK , та нас ли...
204
2
 
11
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Аз заповядах на Гештапото този арест. Целта ми е *** да подкрепят на втори тур крадливото Данче, пък след изборите ще се разправя и с тях.
203
4
 
6
 
! Отговори
Дедо ви преди 4 години
До ДоволенМного си прав. Всички т.н. "русофили", "русофоби", "Руси... всякакви" и т.н. неграмотници, гледащи щастливо и крещящи лозунгите на избрания "вожд" са обектите, към които е насочена тая сценка с ареста на тоя някакъв човечец. Е, някои от изявяващите се тук не трябва да пият повече от 50 гр. алкохол, че почва да им личи по простотията им, която не може да бъде скрита с никакви партийни лозунги. На едни други профани пък им плащат за да тролят тук. Простащината е като силен вятър ...
202
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига вече комунистите са смятали България за бащиния.време е малко да не поразхвъля наглото руско котило.
201
3
 
5
 
! Отговори
TT преди 4 години
след Русофили да се готви института ""Иван Хаджийски"" там нещата също ще са много интересни...
200
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборно ГЕРБ къса демонстративно с русофилството с тайната надежда че недолюбващите Русия ще гласуват за ГЕРБ вместо за кандидата на десницата който се закани да премахне съветските тотеми от Борисовата градина. След изборите всичко ще си бъде както до сега.
199
6
 
22
 
! Отговори
Понеже преди 4 години
Се справиха с корупцията,престъпността,убийствата,почнаха да арестуват шпиони.И то руски.Пълен цирк.
198
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разчистването на сметки на политическата клика, която е на власт с тази с друга политическа ориентация е част от традиционните български политически практики. Винаги е било така.
197
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите са национални предатели. точка. мирси
196
1
 
17
 
! Отговори
Дедо ти преди 4 години
Някой прави реклама на една определена партия с тоя цирк. Толкова е тъпо, че чак е гнусно. Като ви казвам, че партиите са форма на организираната престъпност, що не ми вярвате?!
195
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да говорим за бъдещето, защото такова няма. Поне в следващите 10 години състоянието ще е без никаква промяна.Циркът е излишен.
194
3
 
15
 
! Отговори
Копринкоф преди 4 години
Ханс Зайдел фондация финансира създаването на герб.Даже боко се хвалеше,че още им превеждат мъни.Това ако не е шпионаж,здраве му кажи.Защото едното е само движение с културни мероприятия,а другото управлява и краде.
193
3
 
16
 
! Отговори
До 211 преди 4 години
И как Англия ни е освободила като е била съюзник на османската империя и ги е въоръжавала и зсщитавала зверствата и оред света ?
192
3
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 203 АнонименИ Волтер е съмнитерен и недоизказан ! При демокрацията има дискусия / аргументите на масата/, решение което печели най-много гласували за него! Страхът е нещо чуждо за демокрацията! пп. ББ насажда страх! ББ е твърде далеч от онова което е демократично!