Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР

Идеята за въвеждането й у нас е на Кирил Домусчиев
15 дек 2019 13:51,
191
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

Още по темата

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде bTV.

Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука един правилно е отбелязал - защо е нужна ВАР, като телевизиите могат да вършат същата работа. То пак същото. Само излишни разходи.
87
1
 
17
 
! Отговори
se преди 4 години
WAР трябва да има само при мачовете на Лудогорец и на националния стадион.Ще се види веднага каква е класата на отбора защото съдиите няма да могат да свирят срещу опонентите.Ако имаше WAR титлите на Лудогорец щяха да са само три.Колкото до това кой да плати системата то естествено само клубовете.На националния стадион е грижа на държавата.
86
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдигнете данъка на тези,които получават повече от 10 000 лева и не грабете от бедните за сини,зелени и пембени зони!И привелигерованите си върнете картите за безплатно паркиране в тези зони!Всичко трупате на гърба на бедняка,да ви пълни гушите!Минимналните пенсии да се вдигнат на 500 лева,а минималните заплати на 1000 лева!
85
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЖЕ,КАКЪВ ИНТЕУЕКТУАУЕЦ!!!
84
0
 
17
 
! Отговори
тцтцтц преди 4 години
Клубовете да извадят пари . Остава и за ВАР да дерат хората
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами данъкоплатците да решат още как е възможно 4.7 милиарда лева за здравеопазване и хора все още доплащат за лечение
82
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Киро Гела щял да плати подводниците - за да пренася футболисти от чужди континенти примерно Бразилия Европа)) пък и друго може да пренася -нали е АЛЧНЯК!!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Руските служби си търсят 1 милиард от Бойко и Пеевски... Страх тресе управляващите...""Шпиони на ГЕРБ източиха телевизията на БСП... Задигнаха 5 млн. лв. и ги дадоха на Бойко... Оставиха работещите без заплати...""Георги Марков: Деница Сачева-министър? Това е лудост, провокация! Джен**р! Борисов да я оттегли!"
80
0
 
19
 
! Отговори
true преди 4 години
поредната вратичка частника да се уреди с държавни пари. Нали се сещате че борисов вече е решил че ще му осигури тез парички, ся щото се дигна аларма и ще не ще излезе да ни каже че уж ние ще решим, но дефакто звучи че вече сме съгласни, така се подкрепят дружките, киро пък налива в касичката на герб а герб не го разследва и му дава още парички от хазната на наш гръб. на мен най ми е мъка как мутрата ни направи бананова република за 10г,защото историята показва че много като нас са си извоювали независимостта после, но за нас е необратимо,БГ вече няма.RIP BG.
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да вдигнем данъците на Домусите, за да платим ВАР и ЦИМЕНТ на стадионите. Средновековният десятък не стига за съвременна развита държава от Европа.Със Средновековни данъци можем да издържаме само феодалите и техните гавази.
78
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският футбол трябва да те закрие. За какво ни е? Да си развъждат Златки и Николетки ли, или да деградира децата? Не им стига чалгата ами и тези балерини, които шмъркат бело в чалготеките да им дават пример.
77
3
 
26
 
! Отговори
Накрая .. преди 4 години
...само гелосаният нарцис ще рита сам в А група, щото другите отбори дотогава ще са фалирали.
76
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата се загрижил за хората, голям смях
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро Гела да изгради ВАР и без това държи правата на излъчването на тн БГ първенство!Нали същият този направи платени каналите за излъчване на неговото първенство! Не съм съгласен да се дават държавни пари за нещо за което тези не са дорасли! И да благодари, че няма ВАР на мача на лудогорец и Ференцварош щото щеше да има дузпа!
74
5
 
0
 
! Отговори
DivockХампарцомян преди 4 години
Като има ВАР, да намят на съдиите парите, щом ще носят по-малко отговорност.
73
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еее,стига де,вдигате данъчните оценки,оттам се вдигат данък сгради и такса смет,вдигате цената на водата...защо не обявихте това преди изборите?
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какви са тия ВАР бе, има телевизия дава всичко на повторения.Абе ало в кой век живееме бе. Инсталират му там един телевизор и си гледа повторенията. Еми кво. Ай сик....тир и варовете.
71
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не, не! В никакъв случай. Това са и моите пари. Гелосания да плати.
70
11
 
21
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 4 години
"Нали това ви говоря... - Борисов е повече Държавник, отколкото политик..."Нали това ти говоря от години- ти си гербав *** на заплата.
69
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе никакъв ВАР, оправи трафика в София.