След "Томас Кук" фалит и у нас – "Астрал Холидейз" спира работа

Компанията прекратява дейността си от днес
37
След "Томас Кук" фалит и у нас – "Астрал Холидейз" спира работа
Снимка: Pixabay

След британският туроператор Thomas Cook, който прекрати дейността си на 23 септември, налице е и първият фалит в туристическия сектор у нас, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

"С огромно съжаление и разочарование искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност на "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите". Това гласи съобщението на интернет страницата на туристическата компания.

От Астрал Холидейз съобщават, че са предприели всички необходими мерки и са изпълнили всички свои задължения във връзка със Закона за туризма, като от компанията имат сключена застраховка с ЗК "Уника".

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, които в момента се намират зад границата, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

Още икономически новини четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добра новина! Турските ментета в България започнаха да гърмят едно след друго!
10
4
 
40
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 4 години
Новото време и новите онлайн резервационни системи са директно насочени към клиента и убиват туристическите агенции които познаваме от 20 век . Старото отстъпва място на новото. Пазарно еволюционни механизми. По същия начин индустрялната револяция е докарала до фалит всички занаячии по целия свят едно време. През последните 20 години надценката на туристическите пакети в агенциите падаше постоянно, а разходите за реклама се увеличават постоянно. Ще има и други фалити на големи агенции неизбежно
9
2
 
34
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Не е смешно това е само началото,много хора ще останат без работа,идват тежки времена.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да обявим 6-месечен национален траур. Такава драма не е имало от смърта на Брежнев.
7
8
 
10
 
! Отговори
Жалко преди 4 години
Много лошо,беше добра компания с нея пътувах в Турция много години и всичко беше наред.Тея ли.бани Англичани трябва да бъдат наказвани....
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
време е момчетата с дебели вратове по Черноморието да усетят малко жегата
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със 700 хиляди лимит по застраховката си за отговорност, на клиентите ще се покрият едва ли повече от 10% от заплатените турстически пакети.Министерството на туризма за пореден път показва пълното си безхаберие,неадекватност и неглижиране на проблема със застраховките при фалит и тяхната неадекватна и противоречаща със закона за туризма лимитарана отговорност!Жалко за провалените мечти .
4
0
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Мирьо Очите вече е събрал групичката и ще ходи в Лондон да си събира парите които му дължат ... па те нека викат че нямали договор
3
3
 
29
 
! Отговори
Кви пет лева преди 4 години
Да не са създадени да трупат пари настрана? Някой ги е източил и сега е удобно да спусне кепенците. Нали не смяташ, че са работили на загуба?
2
6
 
42
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Аз да попитам - как пък за 24 години не успяха да съберат некой лев настрана за лоши моменти.Мечката за това е мечка - защото събира мазнини за зимата.А тия - 24 години на пазара и немат нищо.
1
2
 
50
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Кой е на ред да фалира след Астрал холидейз?