HP съкращава 9000 души, трябва да спести $1 млрд.

Компанията има 55 000 служители
4 окт 2019 18:00,
6
HP съкращава 9000 души, трябва да спести $1 млрд.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Технологичната компания HP съкращава 16% от работната си сила като част от цялостно преструктуриране, чиято цел е да намали разходите и да увеличи ръста на продажбите, съобщава Bloomberg.

Още по темата

Гигантът за персонални компютри посочи, че ще съкрати между 7 и 9 хил. работни позиции. Прогнозите са, че това ще му помогне да спести около 1 млрд. долара до края на фискалната 2022 г., посочи в изявление в петък базираната в Калифорния компания.

HP има 55 хил. служители към миналата година, когато компанията последно обяви данните публично.

От HP заявиха, че очакват печалбата, без разходите за преструктуриране и други цели, да бъде между 2,22 и 2,32 долара на акция през фискалната 2020 г. Консенсусните прогнози на анализатори са за 2,23 долара на акция според данни, сравнени от Bloomberg.

Повече подробности четете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НеРаботи
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Да, ама не остават на улицата, защото имат от 3 до 6 месеца северънс пей, и в техният случай, това ще се случва поетапно, а има и обезщетени за безработица, който са на базата на последните то доходи.А какъв е другият вариант? Да останат на работа за по 3-4 години, след което ВСИЧКИ да останат безработни?!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде не пише че съкратените ще са от БГ. кой знае от кои държави ще са повсеместно. нищо конкретно
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При капитализма няма нищо сигурно. 9,000 човека отиват на улицата както направиха нашите пишман капиталисти през 90-те години. Но при нас бяха милиони които останаха без препитание, и от тогава само затъваме. Ако не са гейските мангизи и асфалт Паша щеше да гледа умно.
2
1
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Малко ми плащат в уолтопия. Толкова хубаво си изкарах когато НР беше активна и имах служебен автомобил чисто нова дачия от висок клас,служебен телефон с неограничен лимит.....намаления в хотелите по черноморието и красивите каки......имах спестени пари......кеф...
1
2
 
10
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 4 години
Еех,любимата ми компания хлопна кепенци в БГ и ся трябва да се гърбя в уолтопия...