Задържаха двама, пребили две пенсионерки за 40 лева

Инцидентът е станал в плевенското село Бохот
14 окт 2019 13:55, Красимир Ангелов
18
Задържаха двама, пребили две пенсионерки за 40 лева
Снимка: Pixabay

Полицията в Плевен задържа двама младежи за нанесен побой и извършен грабеж на две жени в плевенско село, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 10 октомври в полицията е получен сигнал за нанесен побой на две жени от село Бохот. Незабавно на местопрестъплението са изпратени полицейски служители.

Установено е, че пострадалите – две жени на 78 и 71 г., са нападнати от маскиран, който разбил входната врата на къщата им. След заплахи и побой грабителят отнел 40 лева и избягал.

Потърпевшите са прегледани в ЦСМП-Плевен, където е установено, че са с охлузни рани, без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. Уведомен дежурен прокурор.

От извършените оперативни действия са установени извършителите на деянието - 20-годишен мъж от селото и 19-годишен младеж от Плевен. На лицата са повдигнати обвинения и с постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ареста към затвора Плевен за срок до 72 часа.

Продължава работата по документиране на престъпното деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
евроатлантически ценности мадеин бг
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако стане тук в Гърция тия ще си проклинат и майчиното мляко. Още при ареста полицаите ще ги направят разногледи. За по нататъка сами може да се сетите като ги вкарат в подземието. Ако оцелеят до издаване на присъдата това щее някаква случайност. Най често такива ги обявават за убити по време на бягство. Затова в Гърция няма да чуете за нападнати стари хора. Но тук имат държава и политици които не са мутри.
9
1
 
13
 
! Отговори
Полицай номер 1 преди 4 години
Спокойно народе, всичко е под контрол. Лицата са установени. Установено е също че няма никакво пребиване, а има леко ожулване на част от кожата на пенсионерките. Това не е телесна повреда, така не не може да бъдат съдени за побоя. Отнетите суми са само 40 лева, и така се води като нищожна щета. Лицата са с добро съдебно минало, съседите казаха че са много добри деца и винаги поздравяват. Попитахме ги, и те казаха че повече няма да правят така. Делото е закрито.
8
2
 
16
 
! Отговори
ТТТТ преди 4 години
Тия ни убиват, пребиват, ограбват,изнасилват ежедневно , а ония Борисов си трае с години никакви мерки не взима! Но за децата на ромите три дни се обеснява по телевизията!!!!! Страшен предател е тоя
7
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 4 Ами те от къде да знаят че имат само 40 лв.?Мислили са че са от онези с парите от балконите.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма такава държава
5
3
 
21
 
! Отговори
българин преди 4 години
Боко , чуваш ли , заради тормоза и издевателствата над беззащитните хорица по селата , ще изгубиш - първо в София и големите градове , а след това- навсякъде !!!!! Герберастки кръвопийци , озаптете *** си електорат !!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
до3 преди 4 години
До +-Чува се ехо като говориш!Имам 3 въпроса:С какво ще платят, при положение че са извършили грабеж за 40 лв?!?Кои роми подкупват "лошите" българи, при положение, че обикновено въртят едни 20 лева??
3
4
 
19
 
! Отговори
+- преди 4 години
Сега полицията и прокурора да си свършат работата,а не да взимат пари и да ги оставят на свобода с условна присъда.А след това пак ромите са виновниче българите не си вършат рабоата и се продават.Не е виновен който яде баницата ,а този.... . Само тъй може да се спре престъпността,а не да се продават..... .
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е грабежа да се ДОКУМЕНТИРА!Другото е бял кахър!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този, който е от селото, трябва да получи по-висока присъда.