Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР

Идеята за въвеждането й у нас е на Кирил Домусчиев
15 дек 2019 13:51,
191
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

Още по темата

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде bTV.

Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голем двуличник и селски тарикат си бе барато. Що не ни попита дали искаме да ни издоиш с три милиарда за краварски летящи кошници от 1974 година. Защо не ни попита дали да теглиш 16 милиарда кредит за да си имаш джобни. Много ще патиш да знаеш. Хич нема да ти е весел живота. То не ти и остана много живот на финала си. Да му мислим ние 25 годишните как ще връщаме откраднатите от вас милиарди.
67
25
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Нали това ви говоря... - Борисов е повече Държавник, отколкото политик...
66
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони."А за самолетите струващи няколко милиарда защо не даде на народа си такава опция? Защо я даваш за някаква смешна система, която няма да струва повече от няколко милиона?
65
4
 
11
 
! Отговори
Борис Бойков преди 4 години
Демокрацията значи така-- вашите пари -ги раздавам АЗ!! Това е пряката Демокрация,,сега ще купя две потънали подводници щото ни требе да ловим сафрид!!
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е да му се обясни на др. Борисов,че комунизмът отдавна мина и ДЪРЖАВАТА И БФС СА ОТДЕЛНИ НЕЩА. ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ДАВА ПАРИ ЗА ФУТБОЛ ,ВОЛЕЙБОЛ И ТН НА ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО. ТАКА Е В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. Парите да даде Гелосания, зер бая отпъна от държавата.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се исказва, но държавата не почва с него и с демокрацията 1989 г. Преди е имало и комунистическа държава и феодална, и т.н. Зависи каква държава иска. Щом държавата плаща, тогава трябва допълнителен данък върху футболистите, защото държавата няма пари, а те са богати.
62
2
 
11
 
! Отговори
Val преди 4 години
Нещем ВАР! Искаме ВАН! Видео Асистент Народен! Да видим къде се дянаха парите на всички. Въведете ДАНС - Данъчен Адмистратор Народно Събрание. Като данъчно им обложите (няма да ги спрете) далаверите ще има пари за всички.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация." - а за тол систеамата каква подкрепа имате точно?
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
га давахте милионите за Арда ,Ботев ,Етър и др мене питахте ли ме ???
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не станаха ли много НАГЛИ??Не стига с парите на данъкоплатците изградиха трибуни на ЧАСТНИТЕ им стадиони!
58
0
 
26
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Всички пари,отделяни от държавата за спорт трябва да отиват само за училищен и аматьорски спорт.Всички,занимаващи се с професионален спорт трябва или да се научат да печелят от него или да се занимават с друго.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъстийски определи, че минималната ни заплата е голяма, как да му отделя от залъка си, че един път свириха срещу отборчето. Да мине и той на кренвирши и ще има пари за ВАР
56
0
 
24
 
! Отговори
Хо преди 4 години
Данъкоплатците не желаят да издържат пералните на пари, наречени футболни клубове.
55
1
 
14
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
След като е казал А,Бойко да каже и Б,В и нататък.Не само футбола,а професионалния спорт изобщо е икономическа дейност и данъкоплатчите не трябва да дават нито стотинка за него.Нито за министерство на спорта,нито за федерации,нито за клубове.Който не може да печели от спорт да работи друго.
54
2
 
21
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Боко, имаш най-бедната страна в ЕС, къв ВАР та гони е. Пък за оня б**** Домуса не ми се приказва.
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво,след като държавата е на народа ти пита ли този народ дали иска американски бази във Варна, или за теб е по-важен нарцистизма ти ,готов си и България да я направиш американска колония ,за да задоволиш егото си .Махай се оттук,***.
52
5
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Каква наглост, каква арогантност, какъв цинизъм. Ти пита ли данъкоплатците съгласни ли са да плащат и те, и децата им, за изгнилите американски самолети?!?
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко ,чувал ло си за бумеранг ?
50
0
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Абе въобще кога някой за нещо е питал данъкоплатците? Това е все едно краварина да пита кравата дали иска да я доят???Все такива споличливи сравнения давате. Ако се имаш за крава, ще те доят, ако се имаш за *** ще бъдеш заколен! От теб зависи всичко!!
49
1
 
14
 
! Отговори
Киреч преди 4 години
Да се кандидатира за прецедент на БФС и тогава да дава акъли, а селските отборчета, с които се напълни "професионалния" футбол, да си оправят сами кочините и да си слагат вар, хоросан, тухли четворки, 3д видеонаблюдение, GPS на топките и каквото си искат. И без това никой не ходи на мачове в бг.