14 са днешните цивилни жертви на турската офанзива в Сирия

ООН: Над 130 000 души били принудени да напуснат домовете си
13 окт 2019 15:36, Анисия Иванова
53
14 са днешните цивилни жертви на турската офанзива в Сирия
Снимка: БТА

Най-малко 14 цивилни са били убити днес при бомбардировки и обстрел в Северна Сирия, където турски сили и техни сирийски съюзници провеждат офанзива срещу кюрдската милиция, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес.

Сред жертвите има петима души, които пътували в кола по път близо до Айн Асса, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека. Протурски бунтовници са открили огън по автомобила.

Над 130 000 души са били принудени да напуснат домовете си в селските райони край градовете Рас ал Айн и Тал Абияд в североизточна Сирия, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки информация на ООН.

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси съобщи в изявление, че заедно с други хуманитарни агенции е направила оценка, че до 400 000 мирни жители, намиращи се в зоната на сирийския конфликт, може да имат нужда от помощ и защита.

Повечето от 130-те хиляди, принудени да напуснат домовете си, са намерили подслон в домовете на роднини или местни жители. Все повече обаче пристигат и в колективните центрове за настаняване в градовете Хасака и Ракка. В Ракка се подготвят 33 центрове, които да ги приемат, като за тази цел се използват и някои училища.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
13 преди 4 години
Хората на Асад са надупчили микробус с наркотрафиканти от Кюрдската Работническа Партия. Цената на тревата в ЕС ще скочи много, затова се вдига толкова шум, 80% в ЕС взимат наркотици и операцията ще ги удари по джоба. Сирийския център за наблюдение на правата на човека, първо не е в Сирия. Второ не е център, а се води от един човек. Един единствен грантаджия, който има карт бланш да пише каквото си иска. Това което е написал властите в ЕС са задължени да повтарят. Ето това вече е анархия.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите имат ли нужда от оръжие? САЩ ще купят ли за техните хранени хора бг муниции?
17
4
 
14
 
! Отговори
Резил преди 4 години
А защо не споменавате колко са жертвите (цивилни турци) от вчера след като мирниъе сирийци, така както ги наричате вие, бомбардираха турско селище без значение къде пада бомбата. Колко деца убиха вчера?
16
7
 
5
 
! Отговори
SS до [#15] Анонимен преди 4 години
не само атентатите. Трябва и някоя и друга малка ракетка-дронче да се стоварят някъде в стамбул - и турската офанзива ще приключи. Иранците и Хизбула/Хамас имат такива колкото щеш и могат да услужат... След което, ердодхана ще го одерат жив самите турки :)
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Включиха брояча на жертви в Сирия. Такъв брояч нямаше през 8-те години война в Сирия, предизвикана от Западна Европа и САЩ. Колко са общите жертви?
14
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, русофилите са по-турци и от турците, като трябва да защитават престъпленията на аркадаша на Путин - Ердоган !
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- "Протурски бунтовници са открили огън по автомобила" - Кюрдски бойци от съпротивата са открили огън по автомобила Въпрос с повишена трудност:Кои от тях са терористите !
12
3
 
2
 
! Отговори
Румен до 12 преди 4 години
Пич,къде си учил правописа? Само неграмотна злоба бълваш
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяха позатихнали атентатите в Турция, но със сигурност пак ще заместят.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над половин милион хора загонаха за осем години никой пръста си не мръдна!А сега само зада защитят терористите пропагандата в пълна сила палячовци
9
5
 
16
 
! Отговори
Турция преди 4 години
Цивилните убити са турски граждани , подчертайте малко тези неща.Преди да напишете коментари прочетете малко и се поинтересувайте малко какво и защо..Има хвърлени над 500 ракетни бомби от терористите към Турските села и градове около границата от които загинаха над 30 цивилни турски граждани..Европа и Щатите само отдалеч гледат и опитват да контролират всчичко..Но сега емалко по разлино когато отсреща нямат неграмотни и слаби държави лесни за манипулация и натиск...
8
5
 
17
 
! Отговори
Salim преди 4 години
Защо опитвате да манипулирате хората? Покажете в момента Тел Абйад. Конвой от коли с турски знамена, ликуващи Освобождението си от кюрдската марксистка терористична групировка. Къде е тази новина?
7
2
 
9
 
! Отговори
ф-16 преди 4 години
АБЕ НЯКОЙ ДАЛИ ЩЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ СЕ СЪЗДАВА КАТАЛУНСКА ДЪРЖАВА СВОБОДА ЗА КАТАЛУНИСТАН ДОЛУ ИСПАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ООН ДА НАЛОЖИ САНКЦИИ НА ИСПАНИЯ
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците нападат с редовна армия ама си водят и башибозук разни въстанници да им се водят на тях цивилните жертви..... изпитана тактика от векове
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо, що е време пред нас е. Ще станат и повече и ще има големи хвалби.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега свободният свят ще се надигне срещу турция защото ердоган не дава да се създаде втори израелсамо лъжи по медиите. тези курди искат да разцепят сирия.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според неправителствена организация, цитирана от Франс прес" ???. Коя е тази организация, как се казва. Къде е седалището и, адрес, телефон за връзка? Каква е дейността и?
2
1
 
7
 
! Отговори
info.info преди 4 години
Бахамите щели да върнат помощта от 1 мил. долара на ООН дадена за щетите от урагана Дориан, защото най-влиятелната и бездействаща организация в света няма пари за заплати за ноември месец.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според неправителствена организация". Ах тези организации. Как винаги добре се цитират от западни медии когато имат изгода. Иначе пълна мъгла...