Стачката в Луфтханза продължава до полунощ

Кабинният персонал ще стачкува цял ден
20 окт 2019 13:24, Александър Попов
3
Стачката в Луфтханза продължава до полунощ
Снимка: Reuters

Синдикатът на германските стюарди и стюардеси УФО (UFO) съобщи днес, че кабинният персонал на подразделенията на германския авиопревозвач Луфтханза ще стачкуват днес цял ден заради заплатите и пенсиите си, предаде Ройтерс.

Подразделенията Germanwings, Eurowings, Lufthansa CityLine и SunExpress първоначално щяха да стачкуват от 6.00 до 12.00 часа българско време, но профсъюзът днес посочи в изявление, че протестните действия ще продължат до полунощ.

Още по темата
Говорител на Луфтханза каза, че стачката е незаконна, тъй като статутът на УФО като преговарящ от името на кабинния персонал е под въпрос.

В петък Луфтханза предложи на кабинния персонал увеличение на заплатата с 2 процента, което накара профсъюза да отмени планираната стачка в компанията майка на летищата Франкфурт и Мюнхен.

Трудовият спор обаче се задълбочи, след като УФО установи, че предложението не съдържа отстъпки по условията за наемане на работа и разходите.

Профсъюзът на стюардите и стюардесите от месеци води съдебна битка с авиокомпанията за законовия си статут. Според Луфтханза новото ръководство на УФО, което пое управлението по-рано тази година, не е избрано съобразно законовите изисквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Луфтханза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Анонименда не говорим пък на какви цени возят
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия па шо искат?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия мьрзеливци от ЛХ взимат големи заплати а никакъв сървис и само отменят полети или закъсняват. Уиз аър са 10 пъти по-добри.